.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

09.09.2003



Pro milovníky konspiračních teorií...

Pú mne chce využít pro další svou akci — oficiálně má jít o protest proti příkazu nosit plavky ve veřejných bazénech, ale ve skutečnosti jde opět jen o sehranou akci, která má zdiskreditovat plavčíky. Máme se sejít v Podolí a jít se nazí vykoupat do bazénu. A plavčík, kterého bude představovat Zdeněk Srstka, nás všechny brutálně vyhodí... Jenže rána od Srstky, to není jen tak.

Navíc — svědomí mi už nedovolí dále mlčet...

Proto jsem se rozhodl odkrýt šokující pozadí celé akce.

To bylo tak:

Když mi Pú před časem napsal: „Arthure, pomůžeš nám s takovým testem? Chceme vyzkoušet, jak se dá ovlivnit veřejné mínění pomocí blogů...”, souhlasil jsem. Tak jsem se stal účastníkem celé akce Flash MOB.

Bylo přizváno několik Púových známých a jeden nic netušící novinář — ten z LN.

Nejprve se Pú domluvil s ochrankou na focení v prostorách Nového Smíchova. Naštěstí měl ochrankář smysl pro humor, takže se vším souhlasil a dokonce půjčil Františku Fukovi, který měl hrát ochranku, uniformu a JameseBonda do ucha.

Akce začala zmlácením DarkMastera. Zatímco Kostěj zabavil novináře z LN, zmlátil Medvídek Pú se slovy „Musí to vypadat věrohodně!” nebohého DarkMastera, dlažební kostkou mu rozedřel kalhoty a poslal ho k doktorovi.

Pak už jen Kostěj s Františkem Fukou sehráli domluvené divadýlko před redaktorem Lidových novin...

Když mi pak odpoledne poslal Pú vzkaz „Spouštíme akci”, odkázal jsem na jeho článek, jak bylo dohodnuto. Pro zvýšení věrohodnosti začal psát i Rony seznam odkazů. A nestačili jsme se divit: Takovou reakci snad ani Pú samotný nečekal. Během několika hodin odkázalo skoro dvacet blogegrů. Takovou masu nemohla ignorovat ani oficiální média. I bílý kůň z Lidovek splnil svou roli na jedničku...

Jenže — když se celá věc rozmázla i v televizi a začalo se mluvit o trestním oznámení, zalekl se DarkMaster případných následků a napsal, že trestní oznámení nepodá.

Horší bylo, že někteří lidé začali poukazovat na logickou trhlinu: Jak to, že Pú fotografoval a nechali ho na pokoji?

Pokoušel jsem se celou hru hrát dál... Ale nejde to. Docházejí mi argumenty. Pú na celou diskusi rezignoval a pouze počítá přístupy na POOH a mne si ruce — tržní cena POOH stoupá s každým návštěvníkem.

Psal jsem mu, jestli není načase celou věc zastavit a přiznat, jak to bylo. Odpověď mne šokovala: „Ani náhodou! A opovaž se něco profláknout!”

A teď chystá opět něco podobného v Podolí...

Roli „novináře” slíbil tentokrát sehrát Tomáš Baldýnský, který si od toho slibuje ještě větší popularitu svého Baldachýnu, případně i námět na film.

PS: Pokud nevěříte, porovnejte tyto fotografie:

Tohle je František Fuka v civilu:


A tohle je František Fuka v akci:


Zadal Arthur Dent, 09.09.2003 22:19:37, 17 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/430

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Tokugava i já... - White dog (web)

...jsme si to mysleli už dávno. Tedy, správně je to tak, že mi Tokugava pomocí jedné prastaré japonské duševní techniky četl myšlenky a pak to psal jako vlastní komentář. Kdo nevěří, ať se podívá do diskuse pod můj článek o ochrankách.
    


Nepřesnost - MEdvídekPú (web)

Ještě tam něco chybí. Dark ve skutečnost zmlátil tamní ochranku a nechal jí ležet mezi zeleninovými odpadky tamních vitnamských prodejců zeleniny - protože jinak by se nám do toho pořád míchala a kazila umělěcký dojem.

A bohužel se do toho v prvním patře připletl i tamní manažer pro Nový Smíchov, jinak občan francouzské guajány. Bohužel musel od Darka dostat také ránu, takže tam zůstal ležet na laviččce. Aspoň jsme mu podepřeli hlavou česko-francouzským slovníkem aby vypadalo že jenom usnul po namáhavém studiu.
    

Re: Nepřesnost - Kostej

Pú se přizn ej, taky sis bouchnul,ale to už nebyl manažer,ale chudak Fuka.... lezi na ARO a nemuze ani mluvit.....
    

Re: Nepřesnost - MEdvídekPú (web)

Víš ty vůbec proč nevyšel posledně Baldachýn???
    

Re: Nepřesnost - Kostej

jsou dve varianty : jedna spravna a druha hloupa... ta druha je proto, ze by se nedostal ve ctenosti na beznynormal a ta spravna v tom, ze chudak smiroval a smiroval na Smichova, az dostal odmenu... Pu sakra davej si na to bacha mas silu jak gorila
    

Re: Nepřesnost - MEdvídekPú (web)

Kurňa fix, chtěl jsi jeho roli v Podolí. A teď se podívej jak chudák dopad!
    

Re: Nepřesnost - Kostej

Vis jak ti rikaji na zasahovce (URNA) ??? proste Daniel Pú. Dočekal, mas tri jmena jako kazdy spavny hromadny vrah
    

Re: Nepřesnost - MEdvídekPú (web)

to jsme probírali už v práci. Je snad Stalin hromadný vrah jenom proto že měl tři jména?
    


prima - rony (web)

Nasledujuca akcia

FLASH POP

Petrzalka, o niekolko dni, termin upresnim. dolezitou podmienkou je dostat sa na niekolko hodin do nejakeho bytu v lokalite, ktoru urcim tesne pred akciou.

Jedine, co bude treba urobit je vcas otvorit okna.

Podotykam, ze akcia je len pre silne ale hlavne odolne povahy.

viac na http://kazdy.bloguje.cz/
    


No nevím, - Martinsson (web)

    


nápis na zdi - Adam Javůrek (web)

Jedna naprosto viditelná indicie je na té růžovo-bílé tabuli vpravo nahoře nad Fukou. Když přeházíte písmenka do správného pořadí (klíčem je přirozeně datum a čas položení základního kamene Karlova mostu), můžete si tam přečíst (hned vedle nápisu "Paul is dead" a "Viděl jsem Elvise"): "Celou dobu si z vás utahujeme. MedvídekPů je totiž majitelem Carrefouru."
    

Re: nápis na zdi - Kostej

Spravne a ja jsem majitelem ABL :o)))))
    

Re: nápis na zdi - rony (web)

a ja som vydal spravu Carrefouru.
    


Re: nápis na zdi - Arthur Dent (web)

Pro méně chápavé: To položení základního kamene je 1357, 9. mesic, 7. den, 5 hodin 31 minut...

On totiž Karel dal na svého dvorního astrologa, a ten mu poradil posloupnost čísel 1-3-5-7-9-7-5-3-1 jako mimořádně příznivou...
    


 - pixy

Arthure, jdu do toho taky. Když půjdem my tři plusmínus dvoumetroví, dohromady přes třímetrákoví (ty, já a Pooh) nazí Podolím, netroufne si na nás ani Srstka se zaúkolovaným Baldachýnem dohromady. Ačkoli - Tomáš chodí po Praze s tonfou pod paží a trénuje cosi na bezdomovcích, tak nevím...
    

Re: - Arthur Dent (web)

Jestliže půjdeme v této sestavě kdekoliv nazí, netroufne si na nás ani duo Arnošt + Arnošt z filmu "Jáchyme, hoď ho do stroje" {smile}

Zato pronikneme do večerního zpravodajství Novy {big grin}
    

Re: - rony (web)

tanky do televizie? to som uz kdesi pocul {wink}
    
HotLinks
Zpět na článek