.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

06.05.2003



Včera jsem poslouchal zprávy a nevěřil vlastním uším. Tři poslanci parlamentu (dva lidovci a ódéesák), zjevně vedeni snahou o zviditelnění, navrhují zákaz potratů v ČR! Úplný a ve všech případech. Doktor, který potrat provede, by měl jít bručet na pět let, ten kdo ženě poradí aby šla na potrat, půjde sedět rok. Více píše třeba iDnes — Potrat? Pět let vězení!
Páni poslanci asi sami potratili zdravý rozum a soudnost. K čemu případné schválení jejich návrhu povede? K znovuobnovení instituce „andělíčkářek” a k babským receptům na přerušení těhotenství. (Pokud nevíte co je to andělíčkářka, tak vězte, že to je babka, která pomáhala ženám ukončit těhotenství, mnohdy drastickými způsoby, a často jim přitom ukončila i plodný život, zdravý život popř. život.)
Doufám, že je ani ve snu nenapadá, že by snad ženy donosily každé těhotenství?
Stále mi není jasné, čeho tím chtějí dosáhnout? Zvýšení porodnosti? To snad aby prosadili jiné zákony, aby lidi motivovali k plánovanému rodičovství... Navíc potratovost v ČR dlouhodobě klesá. Chtějí snad mít bič na nepohodlné doktory? Nebo na lidi vůbec? (Když vás nějaká hysterka nařkne, že jste ji poradili potrat, půjdete bručet.)
Připomíná mi to kdysi debatu o registrovaném partnerství, kterou kdosi komentoval slovy: „Tak to vypadá, když o záležitostech homosexuálů rozhodují buzeranti!”

Nejspíš mají páni poslanci zatmění už teď.

PS: Zatmění Měsíce bude 16.5. okolo čtvrté ranní, zatmění Slunce bude 31.5. za svítání. Pokud bucete tak brzo vzhůru, koukněte se.


Zadal Arthur Dent, 06.05.2003 8:36:13, 1 komentář...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/106

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Spise byli... - ora

Spise byli vedeni alkoholem...
Myslel jsem, ze zijem v 21. stoleti....
    
HotLinks
Zpět na článek

Hodnocení:

pulbod
Bída, děs, utrpení, svrab a neštovice...