.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

14.06.2004



Docela mne těšilo, že socani dopadli tak jak dopadli. Jenže nic není jen černé nebo bílé...

Socani se teď začnou navzájem obviňovat z toho, kdo za to může a další dva roky do voleb se budou snažit „očistit” stranu (místo toho aby vládli). Uvidíme jestli zvítězí píár nad zdravým rozumem.

V téhle souvislosti je skvělý Špidlův výrok: "Za porážku může Miloš Zeman!" Vida ho, objímače! Člověk by řekl, že si za porážku může ČSSD sama, protože se chová tak jak se chová a její vláda je taková jaká je. A ono houbeles! Ona za to ČSSD vlastně nemůže, to zlý Zeman z Vysočiny, nebýt jeho tak ČSSD podle Špidly asi vyhrála... Tak co je to za stranu, když její úspěch či neúspěch může ovlivnit jeden důchodce?

Každopádně pád vlády je opět o něco pravděpodobnější.

Horší zpráva je ta, že komunisté jsou ochotni podpořit menšinovou vládu ČSSD. I když má Špidla plná ústa toho, že „s KSČM nikdy”, tak po tomhle výsledku je možné, že by se spojil i s čertem, jen aby udržel ČSSD u moci...

Nechci sejčkovat, ale vypadá to, že tyhle volby „do někam pryč” poněkud pozmění politiku u nás doma. A obávám se, že ta změna bude dál doleva...


Zadal Arthur Dent, 14.06.2004 11:22:10, 10 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/942

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

... - George K. (web)
(14.06.2004 11:33:16)

Už teď jsme na můj vkus vlevo AŽ MOC {sad}
    


 - Jiří Bureš (web)
(14.06.2004 12:04:40)

To, že " komunisté jsou ochotni podpořit menšinovou vládu ČSSD" není zas takový problém. Já jsem ochoten ten milion dolarů vzít, ale když mi ho nikdo nedá {smile}. Špatná zpráva to bude, až tu ochotu bude někdo sdílet.
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 12:38:24)

Obávám se, že ochota půjde ruku v ruce s výsledkem "9%" :-/
    


 - Richard H. (web)
(14.06.2004 12:16:20)

Hele Arthure, já bych to tak růžově neviděl... {sad}
    


 - pixy (web)
(14.06.2004 12:41:40)

Nemyslím si. Pravici až pravý střed volila skoro polovina lidí, levici necelá třetina. Já bych spíš očekával klasické periodické přelití moci doprava...
    

Re: - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 12:48:45)

To jsou čísla pro EP a vyjadřují "náladu obyvatelstva". Ovšem stav v domácím parlamentu vyjadřuje (úplně jinou) náladu před dvěma lety, tam je spolupráce levých a levějších možná.

Kdyby byly mimořádné volby, přelila by se moc doprava. Ale do voleb zbývají dva roky, takže se spíš bojím naznačeného scénáře: Pád vlády - jen ne předčasné volby - radši s komunistama za zády než od válu!
    


A proč ne - Vlk (web)
(14.06.2004 13:13:25)

Tak k tomu mohu jen říci, že v posledních parlamentních volbách levice vyhrála (ČSSD, KSČM a KDU-ČSL, která je dle mého názoru také spíše vlevo od středu), tak by měla dostat právo vládnout a (myslím si to a zároveň se toho bojím) historicky se znovu znemožnit. Ten paskvil, který je ve vládě teď mi připomíná dort pejska a kočičky.
Takže já bych raději levicovou vládu s rozumným mandátem v parlamentu než nevládu, který už skoro 9 let panuje. Vzpomeňme, jaké to je, když rozhoduje 1 Ko(ko)tt.
    

Re: A proč ne - Vlk (web)
(14.06.2004 13:16:06)

A ještě troška - novím jestli někdo včera shlédl "Sedmičku". Viděl jsem kousek a musím říci, že p. Topolánek opravdu ukazuje, že opozice na vládnutí není připravena a předčasné volby nechce. Oni se ostatně nehodí nikomu - vládě určitě ne a opozice si uvědomuje, že teď to bude spíše horší, takže je třeba to nechat vládu vyžrat až do dna.
    

Re: A proč ne - Arthur Dent (web)
(14.06.2004 13:20:28)

Včerejší poledne a dnešní ráno je sakra velký rozdíl... Včera v poledne si ČSSD mohla myslet, že skončí třetí. {smile}

Vypadá to, že pravice "hraje uraženou" a do vládnutí se nehrne. Nejspíš čeká, až levice dokurví co může, aby přišla jako "spása zprava". Je to možná "stranotvorné", ale nikoli "státotvorné". Možná se ale mýlím.
    

Re: A proč ne - Vlk (web)
(14.06.2004 13:44:31)

Už včera dopoledne bylo jasné, že Špidla a jeho Melody Boys volby nezvládli. Rozhodovalo se jen o míře neúspěchu.
Ale hlavně opravdu není nikdo, kdo by volby chtěl:
ODS stačí počkat co ty trubky ještě zmastěj a navíc by musela řešit nepříjemné problémy v době, kdy jsou lidi v náladě už více než blbé,
ČSSD by asi od koryta byla odstavena,
KDU-ČSL nevím (nikdy jsem je moc nepochopil),
US už asi ví, že v parlamentu je naposledy, tak raději déle,
KSČM má šanci, že za tichou podporu, ČSSD bude mít dva roky slušný vliv.
A voliči si aspoň vyžerou, co si před dvěma roky vybrali.
    
HotLinks
Zpět na článek