.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

18.07.2003



Vykazuji tolik příznaků, že se divím, že ještě žiju.
Ano, je to tak. V tolika oblastech vykazovat nenormální až úchylné jednání, to je minimálně na hospitalizaci.
Tak za prvé: jsem muž a líbí se mi ženy. Dospělé ženy. To je myslím něco tak odporného, že se až stydím o tom psát. V dnešní době, kdy se kdekdo přiznává ke své homosexualitě, si připadám se svým heterosexuálním zaměřením odporný jako prase. Obzvlášť ve chvíli, kdy mě mluvčí kdejakých buzerantů přesvědčuje, jak je homosexualita normální. A jak tvrdí, že je to skvělé, jen to zkusit. Nevím tedy jak ostatním, ale mě je představa nějakého bližšího kontaktu s jiným chlapem mírně řečeno nepříjemná. Mám smůlu. Kromě toho si domů nevodim ani malé holčičky, které jsou přece podle některých znalců (například pana sochaře Opočenského) už v osmi letech velmi vyspělé a ke všemu připravené.
Za druhé: nikdy jsem nespáchal trestný čin. Proto mám tu smůlu, že nemůžu společnost žádat o „další”, případně „ještě jednu” šanci. Kdežto kdo už bručel, ten si přece „šanci” zaslouží. Asi zajdu navštívit nějakou banku nebo benzinku, abych mohl za pár let o „další šanci” poprosit.
Za třetí: nikdo mě v dětství netýral a nezneužíval. Jak sami uznáte, s takovýmto hendikepem se nemohu nikam vypracovat.
Za čtvrté: nepatřím k žádné minoritní rase. Nejsem cikán, černoch, polocikán, peršan, kurd...
Mám sice nějaké předky z jiných zemí, bohužel však ze zemí, ve kterých žijí obyvatelé velmi podobní Čechům. Takže mohu být rád, že jsem vůbec mohl vystudovat.
Za páté: živím se prací. Uznávám, přiznávat se k něčemu tak odpornému může u čtenářů vyvolat nevolnost, ale je to tak. Dokonce jsem nikdy nebyl na pracáku! Nevadí mi nezaměstnaní, kteří se snaží se svou situací něco dělat, ale notoričtí flákači, kteří se válí doma a jednou za měsíc si autem dojedou pro sociálku. Jak jistě uznáte, tak s takovýmto asociálním myšlením patřím asi někam do pralesa.
Za šesté: mám telefon Nokia 6110. S takovým exponátem přece patřím do muzea a ne mezi lidi. Je pravdou, že mi kdejaký kamarád říká, ať ten „krám” vyhodim a koupim si „pořádnej telefon”, ale nikdo mi nedokáže sdělit jediný racionální důvod. Je ovšem pravdou, že kdo používá šest (nebo pět, cojávim) let starý telefon, tak určitě brzdí technický pokrok a je vlastně tmářem.
Tak nevím. Co myslíte, mám vůbec právo na existenci nebo patřím do ústavu?


Zadal White Dog, 18.07.2003 20:31:40, 41 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/327

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

6110 - rony (web)

keby si nespomenul tu nokiu, tak by som ti napisal, ze si v pohode {wink}

ale len uchyl moze vlacit taky mobil, pfuj {wink}

    


Jsi opravdu úchyl... - Arthur Dent (web)

Pokud máš i další příznaky, jako např.:
-používáš staré Windows
-nemáš vytuněné auto
-ozveš se, když se někdo chová jako dobytek
-nikdy jsi nebyl v blázinci ani v base
-jíš maso

tak jsi jasně úchyl maximálního stupně a budeš do tří dnů popraven. Tak rozhodl parlament na nátlak "Nevládní asociace buzerantů, kurev a zlodějů", aktivistů za práva menšin, aktivistů za práva zvířat, aktivistů za potlačení práv heterosexuálních mladých mužů a aktivistů proti potratům. Tak!
Stížnosti proti tomuto rozhodnutí můžeš podávat na lampárně příslušné tvému bydlišti, ale stížnost nemá odkladný účinek.

Být tebou, tak bych se už ani nezačínal dívat na žádný seriál! {smile}
    


Úchyl - TheONLY (web)

Vtip je v tom, že dokud člověk neobtěžuje nikoho jinýho, tak ať si žije podle své vlastní filozofie, ne? Ať si klidně chodí kluk s klukem holka s holkou, jestli touží po holčičkách, ať se přestěhuje někam, kde to nepovažují za společensky nebezpečné nebo si dává pozor, ať si je klidně vegetarián, Jehovista, hlavně když s tím neotravuje a neomezuje ostatní.
TheONLY je asi moc velký liberál.
A jedna věc, kde souhlasím. Homosexualita skutečně není normální. Homosexualita JE nemoc, vada, chyba, jak chcete. Je to vrozený a nevyléčitelný, ale je to nemoc a nemocí to budu nazývat do té doby, dokud nemoc bude třeba i Downůw syndrom. Vzniká chybou v rovnováze hormonů matky, údajně, Downův syndrom je něco s chromozomama matky, ale koneckonců to vyjde na stejno. Každopadně všichni nemocní mají taky právo žít si podle svýho. Teda do té doby, než nás začnou přesvědščovat: "Přidej se k nám, přiznej se taky, že máš Downův syndrom."
    


... - Trillian (web)

homosexualita není nemoc... to za prvé...
že se víc ozývají mi ani nepřijde, ty, co znám jsou víceméně klidní a pokud ti to neřeknou, nepoznáš to... nevím čím to je, že si muži (heterosexuální) myslí, že homosexuál nemá nic lepšího na práci než jim lézt do kalhot ;o)
(přitom spíš oni to samé dělají ženám...)

obecně si myslím: mysli si a dělej, co chceš, pokud tím nebudeš urážet a ubližovat jiným...

jo, a já mám Nokii 3210, divím se, že mne už spolu s ní nesešrotovali ;o) a auto nemám vůbec, jakož ani řidičák... a netuším co je "vytuněné" ;o)
    


Nemohu... - Tokugawa (web)

...nereagovat na názor, že homosexualita není nemoc. A co to tedy je? Co to je KONKRÉTNĚ?
    

Re: Nemohu... - Arthur Dent (web)

Homosexualita je nemoc asi tak jako je nemoc levorukost.
    


Co je normální - White dog (web)

nebudu polemizovat, jestli je nebo není homosexualita nemoc. Rozhodně ale jde o orientaci která je velmi nenormální. Pokud se totiž k jakékoliv činnosti, přesvědčení atd... hlásí 4% lidí tak je to nenormální.
Jestli tomu budeme říkat odchylka nebo úchylka je celkem jedno, v tomto případě jde o synonyma.
Tvrdit že být homosexuál je normální, je stejné, jako tvrdit, že člověk který měří 170 centimetrů a váží 150 kilo má normální váhu, nebo že třeba několik procent populace má blechy a tak je to přece normální.
Přitom i zablešenec může být moudrý a dobrý člověk {smile}
    

Re: Co je normální - Arthur Dent (web)

Aniž bych s tebou chtěl nějak polemizovat, položím ti otázku: Definuj co je "normální". Vím, že máš logicky uvažující mozek a nesnížíš se k odpovědi "Nevím, ale TOHLE určitě normální není" nebo "Normální je to co dělá většina"...

Definuj prosím normalitu! Co je to "NORMÁLNÍ"? Je normální mít 32 zubů? Tak jsou děti nenormální! I já jsem nenormální, protože mám už několik zubů vytržených.

Je normální když má žena jedno dítě? A když má dvě? A když nemá žádné? A když jich má pět?

Pokud bude "normální" synonymem "obvyklého" a "nenormální" synonymem "neobvyklého", tak to beru. Jenže já osobně cítím ze slova "nenormální" jakýsi pejorativní nádech, jako by u toho bylo ještě nevyřčeno "špatné" nebo "méněcenné".

Takhle mi to připadá, že lidstvo se dělí na normální a nenormální a toto dělení určují ti normální! {smile}
    


Teplouši & spol. - wrtr

No, tak se to tady hezky rozjelo. Zatímco trillian se pasovala do role faghag (neco jako kamarádka buzerantů), oblíbenou pozici "odborně vzdělaného odpůrce homusexuality" převzal TenJediný. Takže proč bych k tématu nepřidal nějaké poznámky i já?

1) homosexualita skutečně není nemocí. Jako nemoc není uznávána již od (tuším konce) 70. let, kdy ji ze svého seznamu vyškrtla WHO (pro ty nechápavé Světová zdravotnická organizace).

2) homosexualita je jinakost. Je sice biologicky determinovaná (respektive všeobecně se předpokládá a většina vědeckých prací ukazuje na genetické předpoklady), ale není to nemoc (podle stejné logiky by pak namocí mohly být zrzavé vlasy či poprsí větší než č. 6)

3) Downův syndrom naproti tomu nemocí je. Jak možná vědí i ti méně vzdělaní (že, Jediný? .-) Je způsoben chromozomální nerovnováhou v těle. Zatímco zdravý člověk má "X" chromozomů, člověk s DS má "X+1" chromozomů (pokud si to dobře pomatuji, tak X se u člověka rovná 46ti). Tato nerovnováha pak jednak brzdí vývoj mozku (což je VŽDY přítomný příznak DS), tak může způsobovat i další změny fyziognomie (šikmé oči, krátký krk, poruchy štítné žlázy atd).


To by ale snad mohlo stačit. Internet je krásné "médium" právě v tom, že se na něm dá vyhledávat. Než tedy, milý TheOne, opět z klávesnice vypustíš nějakou perlu, zkus si o ní něco přečíst. Vlastní názor je úžasná věc, názor neovlivněný je záležitostí ještě krásnější, ale pokud nemáš znalosti, vědomosti či mozek, pak je názorová samostatnost vlastně rovna neschopnosti.
    


OK - Tokugawa (web)

Ani jsem tak neměl na mysli nemoc, jako spíš nenormalitu. Jen jsem napsal slovo nemoc pod dojmem přečtených příspěvků. Tímto beru nemoc zpět. Na nenormalitě neochvějně trvám. Nejen z hlediska statistického (4%), leč i z hlediska fyziologického a reprodukčního.
    


 - wrtr

Abnormalita to z hlediska statistiky je. Ale stejně odpovím otázkou. Přijde vám nenormální hluchota? A jak moc nenormální? Méně než homosexualita?

Ale přesto - neslyšících (nedoslýchavých, ohluchlých, atp.) je v naší populaci cca 3% - homosexuálů je tedy statisticky více (navíc se podle některých studií hlásí k bi/homo sexuálnímu životu až kolem 7% lidí {smile}
    

Re: - rony (web)

ale ano, hluchota je _nenormalna_
    


Re: - rony (web)

radsej sa prestan ohanat cislami,
tu na slovensku sa cislami ohana este nabozenska obec a tvrdi, ze 80% slovakov su veriaci. co je uz pri zbeznom prepocte nezmysel.

Takze 4 alebo 7 je to demagogia, ktora sa postavi proti tebe: ja totiz tvrdim, ze 93 az 96 percent ludi je heterosexualnych a ak medzi nimi ratas takych, ktori maju jednorazove "ulety" tak len potvrdzujes _nenormalnost_ homosexuality (musis ju totiz explicitne dokazovat - kym heterosexualne spravanie sa vo vseobecnosti nemusi explicitne vyjadrovat ci podporovat).

Davas sa strhnut na nespravny smer diskusie - mne sa napriklad na jednom gay blogu (neviem kto ho pise) ale zaujal ma tam "obrateny" dotaznik, aky zrejme existuje niekde v realite (originalna verzia sa zrejme pouzivala ako "psycho" test pre homosexuala).

Opat sa snazite virtualizovat problem, ktory v podstate moc neexistuje - kym ja osobne poznam homosexualnych jedincov ako vyrazne normalnych ludi - cize ziadne "znaky" homosexualov, cize v normalnom styku "bezni" ludia; tak tu sa odrazu zasa vynara nejaka hydra virtualnych teplosov a virtualnych "antiteplosov", nic take nie je! A prave z takychto virtualnych rozporov potom vyrastaju debilne terminy ako "inakost" ci nutnost explicitne vyjadrovat ci odporovat zvazkom ludi medzi sebou pokial nevyhovuju predstavam jednej skupiny proti druhej skupine.

Ja neviem {wink} ale podte este o tom diskutovat velmi sa mi paci, ako sa trafene husi zacnu ozyvat a proti nim inak tolerantni ludia (a myslim, ze su bezpodmienecne tolerantni) nevydrzia tie explicitne prejavy (s naznakmi extremizmu) uz nevydrzia a pustia do komentarov vyjadrenia viac ako konfrontacne {wink}
    


Hluchota... - Tokugawa (web)

...se nedá označit výrazy NORMÁLNÍ - NENORMÁLNÍ. Hluchota je defekt. Nefunkčnost jinak funkčního zařízení. Každý neslyšící by rád slyšel. Ne tak každý homosexuál by chtěl být heterosexuálem. Zde je vidět jasný rozdíl.
    

Re: Hluchota... - wrtr

Hmmm, a kde je napsano, ze kazdy neslysici by rad slysel? Znam jich dost a nekteri jsou vice nez spokojeni se svym soucasnym stavem (at uz je duvod jejich spokojenosti jakykoliv). Stejne tak znam homosexualy, kteri by chteli zmenit svou orientaci a byt tak "vetsinovi". Obe je o tom samem, o chuti vymanit ci nevymanit se z mensiny.
    

Re: Hluchota... - Tokugawa (web)

Nemohu souhlasit. Ukaž mi konkrétně jediného beznohého, který by nechtěl nohy. Jediného hluchého, který by nechtěl slyšet. Jediného nevidomého, an nechca vidět. Možná to posuzuji jako "normální a plně funkční" člověk, ovšem co se týče neslyšících, mám s nimi poměrně dlouholetou praxi. Je možné, že se pletu.
Nemyslím si ale, že homosexuál chce být heterosexuálem. Tím by jasně deklaroval, že je s ním něco v nepořádku, co volá po nápravě. A to dle jejich organizovaného vystupování tak není.
    

Re: Hluchota... - wrtr

Oh, my už si tykáme? .-) Ok. Tak třeba můj bývalý přítel je neslyšící. Resp. ohluchlý. Zrovna on je z lidí, kteří by neměnili. Lidé, které poznal díky své "tělesné nedokonalosti" jsou pro něho mnohem cennější než sluch. Ale proč by to měl křičet do světa, že je spokojený jako hluchý?

A obráceně. Proč by měl homosexuál křičet do světa, že chce změnit, když ví, že to takhle nefunguje. Tihle lidé končí v lepším případě v péči psychologů, v horším případě ve spárech církví a v nejhorším případě sebevraždou...
    

Re: Hluchota... - Tokugawa (web)

Promiňte, nechtěl jsem se Vás dotknout. Jen mi to ulítlo.
    


zajímavá diskuze :o) - Trillian (web)

občas si sice příspěvky dokáží navzájem odporovat (a to i u stejného človíčka) ale jinak zajímavé :o)
k těm procentům... myslím, že jsou značně zkreslená tím, jak by se člověk chtěl vidět... hodně lidí si nepřizná pravdu... a hlavně je to proto, že nechtějí být ti "nenormální" a "ochýlení"...
    


Nemoc - TheONLY (web)

Hm, homosexualita, jak se dnes soudí, je zapřičiněna hormonální nerovnováhou matky v jistém stupni těhotenství (asi šest týdnů).
Do této doby jedinec nemá pohlaví, resp. má oboje a v závislosti, na tom, jestli se má stát mužem nebo ženou, dojde v tělě matky ke změně hladiny mužských hormonů - má-li to být chlapec, pak se hladina krátkodobě v přesně daném okamžiku zvýší, u dívky naopak.
Pokud to proběhne jinak, dochází k odlišné sexuální orientaci, podobnou příčinou vznikají i transsexuálové (není-li jejich chování determinováno psychologickými faktory - když už jsem ten samozvaný učenec, tak ať mluvím podle toho, ne{smile}.
U Downova syndromu jsem nechtěl zacházet do podrobností, každopádně, když to porovnám, nemohu prostě přijít na to, proč jedno nemoc je a druhé není.
Nesnáším pokrytectví, a tohle mi jako pokrytectví připadá, jednoduše si lžeme do vlastní kapsy a nazýváme to "alternativou", neboť jsme přece lidi a musíme být "humánní". Člověk, který nazve homosexualitu nemocí není prostě člověk...
To, že ji WHO vyřadila ze seznamu se mnou nijak nehýbe.
A jak jsem říkal, je mi úplně jedno, jestli je člověk Róm({smile}, homosexuál, cokoli. Ale nehodlám si lhát do vlastní kapsy a něco předstírat.
    

Re: Nemoc - Arthur Dent (web)

Není to mým zvykem, ale tentokrát zareaguju ostře...

Pohlaví dítěte je dáno při spojení zárodečných buněk. Vajíčko má vždy pohlavní chromozom X, spermie X nebo Y. Pokud se s X vajíčkem spojí X spermie, vznikne holčička, pokud Y spermie, vznikne chlapeček.

Takhle je to u všech živočichů, kteří patří do genetického typu Drosophilla.

A hormony to nijak neovlivní. Hormonální hladina může leda tak ovlivnit povahové vlastnosti, nikoliv pohlaví. To není jako kouření v těhotenství => debil v kolíbce!
    

Re: Nemoc - TheONLY (web)

Jo jo, já vím. Ale malý zárodeček má pohlavní orgány obou pohlaví. Ženské tělo nějak pozná, jaké pohlaví chromozomy u dítěte určili a podle toho nastaví hormonální hladinu. Až účinkem nich dochází k tomu, že zárodečné buňky jednoho pohlaví se ztrácí, kdežto z.b. druhého se začínají vyvíjet. A stejně tak je ovlivněna psychika a další faktory budoucího človíčka.

Jinými slovy řečeno, když bude mít chromozomy XX, může se človíček v laboratorních podmínkách stát i mužem (pak to bude ale s největší pravěpodobností homos.) nebo bude mít nějaký defekt (pohlavní orgány obou, to se taky občas stává). Ale za tento poslední odstavec krk nedám, musel bych se podivat znovu
    

Re: Nemoc - Arthur Dent (web)

Ach jo. Pokud má někdo chromozomy XX a jeho matka měla v těhotenství nadbytek mužských hormonů, narodí se žena, ovšem může být neplodná, může z ní být "mužatka", ale bude to stále žena, nikoliv muž. I když může mít pohlavní ústrojí deformované a pohlaví okem nerozpoznatelné.
    

Re: Nemoc - TheONLY (web)

Já si to radší ověřím, abych to neplácal koniny...
    

Re: Nemoc - Arthur Dent (web)

{smile} To můžeš.
Jinak - právě chromozómy jsou "poslední instancí" při určování pohlaví. Může být člověk pohlaví nerozpoznatelného nebo může mít ženské sekundární znaky, ovšem má-li chromozomální výbavu XY, je prohlášen za muže.
    


vitaj v klube - fczbkk (web)

Vitaj v klube europozemšťanov.
http://acidlog.fczbkk.com/entry/1017135035/
    


100% heterák - Petr (web)

Můžu tě uklidnit, nejsi úchyl, jsi totiž debil. Máš jediné štěstí, že jsme se my dva nepotkali, protože člověku, co jiným nadává do buzerantů, pomůže jen průplesk zleva zprava.
    

Re: 100% heterák - Arthur Dent (web)

Odstranil jsem cenzuru. Výjimečně. {smile}

Neradil bych ti zkoušet WhiteDoga proplesknout. Na druhou stranu, ač ti to možná nepřipadá, je s ním rozumná řeč a pokud mu řekneš věcné argumenty, uzná je.

A víš co mu (a nejen jemu) asi na homosexuálech vadí nejvíc? Že stále chtějí nějaké "uznání normality" od většinové společnosti a nejsou se ochotni smířit s tím, že určité části heteráků budou zkrátka odporní. (Já nevím, já to necítím, ale pár lidí mi to říkalo...)
    

Re: 100% heterák - Petr (web)

Klidně ji tam nech, já už to nějak zpracuju na svém blogu.{wink}

Mě je úplně ukradené, jestli jsem někomu odporný nebo ne. Já žiju tak, jak sám chci, a má-li s mou orientací někdo problém, je to jeho problém, ne můj. Ale urážky jsou pro mě nestravitelné v každém kontextu. Je celkem zajímavé, že na svém blogu nesneseš slovo "debil", ale "buzerant" je přijatelné...
    

Re: 100% heterák - Arthur Dent (web)

Zpracuj to kde chceš... {smile}

Možná proto, že "Buzerant" nepovažuju za nadávku. Nemám "buzeranta" spojeného s "homosexuálama". Pro mně je "buzerant" zhruba na stejné úrovni "nadávkovitosti" jako třeba "mamlas"...

A než se začneš obouvat do tohoto blogu, tak si laskavě přečti i navazující článek ode mně, ano? http://blog.maly.cz/pnc328.html

Jen abys věděl, kdo co píše...
    

Re: 100% heterák - Petr (web)

No, tak to se asi neshodneme. Pro mě je buzerant jedna z nejhorších nadávek. To je asi ten rozdíl mezi Čechy a Moravou.{wink}

A OK, uznávám, ty jsi ten hodný. {smile}
    

Re: 100% heterák - Arthur Dent (web)

Jo a jeste PS: Odpovedel jsem na ten Dotaznik z Gay Blogu...
    

Re: 100% heterák - nechápu (web)
(26.07.2005 22:52:00)

sorry arthure dente, ale me vadi ze ty pouzivas tento nick, a homosexuálové vadí jen latentnim homosexualum, tj. lidem kteri jsou v podstate hetero, ale obcas se jim stane ze citi neco i ke stejnemu pohlavi a nevi co s tim, tak zacnou prudit a sami sebe zacnou presvedcovat ze oni jsou normalni, bohuzel se to u nich nekdy zvrtne v nenavist proti lidem ktere vubec neznaji a ve skutecnosti ani nevedi jaci ti lidi jsou, theone je pako, uz ten nick mluvi za vse,
    

Re: 100% heterák - nechápu (web)
(26.07.2005 22:59:30)

sorry arthure, ted jsem si precet je neco, blbe jsem te pochopil
    


Re: 100% heterák - White dog (web)

Taky názor. Ale mám dotaz. Myslíš, že odlišná sexuální orientace je normální? O to totiž v příspěvku šlo. Ne jestli je to nemoc, odchylka a podobně (to nebudu řešit, nemám dost informací), ale normální stav. Jinak (i když tě to možná překvapí) jsem rád i za názor "z druhé strany". A mimochodem, dám příklad, pokud mě bude někdo bude nesmyslně obtěžovat a znepříjemňovat mi život, tak je to buzer@nt a může to být heterosexuál jako hrom.
    


Re: 100% heterák - Jiri Krakora

Tak to se pleteš milý heteráku. Znám plno homoušů, se spoustou z nich jsem i pracoval a těm přijde jako urážka spíše slovo GAY, anebo HOMOSEXUÁL. Zní to moc klinicky a prý se pak cítí, jako nějak nemocní. Kdežto buzík, buzerant, homouš, homokláda je pro ně normální pojmenování a neberou to, jako urážku.
    


Upresneni - David (web)

Rad bych v teto diskusi uvedl na pravou miru nejake veci, ktere zde zaznely:

1) Downuv syndrom je trisomie 21. chromozomu - postizeny jedinec ma tri dvacateprvni chromozomy. Tato forma neni dedicna. Pak existuje jeste Robertsonovska translokacni forma, kdy je dlouhe ramenko 21. chromozomu navazano na 14., nebo 22. chromozom. Tato varianta dedicna byt muze.

2) NENI prvda, ze vyvoj pohlavnich organu embrya urcuje hormonalni rovnovaha v tele matky, ani ze do urcite doby ma embryo oboje genitalie. Do 7. tydne vyvoje probiha vyvoj pohlavnich orchanu u zeny i muze stejne. Zda se ale pak budou dale vyvijet zenskym nebo muzskym smerem, zavisi na chromozomu Y. Ten umoznuje tvorbu H-Y proteinu. Ten, pokud se vaze na membranu gonocytu (bunky, ze kterych se vyvijeji pohl. zlazy), stimuluje gonocyty k tvorbe induktoru muzskych pohl. zlaz z indiferentniho stadia. Neni-li tomu tak, zlaza se vyviji zenskym smerem. Vyvoj dalsich organu pohl. ustroji je podminen typem zlazy, ktera se diferencovala.

Pokud je tedy porucha tvorby H-Y proteinu, muze jedinec, ktery ma XY chromozomy vypadat jako zena.

3) Pokud tedy homosexualita vznika na zaklade nejake hormonalni nerovnovahy, je to v ramci vyvijejiciho se embrya, matka na tom zadny podil nema. Je to ale jen spekulace bez dukazu, nikliv overeny fakt.

4) Pokud vim, tak norma se statisticky urcuje 2sigma (dve smerodatne odchylky) od aritmetickeho prumeru {big grin}

A ted muj nazor: Je podle me uplne jedno, jestli je homosexualita nemoc (jakoze podle me neni), protoze nezpusobuje zadne klinicke obtize, ktere by "pacient" musel lecit. Snad krome moznych psychickych, ktere jsou ale vice exogenni nez endogenni - tedy zpusobene vlivem okoli.

Za mnohem dulezitejsi povazuji, ze homosexualita uz neni povazovana za trestny cin.
    

Re: Upresneni - Arthur Dent (web)

Tak nejak si predstavuji kvalifikovanou odpoved...

A v tom zaveru se naprosto shodujeme.
    


Re: Upresneni - koenzym

A co zvysene riziko rakoviny konecnika? Nie je priamym dosledkom dobrovolneho homosexualneho spravania a teda by sa to dalo povazovat za jej klinicke obtiaze?
    

Re: Upresneni - rony (web)

to je len sekundarny problem - aj bez analneho styku moze byt jedinec oznaceny ako homosexualne zamerany {wink}

cize homosexualita nesposobuje rakovinu konecnika ako primarny "faktor".

[moj laicky nazor]
    


 - Malibu

Odpoved na Tvou otazku v zaveru clanku : Pokud si myslis, ze je homosexualita nemoc, tak do ustavu skutecne patris...
    
HotLinks
Zpět na článek