.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

24.09.2003



Tato vláda totiž škodí. Při loňských volbách jsem prorokoval průšvih, pokud by snad v dalších měli opět vyhrát socani, bylo by to na špagát.

Včera parlament přehlasoval prezidentské veto a prosadil přesunutí spousty věcí do 22% sazby, mj. služeb (i telefonních, což je nejlepší léčba na Epidemii Nicol Lenertové), vodních elektráren, recyklovaného papíru a úsporných zářivek.

Šetřit se musí ať to stojí co to stojí!

Zkuste mi někdo vysvětlit, proč bude zdražení úsporných zářivek?

Když zdraží recyklovaný papír, kdo si ho koupí? Když bude dražší než bílý? (Nebo to byl, jak jsem někde četl, recyklovaný toaletní papír?)

Na jednu stranu plná ústa informační společnosti, na stranu druhou zdražení (= ztížení) přístupu na internet. A to na to máme i ministerstvo!

Ale vláda nám vysvětlí, že jsme si to zvolili spolu se Evropskou Socialistickou Unií!

Co všechno ještě poslanci US schválí, jen aby se udrželi ve vládě? Kdyby se dva z nich utrhli a vyslovili vládě nedůvěru, stačilo by to. Mohlo by jim pak být jedno, že je Vladimír Iljič Špidla vyloučí z koalice. Teď jsou US pro mne jen šašci, kteří tancují, jak socani pískají...

PS: Já hlupák jsem si minulý týden koupil Orwellův román 1984 a teď ho čtu...

PPS: Než mne někdo nařkne z toho, že zaměňuju vládu a parlament: Vláda předkládá zákony, parlament je schvaluje... Máme koaliční vládu, tedy parlament = vládní většina.


Zadal Arthur Dent, 24.09.2003 8:44:44, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/464

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Nechápu, - Filip Rožánek (web)

proč bych tě měl z něčeho takového nařknout. Ale toť fuk.
    

Re: Nechápu, - Arthur Dent (web)

Jen jsem si vZpomněl na ten Carrefour Nový Smíchov a na televiZi... {smile}
    


a vydaje? - mudd (web)

Hlavne by mne zajimalo, jestli si zapocitali zvyseni dani taky do vydajove casti rozpoctu, tj. ze nejen vyberou vic, ale taky utrati vic.
Ale spis bych predpokladal, ze to bude velke prekvapeni...
    

Re: a vydaje? - Arthur Dent (web)

To sice bude překvapení, ale vláda to určitě vyřeší: Zvedne daně! {smile}
    


 - Mysh (web)

No jo, holt ITáci budou utahovat opasky. Je to nepříjemné, ale snad není potřeba kvůli tomu takhle vyšilovat?
Současnou vládu bych také ráda co nejdřív poslala do ... věčných lovišť, ale zase na druhou stranu, ta příští nemůže být výrazně jiná, rozložení preferencí mezi obyčejným lidem se nijak výrazně nezmění ani tím, že socdem spoustu věcí zpackala. Maximálně se jejich voliči přesunou ke komunistům a to pak budeme mít skutečný důvod k hysterii.
Asi začnu používat toaletní papír naněkolikrát (znáte to, propláchnout ve vodě - usušit - použít - propláchnout ...) {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)

Průser je to, že nejen ITáci... Všichni. To je jako se Zdražením nafty: Na první pohled se nás to netýká, ale protože podraží nafta, podraží i doprava. A když podraží doprava, podraží i Zboží...

A nechápu souvislost meZi úspornými Zářivkami a ITáky... To se snad týká všech, nejen IT...
    


Re: preference - Vlk (web)

Přesun preferencí sice trochu je, ale problémem je, že volební výsledky většinou dpadnou jinak. Hlavně ODS by už měla mít zkušenost, že pokud preference má velmi dobré, ve volbách jí to lidi nandají ve jménu "rovnováhy".
Co je horší, že nikdo asi nemá důvod změnu chtít - ČSSD vládne a ve volbách by asi ztratila, KDU-ČSL je ve vládě a nemá ráda prudké změny, US-DEU by asi ve volbách propadla a tudíž zdechla, ODS se může tiše připravovat na nové volby a dělat si čárky za chyby vlády, stejně jako KSČM, která si brousí zuby na odpadlíky ČSSD.
    


Re: - mudd (web)

On je hlavne bohuzel obrovsky rozdil mezi svrzenim vlady a predcasnymi volbami. ta soucasna snemovna jinou vladu nevytvori a rozpustit snemovnu je hodne velky problem, viz http://mudd.wz.cz/2003-09.html#260900
    


Šašci z US - Jura (web)

To už nejsou pouze šašci, to co Unie svobody se nedá už jinak nazvat, než politickou prostitucí. Oni již dobře vědí, že potom, co předvedli svou účastí v této vládě, se stali politickými mrtvolami a teď se již budou jen křečovitě snažit udržet tuhle agónii co nejdéle. Bohužel to odnesem všichni. Přesto bych chtěl věřit tomu, že se mezi nimi najdou alespoň dva slušní, kterým je stydno, za toto kuplířství nejhrubšího zrna a vysloví této vládě v pátek nedůvěru.
    


... Orwellův román 1984 ... - Mamlas

že by levné knihy? Mám ho už měsíc, ale zatím jsem se ke čtení nedostal
    

Re: ... Orwellův román 1984 ... - Arthur Dent (web)

Přesně tak. ViZ další příspěvek {smile}
    


Re: ... Orwellův román 1984 ... - Trillian (web)

Velký bratr tě sleduje!
    


Taky jsem... - Balvan (web)

... o tom psal, ale odpoledne. http://www.pooh.cz/pupikov/a.asp?a=2006505&db=
    
HotLinks
Zpět na článek