.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

16.07.2003



WhiteDog psal o statistice jmen v ČR. Já jsem nelenil, kouknul jsem se tam a když už jsem tam byl, tak jsem se porozhlédl. Jsou tam zajímavé věci. Třeba statistika nehod.

Začal jsem si pročítat informace o nehodovosti za rok 2002 a — je to docela tristní čtení, to vám řeknu!
Cituji z úvodu: Podle údajů počítačového systému evidence nehod v silničním provozu bylo v roce 2002 Policii České republiky nahlášeno 190 718 nehod, při kterých bylo 1 314 osob usmrceno, 5 492 těžce zraněno a 29 013 osob zraněno lehce. Odhad způsobené hmotné škody je ve výši 8,89 mld. Kč. Tedy každých 400 minut jeden mrtvý a každou vteřinu škoda skoro 300 Kč.

Mimochodem — statistika dává za pravdu těm, co říkají, že nejvíc nehod způsobí blbečci s Favoritem, kteří si chtějí něco dokazovat... 40% nehod způsobených řidiči v autech s motorem 1.1 — 1.4 litru hovoří za vše.

Vůbec statistiky Ministerstva vnitra jsou zajímavé. Třeba taková statistika kriminality za rok 2000. Pokud máte rádi suchou řeč čísel, počtěte si.


Zadal Arthur Dent, 16.07.2003 14:33:48, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/323

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - arsinoe (web)

Jaaaaaaauuuuuu mam favorita {sad}(((((
Ale nic si nedokazuju {big grin})))))))))

Ale tchýně tudlevá nabrala cyklistu{sad}
Nic se mu nestalo {big grin}))))))))))))))
Nezavřeli ji {sad}(((((((((((((((((
    

Re: - Arthur Dent (web)

Arsi, já psal "blbečci s Favoritem", ne "blondýny s Favoritem". Víme asi všichni, jaké typy mám na mysli. Je jim dvacet, sežrali moudrost světa, koupili si Fávo a chtějí s ním jezdit rychle, předjíždět a podobně, i když to auto na to NEMÁ.

A statistiky nehodovosti tchýní nikde nejsou... {smile}

BTW víš co to jsou smíšené pocity? Ty zažiješ, když uvidíš, jak tvá tchýně padá ze skály v tvém novém autě.
    

Re: - pixy

Arthure, nemám sice nic proti tvrzení o blbečcích co si musí cosi dokazovat ve svých šunkách - ale na druhou stranu: jaké je procentní zastoupení vozů s motory 1.1-1.3? Není jich náhodou přes 40 %??? A pokud náhodou ano, neznamená to, že naopak způsobují podprůměrně nehod? A jaký je poměr celové zastoupení/zaviněno nehod u aut s objemem nad 2 litry?
    

Re: - Arthur Dent (web)

Hm, to je zajímavá věc... Pokusim se někde sehnat i tyhle statistiky a uvidíme...
    

Re: - Ivan Vyoral (web)

Jelikož mě pixy předběhl s názorem (to jsem chtěl říct já {smile}, sehnal jsem alespoň tu statistiku: http://www.mdcr.cz/text/rocenka_01/rocenka/html/c422.htm, která je sice z roku 2001, ale jistý obrázek si podle ní udělat lze.
    


:-))))))))) - arsinoe (web)

No jo........já už si pomalu zvykla, že je to to stejný.....teda blondýna a blbeček{big grin})
    


40% ale z ceho? - Comanche.cz

Neni nahodou to vysoke procento nehod zpusobenych vozidly o obsahu motorou 1.1-1.4 relativni k poctu prodanych/provozu schopnych vozidel s touto kubaturou? Jake je procentualni zastoupeni techto vozidel na nasich vozovkach?
    
HotLinks
Zpět na článek