.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

05.09.2003



Microsoft vydal patch na opravu díry ve VBA. Ha ha ha.

Poté, co jsem si přečetl o martýriu Medvídka Pú, rozhodl jsem se: Manželka se HOLT naučí používat OpenOffice.

Můžete mi někdo říci, jaký je důvod používat DRAHÝ a DĚRAVÝ MS Office? (Abych nekřivdil — díra je ve VBA, ale v tomto případě je to stejné jako říct: Hrnec není děravý, je děravé jen dno.) Co má MS Office pro běžného uživatele navíc proti OpenOffice? (Když tedy pominu stejně děravý Outlook...)


Zadal Arthur Dent, 05.09.2003 8:31:54, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/411

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Co má navíc - Jerry (bez trojky) (web)

Oproti MSO má navíc menší spotřebu systémových zdrojů, OO je bohužel šílený bumbrlíček. Teď si ho zkouším zkompilovat pod Gentoo Linuxem s optimalizacemi konkrétně pro můj procesor, jsem zvědavý, jestli se to alespoň trošku projeví (a jsem zvědavý, kolik dní se to ještě bude kompilovat, spustil jsem to včera před půlnocí...;) ).
Každopádně microsoftí office je schopen jet i na starší šunce celkem svižně, OpenOffice se s tak malými nároky nespokojí. Bohužel...{sad}
    

Re: Co má navíc - Jerry (bez trojky) (web)

Ksakru, začátek mi ulítl.
Mělo tam být MSO má oproti OO menší spotřebu...
    

Re: Co má navíc - Arthur Dent (web)

Na Athlonu/1700, 512MB RAM a 120GB HDD mi to až tak žíly netrhá... Při spuštění OO nepozoruji žádné zpomalení nebo jiný diskomfort.
    

Re: Co má navíc - Jerry (bez trojky) (web)

Jo, když má člověk dost paměti a rychlý procesor (a disk), je to v pohodě. Ale třeba své přítelkyní na její 333MHz Celeron a pomalý disk bych si to stále ještě nacpat netroufl, protože tam by rozdíl proti MSO byl výrazný a protože s texťákem pracuje téměř furt, asi by mě hnala svinským krokem...{sad}
    


 - Jiri Krakora

Zeptám se jinak:

Co má OpenOffice pro běžného uživatele navíc proti MS Office?

MS Office má především reklamu. Zeptejte se lidí, kteří s tím denně pracují, co jim říká OpenOffice.
A že je MS Office děravý? Koho, kromě IT lidí to zajímá?

"A to jako prosimich nám někdo provrtal tu krabici s těma cédéčkama, pane šéf?"

A že je MS Office drahý? Koho to zajímá? Licence jsou koupené za firemní peníze a doma to má stejně každý přepálené.(Teda až na mne {big grin}

Reklama a hlavně prachy hýbou trhem. Co nemá reklamu a humbuk okolo, nemá naději na úspěch.

Včera mi na mysli velmi neodbytně vytanul slogan:

"A čím bys chtěla být, až budeš velká?"
"Ovocem do jokobely."
"Juhůůůů"

Zajímavé je, že na název nějakého českého jogurtu si nějak nemůžu zaboha vzpomenout.

A ty ..., tamty... ehm, no ... ty druhý Ofisy, né ty emes ofisy, ale ty druhý... nějaký zavřený,... nebo otevřený.... Ježiš, ta moje hlava děravá....

P.S. Tím jsem nechtěl říci nic jiného, než že OO bez pořádného humbuku okolo bude vždycky jaksi mimo a je jedno, zda je to kvalitnější produkt, nebo ne.

P.P.S. Mně osobně je úplně jedno, co je kvalitnější. Do office produktů lezu jednou za uherák, když si potřebuji napsat životopis, anebo udělat export dat do Excelu.
    

Re: - Arthur Dent (web)

Když mi pošlou "personální dotazník" v DOC, když pošlou "formulář k žádosti" v DOC, když na stránkách kdejakých papriků je "Stáhněte si nabídku" (DOC / XLS), tak mi nezbývá, než nějaký ten nástroj na otevření, úpravy a uložení mít taky.

Ale fakt rači ten uherák.

a co teprv:
"Košík plný samých dobrot s kterými je lepší život, to je náš skvělý víkend, k tomu Sanée od Zotta, krémový ovocný svěží, to je náš skvělý víkend. Nech všechno plavat, vypni, vychutnej tu krémovou chuť, to je Zott, skvělý víkend!"
    

Re: - Jiri Krakora

Jé, to neznám. Ale Sané od Cota také není český jogurt.

A OpenOffice zvládá doc a xls vcelku dobře ne? Pokud v tom nejsou nějaký ty jejich Makra, nebo co je to za herpesy.

(To jsem vám včera byla nakupovat v Makru a představte si, že tam mají jogurty za 4.90. To se asi zbláznili né?
Hezkýýý večeeer.)
    


OO & MSO - George K. (web)

Ve firmě máme jednu licenci MSO a jinak používáme OO + freeware prohlížeče WordView a ExcelView od MS. Kompatibilita mezi MSO a OO není 100%, OO některé věci z MSO bohužel nezvládá {sad}.
Třeba jedna kuriozita. Pokud vám někdo dá text ve Wordu napsaný azbukou a potřebujete ho dostat do Quarku 3.32, musíte text otevřít ve Wordu, uložit jako RTF, potom znovu otevřít ve Wordpadu, přeuložit do RTF a pak to jde náthnout do QXP {smile}. S OO tento postup nefunguje {big grin}).
    

Re: OO & MSO - rony (web)

celkom bezne jednemu znamemu pokazene DOCy (nejdu otvorit v jeho MSO) otvorim v OO, ulozim a voala, uz mu otvorit idu.

ano, problem je v tom, ze:

1. z firemneho moc netecie; bud sa proste kupuju licencie poctivo vsetkym, lebo "penazi je dost" (= ukrati sa na niecom inom), alebo sa kupi proforma jedna licencia a potichu ju bude pouzivat este niekto napriklad na notebooku {wink}

2. reklama a marketing sposobili, ze prehliadac=ie, textovy editor=word, tabulkovy procesor=excel, os=windows. plus pre microsoft {wink} a menej vazne: program stiahnuty z inetu = ukradnuty a to tak silne sa to drotuje ludom do hlav az si to myslia aj o softwari ako je OO.

3. v ludoch rezonuje, ze DOC a XLS robi iba "to" od MS, stale musi niekto pripominat, ze OO pomerne nativne robi s DOC a XLS. Ono, naozaj na 99% potrieb tie formaty su vymenitelne - par fanatikov dokaze robit aj nekompatibilne DOC a XLS (pre OO). Tak ako par fanatikov fanaticky neuznava MS {wink}

George K. - uznavam vas, to je model, ktory casto navrhujem mensim firmam ako riesenie nakladov na IT (ono si raz niekto vo firmach spocita navratnost nakladov na osobu).
    
HotLinks
Zpět na článek