.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.05.2003



Pozorný čtenář Převážně neškodného blogu jistě zaregistroval že toto je můj již druhý příspěvek ve kterém píši že nemám rád jistou skupinu lidí.
Byl bych nerad pokud by to vypadalo že jsem zapšklý a zakomlexovaný chytrolín kterému vadí ostatní. Není to pravda. Je spousta lidí které obdivuji a kteří něco
dokázali, kterých si vážím. Ale skupinu lidí nazvaných v titulku rád nemám.
Nejprve tedy jak se pozná IKSMZS (Intelektuál Který Svou Moudrostí Zachraňuje Svět):
1) Je to člověk starší pětadvaceti let. Do tohoto věku jsou lidé ještě nevyhranění, hledají své místo na světě a svou roli a nemám jim za zlé pokud se pasují do pozice spasiteů které ostatní nechápou.
2) Nikdy nic nedělali pořádně, popřípadě nikdy nic nedotáhli do konce. Většinou jde o lidi se solidním vzděláním, maturita je podmínkou, nedokončená VŠ je typická. Obvykle vystřídali více zaměstnání a všude jim něco velmi podstatného vadilo. Třeba že po nich někdo chtěl aby mluvili slušně a uctivě s lidmi se kterými přicházeli do styku. Ale mluvit slušně s nějakým materialistickým primitivem bylo vždy pod jejich úroveň.
3) Jsou přesvědčeni, že jejich inteligence a „obecný rozhled” je minimálně o třídu výš než u ostatních smrtelníků.
4) Jsou rádi středem pozornosti. Pokud přijdete do společnosti kde se nějaký IKSMZS vyskytuje, pak je nejlepší (podle jejich názoru) když mlčíte a posloucháte je. Oni jsou totiž moudří a není v zájmu ostatních aby poslouchali nějaké primitivy, například vás. Největším hříchem je pokud řeknete vtip kterému se ostatní zasmějí. Tím se v očích IKSMZS naprosto degradujete a on to ostatním velmi moudře a s patřičnou rétorikou vysvětlí.
5) Pracují nebo se angažují v neziskových a dobročinných organizacích. To je jediný bod který jim lze připsat k dobru. Ovšem oni o tom rádi hovoří a chlubí se tím, zatímco jiný člověk, který mezi IKSMZS nepatří a angažuje se v obecně prospěšných záležitostech o tom nemluví, jelikož by se cítil trapně.
6) Obtěžují svými vrtochy. Příklad — umím (White dog) trochu hrát šachy. Hraji závodně, nikoliv špičkově. Jeden IKSMZS mě neustále nutí abych si s ním zahrál. Rád jeho výzvu příjmu, i když vždy vyhraju, ale proč ne. Ale nedej bože abych byl třeba unavený a nechtěl si s ním zahrát. Pokud mě vyzve a já mu řeknu že jsem unavený, nemám na šachy ani pomyšlení apod... tak jsem hned namyšlený *cenzurováno*. Pokud ale po něm chci něco já a on zrovna nemá tu pravou náladu, tak jsem obtěžující *cenzurováno*.
7) Nejduležitější charakteristika která shrnuje všechny předchozí body. IKSMZS je přesvědčen o své výjimečnosti. Všichni ostatní jsou chátra která může být ráda že s IKSMZS může dýchat stejný vzduch.
A proč tyto lidi (kterých znám naštěstí jen několik) nemám rád. Ani nevím.
A ještě malá poznámka na závěr. Nemám vůbec nic proti intelektuálům. Několik jich znám a takové posezení s nimi u piva je pro mě balzám na duši. IKSMZS jsou ale
trochu něco jiného.


Zadal White Dog, 11.05.2003 0:43:16, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/123

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Jeste jednu charakteristiku bych pridal... - Arthur Dent

Takovi intelektualove vetsinou nadmiru pijou a cim vic pijou, tim jsou jejich myslenky pruzracnejsi (je to videt na jejich sklenenych ocich).
    

Re: Jeste jednu charakteristiku bych pridal... - Lendys

{smile}tak to jsem nevypozorovala:-P Ale pokud se takovému spasiteli chcete zavděčit, vlichotit, vetřít do přízně ...cokoli, není nic snadnějšího než hltat každé jeho moudro se zaujetím. On si pak myslí, jak není důležitý a jak ho nežerem, načež naši společnost vítá ne-li vyhledává.
Ale z vlastní zkušenosti varuji - je to krátkodobá záležitost. Dlouhodobě to vydrží jen nějaký sebetrýznitel {big grin}
    


Velikost článku - White dog

Ano, souhlas. Ale aby měl článek rozumnou velikost tak jsem některé atributy vynechal.
    


Mooooc.... - Jirka

White Dogu, mas ten text moc dlooouuuuhyyyy, ale jinak dobry... :o))
    

Re: Mooooc.... - White dog

Díky, vím že ta délka příspěvků není OK.
Mám rozpracováno několik dalších článků, které chci zveřejňit na pokračování.
    
HotLinks
Zpět na článek