.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.01.2004



Je to jednoduché. Mám některá předsevzetí. Ale motivace bývá malá. Jak docílit toho, abych své soukromé závazky splnil? Zveřejnit je! Jen pod dohledem veřejnosti se z malé motivace stává touha nezklamat a ukázat, jaký jsem kabrňák.

Pravidelní čtenáři si možná pamatují, jak jsem končil s kouřením.
S odstupem mohu naprosto zodpovědně prohlásit, že jsem (zatím) uspěl jen díky tomu, že jsem toto předsevzetí dal na vědomí maximálnímu počtu lidí. A pouze touha „nebýt za slabocha před čtenáři” mě podržela.

A tak si myslím, že není od věci, pokud chce člověk dokázat nějaké ty drobnosti, dát o tom vědět. Aby byl pod kontrolou přísných čtenářů.

Předsevzetí samozřejmě musí být reálná. Těžko si sám slíbím, že budu mít do roka pěkný dům na skvělém místě, dvě špičková auta, čtyřikrát větší finanční příjem, příjemnou a inteligentní partnerku, dokonalou fyzickou kondici a do toho udělám cestu kolem světa, naučím se programovat v Javě a udělám státnice z angličtiny a němčiny. To je samozřejmě poněkud přehnané, řekl bych až nestřídmé, předsevzetí. Řekl bych, že je dobré postupovat krok za krokem.

Myslím, že tento rok bude stačit, když:

  1. Do konce května uběhnu 6 kilometrů pod 25 minut
  2. Budu vydělávat 2x tolik peněz než v roce 2003
  3. Silvestra 2004 strávím v exotické cizině, kde teplota neklesá pod mých oblíbených 30°C (samozřejmě nad nulou a ve stínu).

A zdůvodnění? Je to snadné a prosté.
Lepší fyzickou kondici potřebuji proto, abych se lépe soustředil při práci a odolával stresu.
Jen tak mohu více vydělávat.
A jen pokud budu více vydělávat, mohu si dovolit exotickou dovolenou.

A proč exotickou dovolenou? Nemám totiž rád oslavy Nového roku. Velmi se mi zalíbil nápad Arthura zaletět si v tuto dobu do Říma. Také další známí odjeli do zahraničí. Jen já jsem byl doma. A to už se nebude opakovat. Proto si dávám velké předsevzetí, že touto dobou za rok budu psát příspěvek v Asii.

A jestli ne?
Žádné ne neexistuje!


Zadal White Dog, 03.01.2004 3:09:23, 4 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/680

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - allora (web)

Tak jo, verejnost bdi...!
    


Hmm - marvin (web)

a kde jsou White Dogu, smim li se zeptat, tve uzasne texty, ktere jsi slibil do 31.12.03 napsat? {smile}
[koubovi.cz/index.php?m=200312#post-200248037]
    


Myslíš,že to funguje? - chumláček-obláček (web)

Také tu řeším jeden problém [www.bloguje.cz/blogy/oblacek/20422_item.php] Síla veřejnosti? Je to tak? nevím... Bohužel. Ale Tvé rady,pokud jde o kouření bych brala... o(((((((
    


Predsevzeti c. 4 - pani Dentova (web)

A kde je panicka pro Lucinu, s kterou bys na toho silvestra jel?! Pripominam (nevim, zda Arthur vyridil), pokud budes mit zajem, tak se ozvi, dam ti par tipu. Ja tam mam namireno uz od svatby, ale Arthur frfna kvuli tomu jejich hicu.
    
HotLinks
Zpět na článek