.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

06.05.2003



Kdekdo (např. Filip Rožánek nebo Týden) píše o „měření IQ celého národa” televizí Nova.
Jedni přinášejí výsledky z jiných zemí, jiní meditují nad tím, zda spojení Nova a IQ není náhodou absurdita, ještě jiní cintají pentli o blondýnách a policistech a IQ Sharon Stoneové...
Pokud chcete vědět víc o tom, co to vlastně ta YNTELYGENCE je, doporučuji stránky Mensy, kde se dozvíte i jakou má souvislost IQ a inteligence. Dnes se totiž inteligencí skoro každý ohání a zaklíná, aniž by věděl, o čem mluví, mnohdy i aniž by jí byl obdařen.
Každopádně si pamatujte, že:
  1. IQ je číslo, které se měří IQ testy — nevypovídá nic o kvalitách člověka (podobně jako výše platu nevypovídá o kvalitě práce)
  2. Nova nedělá měření IQ, ale zábavný pořad
  3. Ať máte IQ jaké chcete, to, jestli jste blbec, s tím nijak nesouvisí!


Zadal Arthur Dent, 06.05.2003 10:13:01, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/107

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Něco na tom bude... - White dog

To že IQ a inteligence spolu nesouvisí ukazuje jasně třeba příklad zpěvačky Madonny (doufám že jsem to napsal správně {smile} které údajně naměřili IQ přes 150.
{big grin})))))))
    

Re: Něco na tom bude... - ora

IQ s inteligenci souvisi. Dulezitejsi je ale vztah EQ s IQ. I s vysokym iq muzes byt looser a naopak "blbec" s iq 110 muze byt uspesny "bussinessman" pokud je na tom dobre emocne...
    

Re: Něco na tom bude... - White dog

Bezpodmínečný souhlas...
Znám lidi po všech stránkách úspěšné kteří neví kde se nacházel Západní Berlín popř. jeden můj velmi úspěšný kamarád tvrdil, že ví jak to udělat aby se všichni měli dobře - snížit ceny a zvýšit palty {big grin}
    

Re: Něco na tom bude... - Lendys

No jasně, ale vžité je IQ, jež má ono magicky lichotící slůvko "inteligence" i v názvu, zatím co EQ, které má btw podlě mě větší váhu, je spojeno s emocemi. "Hm, emoce, city? IQ přece vypovídá o našem rozumu!" ohrne většina neseznalých nos. A třebaže je všechno, co bylo výše řečeno, pravda, dnešní společnost bohužel hodnotí podle bodů, známek, průměrů, výsledků různých testů a koneckonců i té výši platu.{sad}Zajímäjí ji jen vnější výsledky a ne vnitřní stránky každého subjektu, zda se umí prosadit, uplatnit, postarat se o sebe, řešit spory, konflikty, mít konstruktivní názor, myslet a přemýšlet + třeba ještě morální hlediska....vím, jsem naivní, když si myslím, že by to mělo být právě tak. "Tabulkový systém" je hold zatím jediný spolehlivý srovnávací prostředek.
    


Omyl ;-) - Filip Rožánek

> Nova nedělá měření IQ, ale zábavný pořad.

To je zásadní, ale opravdu zásadní nedorozumění, pane kolego {big grin}) Měření IQ je nosným prvkem toho pořadu, kvíz připravuje česká Mensa {big grin})))
    

Re: Omyl ;-) - Arthur Dent

Formulace by měla znít "TV Nova připravuje zábavný pořad, jehož podstatným prvkem bude IQ test".

Myslím, že na smyslu tvrzení to nic nemění - Ten pořad na Nově bude víc zábavný pořad než měření IQ, řekněme takové "měření IQ odlehčenou formou".
    
HotLinks
Zpět na článek