.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.05.2004



Tyto stránky sice nejsou arénou určenou k chlubení, ale přesto tento příspěvek napíšu, protože může poskytnout inspiraci někomu z vás.

Jak zjišťuji, začínám se svým způsobem života odlišovat od svých vrstevníků. Ne, že bych nechtěl dům nebo auto, ale pokud toho nedosáhnu, nic až tak hrozného se nestane. Koloběh vesmíru půjde dál a chleba levnější nebude.

Už jsem si zvykl na horší věci, než nedocílit svých naivních snů. Stihl jsem si už pořídit a asi i dobře vychovat psa, dělat práci která mě baví a také živí, i když bídně. Mám několik koníčků, ve kterých jsem dosáhl nadprůměrné (i když ne třeba špičkové) úrovně. Znám spoustu zajímavých lidí. Ale cítil jsem, že by to při mém pokročilém mládí (jsem stejně starý jako Arthur, leč na rozdíl od něho jsem ještě nedosáhl hranice věku, kterému se dle mého názoru hloupě říká střední) chtělo nějakou třešničku na dortu.

Naštěstí jsem před čtrnácti lety začal kouřit — nebudu zde psát, kdo mě to naučil, mohli byste toho člověka znát. A přesně před půl rokem jsem prostě přestal. Ano, jako by celých těch promrhaných čtrnáct let (to slovo promrhaných nesouvisí s kouřením) bylo prožito jen za účelem skoncování s těžkým zlozvykem.

První dny byly poznamenané nezměrným utrpením odvykajícího si nekuřáka a nezbývá poděkovat lidem, kteří měli tu smůlu, že se v té době vyskytli v mém okolí, za jejich shovívavost a trpělivost.

Později touha po cigaretě ustupovala, aby se zase vracela. Odolal jsem.

Nebudu vás napínat, přestal jsem, a nyní si již troufám tvrdit, že mi nikotin nechybí. A jedná se určitě o mé největší, ne-li jediné životní vítězství {smile}

Nakonec tedy kýžená (to je ale opravdu zajímavé slovo) dobrá zpráva — pokud jsem já dokázal přestat s kouřením, znamená to, že to dokáže skutečně každý.

Závisláci — přesto vás mám rád a cítím s vámi. Doufám, že nikdy nebudu patřit mezi ty protivné kuřáky, kteří přestali, a nyní hlásají svou nekuřáckou pravdu po vzoru náboženských fanatiků. Vím jaké to je, a kouření mi odporné není. Jen to už nepotřebuji.

A to byl hlavní důvod, proč jsem před půl rokem přestal. Ne ze zdravotních důvodů — jsem zdravý jak řípa. Ne z finančních důvodů — těch 1000 korun měsíčně mě nemohlo zruinovat. Ne z důvodu abych neobtěžoval kouřením ostatní — kouřil jsem buď sám, nebo ve společnosti jiných nikotinistů. Prostě jsem se jen chtěl zbavit pocitu závislosti na něčem.

A poslední postřeh na konec — vážení a milí kuřáci cigaret, kuřte si jak chcete, opravdu mi to nevadí a je mi to jedno. Ale netvrďte mi prosím, že vás to baví.


Zadal White Dog, 03.05.2004 23:12:17, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/860

Zpět na článek

HotLinks
Reakce na jiných stránkách (TrackBack)
Prevazne Neskodny...: Krufky
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - HUB (web)
(03.05.2004 23:26:36)

Kouření? Co to propána je? To je teďka něco cool? Hned jdu gůglit a dohánět to abych něco nezameškal!
    


 - Lokutus (web)
(03.05.2004 23:57:06)

No jo, motivace je důležitá:
[www.antimult.ru/antimults/antitoons/001smokekills/view.htm]
    


 - Markoff (web)
(04.05.2004 08:47:24)

nabuduce sa nam nejaky expert pochvali aky je macher ze prestal brat pervitin... pre fajciarov a inych fetakov (ci uz nikotin, trava, kavicka alebo hrst liekov ani neviem naco kazdy den) mi zostava 1 vystizny pojem - lutost...
    

Re: - White Dog (web)
(04.05.2004 08:54:01)

Pervitin (ani jiné tzv. tvrdé drogy) jsem nikdy nebral ani nezkusil, a ne že bych neměl příležitost se k tomu dostat. Myslím, že kdo s něčím takovým přestal, zaslouží obdiv. Takže pokud se někdo pochválí, že přestal brát pervitin, tak asi JE machr.
Lítost mi zůstává pro lidi, kteří v sobě tu sílu přestat nenajdou.
    


No a? - Vesničan (web)
(04.05.2004 09:40:05)

Není nic jednodužšího a snažšího, než přestat kouřit. Já přestal minimálně třicetkrát.
    

Re: No a? - Arthur Dent (web)
(04.05.2004 11:52:37)

Žejo? Moje řeč! {smile}
    


Re: No a? - neQik (web)
(04.05.2004 22:50:43)

...řekl Mark Twain
...a zemřel...{smile}
    


 - spacák (web)
(04.05.2004 10:42:37)

jsi na dobré cestě, fandím, ale přece jen ještě asi nemusí být vyhráno. mě se povedl až druhý pokus, předtím byl ještě jeden osmiměsíční (pak přijeli na strahov U2, tak jen tak na ně sem si zapálil a do črnácti dnů jsem v tom byl zas). dnes nekouřím čtyři a půl roku a chuť se občas hodně vrací. kritické jsou dlouhé letní večery, posezení na zahrádkách s pivem, u ohně, u moře. dá se to samozřejmě udržet ale poslední léto ty chutě byly dost silné, skoro silnější než ta první dvě léta. to pro mě bylo dost překvapivé a musím říct, že jsem se udržel hlavně díky tomu, že jsem si opakoval, že po třech a půl letech to už NEMŮŽU zabalit. když si člověk pořád opkauje tu dobu, po kterou už nekouří, tak to dost pomáhá. při představě, že by byl opět na nule, to je jak při milionáři sjet z 2,5 mil na 2000. držím palce.
    


 - moussa (web)
(06.05.2004 09:54:30)

gratuluji,
mě to baví, ale tělu se to už nějak nepozdává, či co!
    
HotLinks
Zpět na článek