.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

05.05.2003



Alespoň mám ten dojem když si pročítám tisk nebo se dívám na TV. A abych nezapomněl když poslouchám rádio atp...
Nebudu hodnotit jestli je vstup do EU dobrý nebo špatný, je na každém, komu na tom záleží, aby se rozhodl. Vadí mi ale jak média hodnotí naši budoucnost. Například na novinkách se píše doslova: „Z 25 zemí budoucí Evropské unie je nejlacinější Slovensko...”. Z dalších médií jsem bombardován vzkazy typu „až budeme v EU tak se stane toato” popř. „v EU budeme moci toato”.
Jako by autoři těchto zpráv a článků nebrali v úvahu že nejprve musí proběhnout jakési referendum, a to musí dopadnout kladně (pro vstup).
Nebo je už rozhodnuto a výsledek referenda je předem znám? Je to všechno jedna velká manipulace?
Nehodlám tady agitovat za vstup nebo nevstup kamkoliv, třeba do EU. Ale mediální masáž posledních dnů, týdnů a měsíců je podle mého názoru jedna velká demagogie.


Zadal White Dog, 05.05.2003 18:04:45, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/105

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Zahráváš si s ohněm - Arthur Dent

Opatrně s takovýmito příspěvky. Zatím dobré, ale od vstupu do EU... Předpokládám, že znáš direktivy EU číslo 22691 a 32661 z roku 2002 ve znění pozdějších předpisů, zejména nařízení 317 z letošního dubna!?

Ne???

Joj, tak to se s nima honem koukej seznámit, jinak půjdeš za katr ve Španělsku nebo Itálii ani nemrkneš!
    

Re: Zahráváš si s ohněm - Lendys

A vo vo vo tom to je {sad}
Taky nikoho nepřesvedčuju, aby řekl v referendu ano či ne. Jen mě už neudivuje ani neirituje, ale přímo dopaluje, jak je propaganda ohledně EU jednostranná, zavádějící, tak prognosticky pozitivní a hlavně 100%ní :-/ Jakoby se lidi báli říct cokoli vyhraněně negativního! Jo, omlouvám se euroskeptikům. {smile}
A zase narážím. Kdokoli kdo se jen otře o EU, ať už oprávněně či jen demagogicky, je otitulován silně pejorativně za euroskeptika.
Od jisté doby, co, troufnu si říct, dostávám rozum, a taky :-P, prostě hned nevěřím ničemu, co se nás snaží takto jednostranně přesvědčit, jaké je to pro nás terno, když budeme pro a blablabla. Však si stačí namátkou vyhledat jakékoli /údajně objektivní/ zpravodajství, co nám říká "pěkného" o EU. A pak ohledne přístupové smlouvy - kolik lidí ji asi přelouskalo? 5000 stran, skoro na každé je odkaz na nějaký často mnohastránkový dokument s příkazy, zákazy, podmínky...poctivě jsem si ji stáhla v elektronické podobě. A stejně poctivě mi po několika snahách zjistit, k čemu všemu se to zavazujeme, leží ladem{smile}
    
HotLinks
Zpět na článek