.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

28.04.2003



Dostal se mi do rukou nový čtrnáctidenník pro počítačové začátečníky. Nedalo mi to a pokusím se s tímto časopisem seznámit i čtenáře Převážně neškodného blogu.
Nejprve celkový dojem — solidní úprava, pro Computer press řekl bych typická, malý rozsah, ale úměrný ceně 9.90,- Kč a mnoho reklam. Pravda, z něčeho je nízkou cenu nutno dotovat, že?
A nyní k obsahu — časopis o sobě tvrdí že je pro 10 milionů čtenářů — poněkud zvláštně čtenáře nazývá uživateli. Inu, uživatele časopisu příliš často nepotkávám, to spíše ty čtenáře.
A konečně konkrétně k obsahu.
Na začátku obligátní slovo šéfredaktora, stručný obsah. Na další stránce dopisy čtenářů (ne dotazy), odpovědi redakce. Pak recenze na nějaké produkty, software a www stránky a pak to začne. Vše v časopisu se točí kolem Windows XP. Různé triky které stejně málokdo použije — např. snadné spouštění programů — každý koho znám má na ploše zástupce a Snadné spouštění nepotřebuje. Ale budiž. Dále tvorba obrázku s textem. Co když chudák uživatel bude psát přání do obrázku a zjistí že písmo není české (podotýkám že časopis je pro úplné začátečníky). Další návody celkem bez výhrad, až návod jak koupit klávesnici. Vůbec zde není zmínka o levných klávesnicích kolem 200,- Kč. Ano, Je zde „multimediální” klávesnice za 500,-. Ale představte si, že chudák uživatel koupí tuto klávesnici a kamarád se mu vysměje že koupil taky multimediální za polovinu. Trochu to zavání skrytou reklamou.
A nyní hlavní výtka — návod „Jak jednoduše upravovat texty” a „Jak rychle vypočítat součet a průměr”. Což o to, návody jsou srozumitelné a v pořádku. Ale jaksi předpokládají že čtenář má programy Word a Excel. což samozřejmě zdaleka vždy není pravda. Kromě toho si myslím že program Microsoft Word je pro začátečníka nevhodný, mnohem lepší je Notepad nebo WordPad. MS Word začátečníka jen svádí k tomu používat nesmyslné a nadbytečné funkce.
Jinak ale musím konstatovat že časopis plní svůj účel. Dal jsem ho prozkoumat typickému začátečníkovi a ten byl nadšený. Dokonce na otázku zda by si ho kupoval odpověděl že ano.
Shrnutí: jen tak dál. Ale pozor — není všechno Windows XP co se třpytí.


Zadal White Dog, 28.04.2003 22:44:04, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/87

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

další reklama na XP - HUB

Proč proboha musí všude psát o produktech mikrosoftu... Mě se líbí takové časáky, kde se můžu koukat na přenádherné MACy a Apple nooteboky... To má M$ tolik málo reklam ?? Nehledě na reklamu na český telecom, kde je PC MAC a při pohledu na obrazovku je nějakej WIN 2000... HhHH !! na macu to awsi nerozjedou{wink}) Blbečci !
    

Re: další reklama na XP - White dog

Skutečností je že 95% uživatelů dělá s MS Windows. Bohužel. Takže chápu že nový časopis se zaměří na tuto platformu.
Pozn. tato odpověď je psána na počítači Apple, White dog pracuje na počítači Apple a s počítači Apple. Zná uživatele počítačů Apple.
Přesto i pro tyto uživatele je při současném stavu nutné aspoň rámcově znát Windows. Bohužel.
PS. pod Windows operační systém pro Apply nespustíte. Na jednom počítači Apple si můžete najednou spustit Windows třeba 10x
    
HotLinks
Zpět na článek

Hodnocení: 3.5

bodbodbodpulbod
Čím víc psů tím líp. Pět psů je maximum.