.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.05.2003



Nový weblog „podporující vstup do EU” spustil David Bureš na adrese EuroBlog. Já nezastírám svůj skepticismus, co se EU týče, dost možná proto, že se ve své práci potkávám s politiky, kteří budou mít s EU co do činění. Každopádně mám dojem, že přesvědčovací kampaň (ANO!) je silně jednostranná a jako realista si myslím, že přece nemůže být něco „jenom pozitivní”.
Každý ať se rozhodne jak chce, jen žádám stát, aby nám dal k tomuto rozhodování relevantní informace. Ať si někdo sedne opřed kamery TV a klidně hodinu a půl probírá smlouvu o přistoupení a komentuje a vysvětluje... To by bylo nejlepší reklamou.
EU mi dnes totiž svou politikou přerozdělování a úřednickým aparátem připomíná 80. léta a ČSSR...

Dosti o EU, teď zase z jiného soudku — Pú našel odkaz na Počítačové stupidity — jsou opravdu báječné a budu-li mít čas, pokusím se je přeložit, doplnit o několik „ryze českých” a zveřejnit...


Zadal Arthur Dent, 11.05.2003 11:49:05, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/124

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Naprosto souhlasím - Miloslav Ponkrác

Souhlasím, protože v podstatě málokdo z lidí umí argumentovat pro vstup jinak, než "když nejsi pro vstup do EU, jsi pro komunisty", nebo "nemáme jinou šanci", či "kdo jiný nás vytáhne ze sraček, než EU". Zkušenost mi říká, že každá věc má svoje klady a zápory. A pokud mě někdo přesvědčuje, že jde jen o klady a zápory téměř žádné, tak si z toho odvodím, že mi nejspíše ten dotyčný neříká pravdu a něco mi zamlčuje.
    


Bohužel je to tak - White dog

Za "sociku" nás taky všichni přesvědčovali že Se Sovětským Svazem Na Věčné Časy A Nikdy Jinak. Pro mladší: tato hesla visela opravdu všude. Jako dnes bilboardy pro vstup do EU.
    


Proč ne tady? - Jirka

Co udělat na Převážně neškodným blogu rubriku Pryč s Unií? :o))
    


Bacha na prilisny pozitivismus!!! - ora

No jen aby ta pozitivni (ano) kampan nepresvedcila lidi spise k NE.
Imaginarni priklad volice u urny:
"Toz, ja bych do te unie i chtel. Ale aby si v Bruselu nerekli, ze se plazim. No, vsichni budou volit ano (takova krasna kampan probiha), tak ja tam vhodim listek NE.At je to tesnejsi".
Zna par lidi, co voli podobnou formou, rikaji tomu: volba rovnovahy...

    

Re: Bacha na prilisny pozitivismus!!! - Arthur Dent

No ja znam spis takove, co si reknou "Nevim jestli ano nebo ne, ale v televizi rikali, ze vetsina lidi je pro ANO, tak dam taky ANO, vono je to jedno, stejne to nejak dopadne a na mym hlasu tak moc nezalezi." a cela volba je vedena mottem Hlavne abych se nelisil...
    


moznost k diskuzi je - David Bures

Na euroblogu mate moznost diskutovat na kazde tema, ktere jako eurooptimista predkladam, klidne mi napiste na email vase duvody proc ne at mam duvod v dalsim spotu vam vysvetlit proc ano {smile}
    

Re: moznost k diskuzi je - Arthur Dent

Tak jsem vyzvu k diskusi prijal...
    
HotLinks
Zpět na článek