.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

04.05.2003



Čtenáři Převážně neškodného blogu si již možná všimli že jsem ve svých příspěvcích poměrně tolerantní.
Ovšem Zlatou mládež nesnáším.
Nejprve ale stručná definice. Z literatury a z novodobých dějin je pojem Zlatá mládež poměrně dobře známý. Pro dnešní dobu si dovolím udělat svou velmi povrchní definici.
Samozřejmě se bude lišit Zlatá mládež z Prahy, z větších měst krajského formátu, ze středně velkých městeček a z vesnice. Já se zaměřím na zlatou mládež z maloměsta (10 — 20tisíc obyvatel), protože tuto kategorii hovad znám nejlépe.
Hlavní charakteristikou je věk. Pravá kovaná ZM (pro úsporu budu ve zbytku tohoto elaborátu používat pro Zlatou mládež tuto zkratku) je ve věku 18 až 25 let. Mladší být nemůže z jednoho prostého důvodu — řidičák. Tím se dostáváme k prvnímu atributu ZM. Pravý příslušník ZM má totiž auto. Typickým vozem ZM je deset let staré BMW který v AAAčkách koupíte za 30000. Může to ale být i Škoda 120. Hlavní na autě ZM není ani tak značka jako spoilery, pěkné disky, co nejhlučnější výfuk a blikací světýlka. Styl jízdy ZM se dá hodnotit dvěma slovy — tůrování a gumování. Příslušník ZM neumí jezdit normálně. Zásadně se rozjíždí tak že vyžene motor do otáček a pak prudce pustí spojku. Jinak by se přece ztrapnil. Brždění je podobné — co nejprudší dupnutí na brzdu. Podobnou specialitou je předjíždění když v protisměru jede jiné auto. Ovšem největší specialitou je brždění 10 cm od chodců kteří na přechodu přecházejí silnici.
Dalším atributem maloměstské ZM jsou tmavé brýle. Ty pro jistotu nosí i v noci.
Podobně naušnice. Příslušník ZM se neodváží vyjít bez naušnic, zásadně zlatých. Podobně zlatý řetízek kolem zápěstí případně o něco masivnější kolem krku. Ne, nemám nic proti zlatým řetízkům a naušnicím, ale ZM tyto ozdoby nosí tak aby byly co nejlépe vidět. Oni na to přece mají, nejsou nějaké socky!
Dále ZM poznáte tak že neustále okolo sebe plive. Proč, to jsem nepochopil. Také si s chutí odplivnu, ale u ZM jde o permanentní chrlení slin na všechny strany.
A konečně oblečení. ZM z maloměsta si potrpí na rádoby značkové šusťákové tepláky. Nejlépe kombinace „Adidas/Nike” s co největším logem výrobce.
Konečně se dostávám k důvodu proč tuhle chamraď nesnáším. Jde o jejich machrování. Jejich postoj typu „hele vole, to sem já a koukej se mi klidit z cesty, ty sociále”. Hluk jejich aut mě obtěžuje. Jejich způsob jízdy mě sere protože mám psa a kdyby mi ho přejeli tak bych je opravdu zabil. A jít bručet za vraždu chcípáčka ze ZM přece nemám zapotřebí. Vadí mi jak znervózňují ostatní lidi svou bezohlednou jízdou. Vadí mi že dávají najevo svými kecy že práce je pro chudáky, to oni přece nemají zapotřebí.
A na závěr smutná zpráva — zlatá mládež tady (s trochu jinými atributy) byla již od starověku, je tady a bude tady. Nezbývá tedy než zatnout zuby a doufat že se v autě vysekají dříve než ublíží někomu kdo za nic nemůže.

A ještě odkaz na jeden ostravský podnik kde ZM nemají rádi — stránky toho podniku.
Píšou tam mimo jiné toto:
Nejlépe je však přijít a vše osobně vyzkoušet. Pokud nejste idiot, dealer, fašista, policajt, mafián, vekslák, zlatá mládež či něco podobného, a je vám víc jak 18 let, jste vítáni!

Tak všem čtenářům přeji co nejméně setkání se ZM a nezlobte se na ně tak jako já, jsou to vlastně postižení lidé


Zadal White Dog, 04.05.2003 0:29:44, 1 komentář...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/100

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

vtip - rony

U nas sa este pouziva ekvivalent "mafian" {wink} v tom pohrdlivom slova zmysle. su aj "ini" mafiani...

Takze viete kolko vas vyjde tuzba stat sa mafianom?

351 korun.

???

300 korun sustaky (sustici joggingova suprava vacsinou falsovany nike, adidas)
50 korun vyholenie hlavy
1 koruna mobil (akciovy)

no a ste a vyzerate ako mafian {wink}
alebo ako jedinec zo skupinky 'zlata mladez'
    
HotLinks
Zpět na článek