.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

09.09.2003



Nemám rád reklamní agenty.

Na počítači mám nainstalovaný ICQ a používám ho mimo jiné pro komunikaci s uživateli na Bloguje.cz. Když je potřeba něco operativně řešit, je to ideální řešení. A proto jsem i své ICQ UIN zveřejnil.

Od té doby se mi už asi třikrát přihodila podobná věc jako Medvídkovi Pú. Typický hovor po úvodním pozdravu probíhal asi takto:

Dotyčný (D): Napadlo mne, že by se do těch blogů mohla vkládat reklama...
Já (J): Určitě mohla, ale nechceme to.
D: Tak by mohlo celé Bloguje vydělávat, měli byste na provoz a zaplatil by se vám vývoj.
J: Ale my nechceme na Bloguje vydělávat.
D: Myslím, že malá reklama by uživatelům nevadila...
J: Nechceme žádnou reklamu.
D: A co třeba nějaké placené služby? Třeba za to, že by nějaký blog byl na titulní stránce nahoře???
J: Nechceme na Bloguje vydělávat...
D: Tohle by nebyla reklama. Víceméně by to byla platba za reklamní použití.
J: Nechceme reklamu!
D: Ale vy asi ani netušíte, jaké mají blogy možnosti?!
J: Myslím že to tušíme až moc dobře!
D: Tak vidíte! Taková malá reklama ve vašich blozích by byla velmi účinná...
J: NECHCEME ŽÁDNOU REKLAMU!

(Tento rozhovor se takto neodehrál — jsou to tři rozhovory spojené v jeden. Zato se často opakoval — třeba po dvou týdnech od stejného člověka.)

Copak ti dotyční nemohou pochopit, že je na světě někdo, kdo si nechce nechat všechno zapatlat reklamou? Kdo na něčem NECHCE vydělávat? Že může existovat někdo, koho nezajímá žádný píár?

Naštěstí nemusím úspěšnost Bloguje měřit žádnými grafy ani tabulkami ani výročními zprávami a plánem rozvoje na další tři roky. Je to moje zábava... A tak si jen já rozhodnu, komu udělám reklamu, jak mu ji udělám a zda vůbec. A nemyslím, že by Bloguje kvůli tomu, že odmítá reklamu, zkrachovalo. Neboť není jeho účelem vydělávat, ale být pro radost.

Mohu si dovolit takový luxus v době spotřební a marketingové?


Zadal Arthur Dent, 09.09.2003 13:27:33, 12 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/428

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Reklama - Mimik (web)

Kdyz se tam divam na www.bloguje.cz, hned vedle toho nadpisu je prazdne misto, akorat pro banner. Co ty na to? {smile}
    


Jsem rád, - Jiri Krakora

že jsou ještě lidé, kteří takto smýšlejí. Když se podívám na servery, jako idnes.cz, lupa.cz, nebo zive.cz, kde se to reklamami hemzi, jen oci prechazeji, tak se mi chce zvracet.
    

Re: Jsem rád, - Tokugawa (web)

A což teprve Seznam...
    


arthure, my tě milujeme! - řetězka (web)

protože kdo by pro nás, malé a chudé děti boha bloga, něco podobného udělal?? nenech se koupit! (jo, ten můj banner ti pošlu hned jak bude, pracuju na tom)
:o))
    


 - Ota (web)

Arthure, jsem rád, že jsi vyjádřil tento názor, a vážím si Tvého neoblomného postoje. A díky za bloguje.cz!
    


Bez reklamy ... - Lukyn.cz (web)

To bys tomu dal s tou reklamou. Mě reklamy na netu pěkně s.
Jsem moc rád, že existují ještě takoví (Arthur Dent, eLKa, 41200), kteří dělaj něco pro ostatní, pro radost a zadarmo. Tenhle skvělej projekt reklamu nepotřebuje. Už ji totiž má - stále se zvyšující počet nových weblogů. {smile}
    


 - rony

poviem to takto, to su psi, ktori maju hovno v penazenke a trosku pokukali po inete a snazia sa prist k zarobkom takmer bez penazi, lebo ich intelektualne schopnosit spocivaju len v kopirovani a ziadny projekt ako taky (uspesny u pouzivatelov, navstevnikov) nezvladnu naplnit.

ako sa uz pisalo, podstatny je obsah a funkcia, obalka je len sranda pre blbcov. A oni nie su schopni tvorit obsah a zvycajne chcu len parazitovat na niecom trosku uspesnejsom.

neuvedomuju si, ze oni nikomu nepomozu, ze navrhuju a tlacia svoju reklamu teda svoje reklamne bannerky do cudzich projektov.

taky mudry a schopny je totiz kazdy - uvolnit priestor na reklamu, nacapat bannery - po tom skoci prvy, kto ponuka serioznejsie reklamy do stranok, pokial mu projekt vyhovuje do portfolia. a schopnejsi clovek si bez problemov klienta na reklamu najde.

takze mili moji bezpenazi, naozaj ma arthur pravdu a zbytocne otravujete. ak sa rozhodne ist do bannerov ci reklamy, tak si cestu a sposob najde.

mimochodom: dobra reklama nie je vzdy banner. Ale to si trtkovia ani neuvedomuju {wink} zasa iba kopiruju raz vymyslene alebo vidia len to co chcu vidiet (alebo iba mozu?)

papa, nebudte zasa urazeni, mna spor athura celkom pobavil, takze sa dalej bavme {wink}

    


Řešení - Mirun (web)

Stejně jako jsou monotematické blogy který píšou třeba jen o sexu, tak by se dal udělat blog pro zájemce o reklamu. Tam by si je mohli přidávat a samozřejmě i sami prohlížet, protože nikdo jinej by tam asi nechodil. No a ty statisíce za to by se daly prochlastat ne ?
    

Re: Řešení - rony (web)

ano, tvoj navrh moze kazdy zaujemca vykonat, ako bonus dostane distanc z uvodnej stranky a mozes si strasit s prispevkami {wink} kludne, ved nakoniec mozno prerazi {wink}
    

Re: Řešení - Arthur Dent (web)

Vy se smějete, ale když byl Žertva populární, tak jsem byl otázán, jestli by mi vadilo mít nějaký PR blog na Bloguje. Že by v něm nebyla reklama, jen nenápadné PR zmínky.

V duchu jsem se bavil a říkal jsem si - proč ne??? Když to bude někdo číst...

Ale pak se dotyčný vytasil s tím, že by po mně chtěl, aby se ten blog objevoval na titulní straně nějak nahoře... A to jsem slušně odmítl. {smile}
    


 - pixy

"Mohu si dovolit takový luxus v době spotřební a marketingové?"

Rozhodně můžeš. A hlavně to vydrž. Oni jsou jak vši a svoboda je k nezaplacení. Notabene nechat se kočírovat někým takovým, jako je společnost obchodující s prostitutkami...
    


Super ! - HUB (web)

Strašně si vážím projektu Bloguje.cz a všech lidí co s ním mají co do činění !
    
HotLinks
Zpět na článek