.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

13.09.2003



Odboráři chtějí změkčení tzv. „reformy veřejných financí”. Kolik jich je? A vědí vůbec, co chtějí?
Do Prahy přijelo něco mezi 12 až 20 tisíci odborářů. Chtějí zmírnění reforem a kdovíco ještě. Velmi by mě zajímalo, kdo z nich má dostatečné ekonomické vzdělání, aby pochopil o co v této rádobyreformě jde? Pokud vím, tak jedním z požadavků je více zdanit vyšší příjmové skupiny a tím získat více peněz pro veřejné finance.

Takže, v prvé řadě nedemonstrovali odboráři, ale nepatrná část z celkového počtu odborářů.
V druhé řadě — pokud se zvýší daně více vydělávajícím lidem, tito začnou své příjmy tajit, pracovat více načerno nebo pokud jde o podnikatele tak své firmy odstěhují do zahraničí. Takže peněz se vybere méně.
A v třetí řadě — „reforma veřejných financí” v mých očích žádnou reformou není. Nejsem však ekonom, takže do toho bolševikům v čele s rovnostářem Špidlou nebudu kecat.

Ale hlavně mi takovýto nátlak začíná připomínat staré časy. „Proletáři všech zemí, spojte se”, „všechna moc pracujícímu lidu” „já jsem horník — kdo je víc” a podobně. Kde a kdy jsem to už slyšel...?

Začínám nabývat čím dál většího přesvědčení, že ty davy odborářů, kteří protestují, jsou jen loutkami v rukou ambiciozních odborářských vůdců.


Zadal White Dog, 13.09.2003 23:45:38, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/442

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

JJ odboráři :( - Láďa Rejpal (web)

Naprostý souhlas.
Jen je zajímavé, že odboráři si stěžují, že reforma postihne nejvíc ty nejchudší, ale slyšel jsem i podnikatele, kteří tvrdí, že nejvíc postihne je {smile} Tak kdo má pravdu?
    

Re: JJ odboráři :( - Jerry (web)

Jako podnikateli je mi jasné, že samozřejmě mají pravdu podnikatelé...{wink}
    
HotLinks
Zpět na článek