.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

09.05.2003



Učebnice odrážejí špatně svět a vychovávají děti v bludu, že žena patří do kuchyně a muž je hlava rodiny! Musíme je přepsat!
Germanistka z JČU v tomhle smyslu slintá v článku na iDnes, ilustrujíc svůj postoj absurdními příklady — přečtěte si sami, pokud možno i s komentáři čtenářů.
K článku mám jen pár připomínek: Jistěže je pravda, že i ženy řídí auta a muži vaří. Jistěže je pravda, že dívky nemají zájem o stroje. Ale tím, že změníme učebnice a využití motoru budeme demonstrovat na mixéru a princip pumpy (což je jednoduchý náčrtek) vysvětlovat na lidském srdci, vznikne jenom zmatek.

Nemyslím si, že musíme ihned převzít to, co někdo někde vymyslí, i když je v národní povaze zakódován zvyk být turečtější než Turci.

Pokud bude škola kvalitní, odejdou z ní vyzrálé ženy a vyzrálí muži, kteří budou vědět, že svět není ani mužský ani ženský, ale že jsou oblasti, v nichž dominují ženy a oblasti, v nichž dominují zase muži. To, že je technika „mužská záležitost” není dáno špatně napsanými texty v učebnicích, které „nezohledňují genderové rozdíly” (to je výraz!), ale spíš rozdíly v uspořádání a funkci mozku ženského a mužského.

Všimněte si: Nepíšu, že ženský mozek je horší nebo lepší. Píšu že je jiný. Mužský je taky jiný. Ani jeden není lepší nebo horší, každý je přizpůsoben jiným úkolům.

Ultrafeministky jsou tak zaujaty „gender studiem” a „gender bojem”, že jim nezbývá čas podívat se do přírody, která je myslím ve věci „souboje pohlaví” nejvyšším a jediným arbitrem.

PS: Zavolal jsem své ženě, která shodou okolností studovala němčinu na JČU, co jí říká jméno oné germanistky. Když z té spousty informací, co mi o ní poskytla, vyhodím nepublikovatelná slova, zůstane pouze charakteristika „zamindrákovaná feministka až na půdu".


Zadal Arthur Dent, 09.05.2003 10:21:52, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/118

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Bez ohledu na genderové rozdíly ... - Alraune

napsat, že ženy se nazajímají o techniku a chlapi o vaření je už samo o sobe absurdita {big grin})
    

Re: Bez ohledu na genderové rozdíly ... - Arthur Dent

Jako muž (doufám), který nadevše rád vaří (a je to na něm i vidět), s tebou (s Vámi?), Alraune, upřímně souhlasím.

PS: Ta přezdívka je podle té Meyrinkovy povídky?
    
HotLinks
Zpět na článek