.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.05.2004



Jedli jste už želví pauvr? Jako hors-d'oeuvre?

To jsem tak dneska jedním uchem poslouchal televizi a najednou slyším jakousi reklamu, ve které hlasatel říká výše zmíněná slova. Želví pauvr.

Člověk někdy něco zaslechne a začne mu to vrtat hlavou. Mně začalo vrtat tohle. Co je to ten pauvr? No, bude to každopádně jídlo, želví, asi nějaká polévka... Fantazie pracovala naplno, Google vyhodil několik odkazů na slovo „pauvr”, ale „turtle” nikde...

Už jsem tu psal o různých přeslechnutích a o rychlé řeči. Ukázalo se, že želví pauvr bohužel není žádné jídlo, dokonce ani s želvou nemá nic společného... Má se to s ním jako s hrou Ocasky — je to totiž nějaké palivo s názvem Shell V-Power.

Zmátli mě! V českých reklamách se přece „power” nevyslovuje „pauvr”, ale spíš „povr”, viz „persilpovrperls”. (To je název vhodný do věty „Vchrstls povrperls v hrst skrz trs?”) Ale — není to škoda? Nebyl by to hezký název pro nějaký druh jídla? Zní to hezky francouzsky, dokonce slovo „pauvre” ve francouzštině je...

Takže: Kdo znáte recept, sem s ním!


Zadal Arthur Dent, 03.05.2004 23:41:59, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://blog.maly.cz/tb.php/861

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - pixy (web)
(04.05.2004 00:58:56)

Vezmi středně rostlou želvu (až dvě). Vhoď do vroucí vody, ponech vařiti 30 minut, než se nožičky zcela zatáhnou. Podávej s dlouhou slámkou zasunutou do libovolného otvoru.

Prázdné krunýře zužitkovati lze rozličnými způsoby.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(04.05.2004 01:23:24)

No, to je hezky vystiženo. "Pauvre" je totiž bídný, ubohý, chudák...

Chudák želva! {smile}
    

Re: - Petr Olmer (web)
(04.05.2004 08:33:57)

Když ono se to pauvre nečte pauvr, aby sis nakonec tu želvu neposypal tím pracím práškem... (což pochopitelně není od věci, pokud se ti na želvě podaří udělat uzel).
    

Re: - Arthur Dent (web)
(04.05.2004 17:26:10)

Hele, čte nečte - třeba je "želví pauvr" zkomolenina, podobně jako jsem kdesi viděl "hors d'ouvr" {smile}
    


Re: - White Dog (web)
(04.05.2004 08:57:33)

Do vroucí vody se ještě před želvou doporučuje hodit tři špetky soli a bobkový list, krmě ona je pak chtnější.
A z želvího krunýře možno vytvořit přenádherný hřeben.
    

Re: - diwi (web)
(30.08.2004 22:37:06)

Prdelky, prdelky, panove, ale takova stredne rostla zelva stoji ctyri tisice {wink}
    
HotLinks
Zpět na článek