.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

28.07.2003



Já se vám divím, že vymýšlíte takové složité způsoby jak se zabít. Vždyť máte krásnou a téměř jistou možnost na dosah ruky! Posuďte sami:

Na víkend jsme jeli na návštěvu za mými rodiči. Autem. A v poslední vesnici před cílem stáli policajti a dirigovali mě ke kraji, protože silnice byla uzavřená. Stalo se tam totiž to, že řidič v autě chtěl odbočit doleva, ale protože proti němu jel kluk na motorce, přibrzdil a dával mu přednost. Jenže to těžce nesl jiný motorkář, co jel za ním, a tak ho prostě předjel. Zleva. Přímo do toho protijedoucího motorkáře. Chtěl se někam rychle dostat, dostal se akorát do statistiky mrtvých. Bohužel s sebou vzal i dalšího nevinnýho.

V sobotu jsme jeli na výlet. Po okresních silnicích, které mají tu vlastnost, že vesnice vzdálené od sebe 3 kilometry spojuje
asfaltová cesta délky 6 kilometrů. Šířky tak na jeden a půl auta (nebo dva malotraktory). Samá zatáčka, samá díra. Takže jsem přizpůsobil svůj styl jízdy stavu vozovky a jel jsem těch sedmdesát. Za mnou se najednou objevil zelený džigulík a v bezpečné vzdálenosti podle majitelů zelených džigulíků (=30 cm) jel za mnou. Nenechám se pitomcem znervóznit, takže jsem jel dál těch sedmdesát, do zatáček šedesát, a žigulista pěnil. Pak, na rovince, mu svitla naděje a jal se předjíždět. Jenže než mu svitlo, já měl na tachometru už devadesát. Když jsem viděl, o co se pokouší, zajel jsem víc ke kraji (nenechám se odřít) a viděl jsem ho, jak se za šíleného řevu trápeného dvacetiletého motoru posouvá kolem nás rychlostí 95. Ale neulehčil jsem mu to — jel jsem stále těch devadesát. Když chce předjíždět, tak ať se stará... I když měl na tom JIGULI pražskou značku, nezmátl mě: Byl to evidentní vidloň s rádiovkou na hlavě a asi pospíchal, aby mohl nakrmit králici a stihnout ještě GoGo šou...

A zatímco tenhle vidlák v neděli v hospodě vyprávěl kumpánům, jak „tomu debilovi ve Fordu, co se sral devadesát, ukázal, jak se jezdí,” my se vraceli domů. Před Táborem jsem předjížděl do kopce nějaký kamion a najednou — VRAOOOOUUUUMMMMMMM a mezi mnou a tím kamionem prosvištěla červená motorka rychlostí tak 150 km/h. Za dvacet minut v Táboře ležela červená motorka na kruhovém objezdu jako kravský ohon, všude okolo spousta policajtů...

No a před Budějicema jsme se dostali do takové šňůry aut — asi deset aut, jedoucích těch 110. Zařadil jsem se a srovnal rychlost, protože nebyl důvod předjíždět a navíc v protisměru stále jezdila auta. To ovšem ignoroval dement ve stříbrném Passatu, který NUTNĚ potřeboval jet rychleji, takže začal předjíždět... Jenže se mu najednou vynořilo auto v protisměru, tak jsem musel šlapat na brzdu, aby se pitomec mohl zařadit. On pak předjel několik dalších aut a když jsme jeli z kopce, viděl jsem, jak do kopce před námi jede škodovka. Úplně vpravo, to znamená po krajnici. Tu předjíždí stříbrný Passat. A toho předjíždí černý Mercedes... To celé na silnici E-55, která rozhodně NENÍ pro takové eskapády navržena.

Takže milí sebevrazi... Nasedněte na motorku a vyražte. Pokud pojedete co to dá, buď se zabijete sami nebo vás někdo v protisměru sejme.

A ostatním řidičům připomenu základní body pro přežití:
  1. Kam nevidím, tam nejedu.
  2. Na jakou rychlost do kopce, na takovou z kopce.
  3. Za každou zatáčkou vyjede náklaďák.

Ovšem je vám to na pendrek, když proti vám pojede sebevrah, právě zažívající opojení svobodou a orgasmus z rychlosti.

PS: Už přesně chápu, co měl na mysli Jirka Kouba s tím dokazováním si. Zkusil jsem na skoro prázdný dálnici šlápnout na plyn. A teď vím, že to auto dokáže jet sto sedmdesát (určitě i víc, ale to jsem si netrouf'). Takže jsem v klidu, když mě předjíždí Fabie (1.2 litru) stotřicetikilometrovou rychlostí... {smile} Proč tomu řidiči nepopřát, aby si pošimral svoje ego, ne?


Zadal Arthur Dent, 28.07.2003 11:51:40, 20 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/342

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

Proč "Na jakou rychlost do kopce, na takovou z kopce."
Objasnit, vysvětlit... Díky.
    

Re: Bodu 2 nerozumim - Arthur Dent (web)

Mas kopec, ostrej kopec, a jedes do nej na trojku. Az pojedes z toho kopce dolu a budes chtit brzdit motorem, dej si tam zase trojku.

Kdyz je kopec povlovnejsi a jedes do nej na ctyrku, jed z nej zase na ctyrku.

Kdyz je kopec krpal takovej, ze mas za dve, abys ho vyjel, tak az pojedes dolu, dej si taky za dve.

Nevim proc to tak je, ale tuhle radu jsem dostal, ridim se ji a je pravda, ze to opravdu funguje a cestou z kopce nemusis moc drit brzdy...
    

Re: Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

Aha. No budiž. Možná je to dobré pravidlo, ale vím jistě že ho nepoužívám. Asi jsem sebevrah {big grin}
Myslím, že vždy záleží na konkrétní situaci a tohle pravidlo příliš zevšeobecňuje.
Ovšem pravidlo, že za každou zatáčkou číhá náklaďák by si každý měl vtlouct do hlavy vtlučením velikým. Toto pravidlo platí překvapivě často.
    

Re: Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

...už proto, že málokterý kopec je "symetrický", tedy stejně prudký na stoupání jako na následné klesání.
    


Re: Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

...už proto, že málokterý kopec je "symetrický", tedy stejně prudký na stoupání jako na následné klesání.
    

Re: Bodu 2 nerozumim - Arthur Dent (web)

Nikoliv... Myslel jsem situaci, kdyz jedes po tomtez kopci zpatky...
    

Re: Bodu 2 nerozumim - pixy

Ale ja mam automat... To pak moc nefunguje :o)
    

Re: Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

Jo, to jsem k tomu pravidlu taky chtěl dodat {smile}
    

Re: Bodu 2 nerozumim - Arthur Dent (web)

Pravidlo 4 - pokud používáš automat, neřaď, řadí to samo! {smile}
    

Re: Bodu 2 nerozumim - White dog (web)

kdo má automat, tak se prostě musí smířit s tím, že v případě jízdy z kopce bude vydán napospas technice.
Pamatujete si na komiks, který vycházel ve starších ročnících časopisu ABC a jmenoval se "Vzpoura mozků"???!!!
{smile}
    

Re: Bodu 2 nerozumim - Pepa (web)
(31.05.2004 14:06:51)

To fakt nejsem jedinej kdo to četl?! No to je bomba!!! Vzpoura mozků a podobný masažní komiksy, to bylo moje {smile} Já mám snad ještě doma všechny ty ABC Speciál ve kterých to bylo {smile}
    


Ufff - mYchal

Skoro jsem se lekl při čtení odstavce o zeleném žigulíku a zpytoval jsem svědomí, co jsem dělal v sobotu. Zrovna jeden takový exemplář mám, je to hýčkaný 28 letý veterán používaný převážne k víkendovým jízdám pro radost. Naštěstí na něm nemám pražskou značku, ale číslo pocházející z mého domovského vidláckého okresu. Ufff, to jsem si oddych. A aby mi ta radost ještě nějakou dobu vydržela, nelepím se 30 čísel za auta přede mnou ani netýrám letitý motor. Takže milý autore, jsem rád, že Vás můžu ujistit, že není žigul jako žigul (a asi se mnou budete souhlasit, že bohužel hovada sedlají jedno i dvoustopé stroje všech značek a kubatur).
    

Re: Ufff - Arthur Dent (web)

Samosebou {smile} To že to byl zrovna žigulík nebylo až tak podstatné. Podstatnější bylo to, že to byl letitý vehikl (to by ale až tak nevadilo) řízený pitomcem (a to už bylo horší), který buď "hrozně pospíchal" nebo si potřeboval dokázat, že "na to má". A takoví jsou nebezpeční jak na babetě, tak v mercedesu.
    


Re: Ufff - Arthur Dent (web)

Ještě PS:

Pokud se ve Vašem "vidláckém" okresu jedí králici, lidé mají na zahrádkách dva vlčáci a na zimu objednávají třicet metráků uhlího, tak je to ten okres, kde jsem byl! (=Nymburk, proč to neprásknout...)
    

Re: Ufff - White dog (web)

mohl to být i okres Kolín. Tam také lidé spěchají nakrmit bejci a cvičit rotvajleři. To byste nevěřili, kolik krmeního sežerou, potvory {big grin}
A moc myšleního na hlouposti odvádí pozornost od řízeního {smile}
    


Re: Ufff - mYchal

Ne, ne... moje vidlácká SPZ začíná písmeny UL. Sice tam občas taky slýchám, že někdo jí králíci, chová dobrmani a pořídil si caparti, většinou to však bývá někdo, kdo pochází z Vámi uvedeného regionu nebo tam byl aspoň na prázdninách.
    


 - Viktor (web)

tebe bych chtel potkat na selnici, kdyz se na ni prehnane seres a pak kdyz te chce nekdo předjet tak přidáš. V protisměru bych jet nechtěl. Kdo že to je sebevrah?


Takový teoretiky s kloboukem mám nejradši.
    

Re: - Arthur Dent (web)

Takovýhle kritiky co neuměj číst a nechápou to co čtou, takový mám zase nejradši já.

Když je někde silnice na pytel a samá zatáčka, tak je 70 přehnaný sraní? A já nepřidal, když mě chtěl předjet. Já přidal proto, že silnice byla dál lepší a já se nechtěl, jak píšeš, srát. Takže nejdřív si pořádně přečti o co jde a pak teprve něco cintej, jo?
    

Re: - Ladis (web)
(01.09.2005 09:01:58)

Ale v jednom má pravdu. Lidi co se couraji do zatáček 50 a pak to na rovince rozbalí abys je nemohl předjet jsou podle mě velmi nebezpeční.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(01.09.2005 09:05:41)

Oč nebezpečnější než ti co to na rovince rozbalili a do zatáčky nebrzdí? {smile}

    
HotLinks
Zpět na článek