.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

14.05.2004



Tento příspěvek je věnován Scalexovi, který objevil „druhou mízu” a opět začal psát kulinární blog. Doufám, že vydrží.

Na kuřecí špízy jsem potřeboval půl kila kuřecích prsou, 250 g Nivy, konzervu ananasového kompotu, 100 g salámu (Poličan nebo Herkules), sůl, pepř, olej a koření na grilování.

Kuřecí prsa jsem nakrájel na plátky, mírně naklepal, osolil, opepřil a jemně přikořenil. Z plátků jsem nakrájel obdélníčky a potřel je olejem.

Na špejli jsem střídavě napichoval plátek masa, kousek ananasu, plátek masa, kostičku Nivy zabalenou do kolečka salámu atd.

Připravené špízy jsem dal do pekáčku, do kterého jsem si předtím nalil trochu oleje (tím olejem jsem potíral maso, teď se mi hodil).

Pekl jsem to 27 minut v troubě vyhřáté na 200°C a konečky salámu a masa se mi lehce připálily. Vy neudělejte stejnou blbost a pečte to jen 20 minut a občas to potřete olejem... Jako přílohu jsem použil americké brambory a tatarku.

Bál jsem se původně toho ananasu, ale nakonec byl výborný... A zbytek použila manželka do nějakého svého pečení!

Dobrou chuť!

Informační hodnota spotu (RTNOZ): 357

Koeficient lákavosti jídla (OSVD): 4ml


Zadal Arthur Dent, 14.05.2004 20:24:05, 1 komentář...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://blog.maly.cz/tb.php/880

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

lodňa - mao boy (web)
(14.05.2004 21:28:52)

jojo to jsou mňamky...
jestli můžu přispět svojí trochou do mlýna:

potřeby:

1)kusy masa z různých zvířat
2)hafo zeleniny
3)lodňa, brutvana (velký pekáč)
4)oheň

Kusy prasátka, kuřátka, krocana a kohouta(!) hodíme spolu se zeleninou na brutvan a pečeme venku na ohni ...

Je to eště lepší než grilované, fakt{smile} Ale musí se to dělat venku- jinak to stojí za houby!

bon apetit

mira
    
HotLinks
Zpět na článek