.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

24.09.2004



Znáte to — koupíte si třeba dědské párky a ve složení čtete: Antioxidant E300... Dokonce i v sodovce je E290. A když vám pak sousedka řekne, že „tyhle éčka, to je samá chemie a samý svinstva jedovatý!" tak ztratíte chuť. Pro vás všechny je tu seznam E látek.


Zadal Arthur Dent, 24.09.2004 15:07:16, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/1109

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

E 290 - Luděk (web)
(24.09.2004 20:10:58)

To by byla dobrá sodovka bez E 290 to by byla spíše vodovka.
    


Heh.. - Ebo (web)
(24.09.2004 22:31:53)

Mno pravda je, že kdybych dostal do ruky něaké jídlo v úhledném balení a místo něakého E 4xx by tam stálo : obsahuje Polyoxyethylensorbitanmonolaurát .. tak by mne asi taky přašla chuť {big grin}
    

Re: Heh.. - hanyZ (web)
(25.09.2004 00:15:55)

Kdyby ovšem bylo na výrobku napsáno, že obsahuje Mravenčana sodného, tak bych si ten výrobek koupil už jenom ze zvědavosti... {smile}
    

Re: Heh.. - Roj (web)
(25.09.2004 01:41:31)

Vzdycky jsem si myslel, ze kyselina mravenci je jedna z nejstrasnejsich a nejagresivnejsich latek, ktere na me na teto planete cihaji. Tak ted uz vim, ze v Evrope je to bezna prisada do polevek a omacek....
Ja chci do ASIE!!!!
    

Re: Heh.. - Arthur Dent (web)
(25.09.2004 08:21:08)

Aneb Jak základní toxikologické minimum mění žebříček strašlivostí: Krotonový olej. Metanol. Kyselina fluorovodíková. Sirovodíková. Sirouhlík. HCH...

Kyselina mravenčí je např. v chloupcích kopřiv (těch žahavých) nebo v mravenčích kusadlech. Myslím si, že stěhování do Asie nepomůže, protože smažení mravenci budou této kyseliny plní! {smile}

Je to sice nejsilnější (aspoň pokud si dobře pamatuju) organická kyselina, ale proti kyselině fosforečné (Coca-Cola) furt ještě decentnost... Navíc je to nejjednodušší organická kyselina (jednodušší než ocet), je tudíž asi dobře štěpitelná a lidský organismus si s ní poradí podobně jako si poradí s: Kyselinou octovou (ocet), jablečnou (ovoce), vinnou, mléčnou (kvašené okurky), mastnými kyselinami atd.

Myslím si, že denně potkávám mnohem víc mnohem zrůdnějších látek než je "milá" kyselina mravenčí.
    

Re: Heh.. - Roj (web)
(25.09.2004 23:52:04)

Skoly na to nemam, ale pamatuju si, jak mi muj spoluzak, ktery mel matku v chemickem provozu, tlumocil slova: "Demizony se sirovkou jsou v pohode, kdyz se jeden rozbije, nic to neudela. Ale lahvicka s HCOOH se musi transportovat nejlip pancerovana s ozbrojenym doprovodem"
Tak nam to rikali {smile}

A nekde jinde jsem cetl, ze to, co je v koprivach, NENI kyselina mravenci, ale nejaka bilkovina.
Jedina jistota jsou ti mravenci {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek