.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

01.04.2005



Kam jít a kam naopak nechodit...

Před časem jsem měl příležitost navštívit restauraci, kterou s klidným svědomím zařazuji na svůj soukromý Top Ten restauračních podniků. Jde o restauraci Lovas and Lovas v Poděbradech (Bohužel, jejich web je naprosto nepoužitelný a k ničemu a pokud chcete vědět kde to je, tak se podívejte raději sem.)

Restaurace je v mexickém stylu a vytknout se jí dají snad jen dvě věci (krom toho ukrutného webu): Běsná mexická hudba, hrající z reproduktorů, a poměrně malé soukromí u stolů. Jakmile se ale podíváte do jídelního lístku, zapomenete na hudbu i soukromí. Budete dlouze a dlouze probírat, zda si dáte raději Snapper fillet de res či tachinna gremolata s tomatovou salsou, nebo zda dáte přednost vepřovému tournedos de serano či Potato skins de pollo mexicano. Když si u úslužného číšníka objednáte (samozřejmostí je otázka „Jak silně chcete propéct maso?”), máte čas si popovídat. Hojně času...

Pak přijde ta chvíle a přinesou vám jídlo. Jídlo v Lovas and Lovas je jedním slovem úžasné! Servírované na obrovských talířích a upravené do posledního detailu. Skvěle vonící. Neskutečně dobré! Srdce příležitostného kuchaře jásá nad neotřelými nápady — mně se třeba zalíbila mřížka z karamelu... Kuchař se nebojí zaexperimentovat a na výsledku se to projevuje velmi, velmi pozitivně.

A doporučuji, abyste si po jídle řekli o dezertní jídelní lístek... Už jen to, jak jej dostanete, stojí za to... Ale prozrazovat to nebudu. Zajděte si sami.


Cenu Jacquese Tricatela pro tentokrát vyhrává — tramtadá — jídelna Antoni, nacházející se na silnici mezi Budějovicemi a Krumlovem, kousek za Dolním Třebonínem. Jídelnu rozhodně nelze poměřovat s luxusní restaurací, dokonce ani s neluxusní restaurací, ale to, co jsem zažil v Antoni, je i na úroveň lidové jídelny moc. Dvě prodavačky, které svými výkony redefinují pojem „líná lemra” a jídlo, které je i za lidovou cenu drahé. Dal jsem si pečenou krkovici s houskovým knedlíkem a se zelím. Zelí bylo jediné jedlé. Ze čtyř plátků knedlíku nebyly dva stejné — jeden byl oschlý (až k prostředku), druhý rozvařený, třetí smrděl po droždí a čtvrtý byl celý podivně slizký. V mase byl připečený vlas. A to, čím bylo vše podlito, to jistě nevidělo výpek ani z rychlíku... Chutnalo to velmi, velmi chemicky. Varuji — ani v případě náhlého akutního hladu nezastavujte! Pokud jedete do Krumlova, nechte se raději okrást od krumlovských hospodských, pokud jedete opačným směrem, zajeďte si na jídlo raději do Budějovic.



Příště se podíváme na nějaké laciné a lidové stravování v Budějovicích či okolí a taky na restauraci, která se během dvou měsíců zhoršila od desíti k pěti...


Zadal Arthur Dent, 01.04.2005 16:10:58, 17 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/1342

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Solvina (web)
(01.04.2005 16:39:09)

Koukam do myho vydani Who is nobody a nemuzu tam najit jmeno Jacquese Tricatela. Ono je to jasny, protoze v MYM vydani je jenom moje jmeno, ale i tak bys mohl poodhrnout rousku a popsat tohodle pana...
    

Re: - Arthur Dent (web)
(01.04.2005 16:44:28)

Napovím: Titulek článku je i názvem jistého filmu, v němž hrál hlavní roli Louis de Funés. Ten, kdo děj tohoto filmu zná, si jistě vzpomene na postavu jeho protivníka Jacquese Tricatela, který likvidoval klasickou francouzskou kuchyni svým umělohmotným jídlem...
    

Re: - Solvina (web)
(01.04.2005 16:48:23)

Aha, tak tenhle Funesuv film se mi buhviproc hrube nelibi, nejsem schopny to dokoukat.
<yntelktual intesity="velehuste">Sem doufal, ze je to nejaka prehlednuta postava z Velke zranice</yntelktual>
    

Re: - dgx (web)
(01.04.2005 17:32:26)

Buhviproc, me se nelibi zadny Funesuv film s vyjimkou Fantomase a zlehka i Cetniku, ale v nich bych docela rad vynechal sceny s Funesem {wink} Asi si nainstaluju VirtualDUB a udělám Fantomas DGX Cut {smile}

p.s. už jsem se tolikrát zklamal nebo nadchl v nějaké restauraci, že jsem se rozhodl vytvořit nějaké stránky, dát přístup několika známým a tam spát o zkušenostech s návštěvou zařízení. Už rok se k tomu nemůžu dokopat...
    

Re: - Arthur Dent (web)
(01.04.2005 22:52:14)

Coby prepubertální a pubertální jedinec jsem filmy L de F zbožňoval. Před pár měsící, když je zase dávali, jsem se na ně podíval, a připadaly mi - jak to jen říct - naivňoučké... Nesmál jsem se sice jako dřív, ale to se mi stalo i u dalších podobných děl a dílek, např. u komedií dvojice Spencer - Hill.

Ale po pravdě řečeno - podívám se na ně stále raději než na 90% toho, co teď vysílají v TV. Vlastně - už dlouho jsem se na žádný film v TV nedíval... {smile}

A s těma restauracema - jsem pro! {smile}
    

Současná kinematografie - Kráťa (web)
(04.04.2005 22:24:32)

Dovoluji si tvrdit, že v současné době je katastrofický nedostatek komedií !
Nebo tomu, co nazývají komediemi, nerozumím ...
    


Re: - wiki (web)
(06.04.2005 14:10:01)

neco podobnyho jsem chtel udelat s doktorama
    


Re: - Petr (web)
(01.04.2005 19:32:54)

a já mám kupodivu tento film hóódně rád :D
    


cteny arthure... - E.T. (web)
(03.04.2005 02:00:47)

... shodou okolnosti planuju na pristi vikend oslavu tricetin vylet do podebrad by byl cool a tim spis s navstevou te restaurace lec jejich web vskutku neni az tak perla - v podstate teda vim co tam maji a ze ceny jsou vcetne DPH coz je mi ovsem nanic kdyz nevidim ty ceny:-/

takze pls:
kolik by mohlo tak stat rekneme dvouhodinove posezeni u piva ci coca coly a pritom obed ci vecere? to cely pro 5 osob... odhad muze byt samosebou s rozptylem - v podstate mi jde o to ay to tam nebylo extra nechutne drahy....
    

Re: cteny arthure... - Arthur Dent (web)
(03.04.2005 11:02:08)

Otázka je, co je drahý... Rozhodně mi nepřipadá Lovas jako vhodné místo k posezení u piva či Coly, spojené s obědem. To spíš jako vhodné místo pro večeři, spojenou s konverzací nad pivem. {smile}

Jinak, pokud se dobře pamatuju, ceny jídel byly v mezích restaurací podobného druhu, takže večeře pro pět lidí bude stát mezi 1000 a 2000 Kč, my ve čtyřech za polévku, hlavní chod, zákusek a pití platili asi 1200.
    

Re: cteny arthure... - E.T. (web)
(03.04.2005 16:09:47)

díky to je v pohodě na to mám{smile}
    

Dík!... - E.T. (web)
(10.04.2005 20:46:48)

... za super tip - nechtěl jsem tu spamovat tak jsem o návštěvě Lovas and lovas nepsal u sebe:
[www.mimozemstan.com/blog/index.php]
(z 10.4 2005)
Ale tip to byl opravdu monstrózní - dik.
    


Jojo - kúťa (web)
(04.04.2005 07:44:37)

u Lovasů je to super. Jen je to potřeba zamluvit pár dní dopředu. Tedy alespoň to tak bývalo už jsem tam půl roku nebyl.
    


Točna - dotaz! - Roj (web)
(05.04.2005 01:39:40)

Asi je uz pozde, ale driv jsem se zeptat nemohl, protoze jsem testoval gastronomicke speciality ve Lvove, zejmena pak "vareniky" a vodku Pérlova. Jak vodku nesnasim, tak Perlovku fakt muzu. Holt na Urajine to umeji. A tak nejak celkove je to tam prima {smile}

K veci. Pred jistou dobou byla v nejmenovanem vetsim meste nedaleko Krumlova uzasna a neprekonatelna hospoda NA TOCNE. Bylo to na silnici na Dobrou Vodu. Jezdili tam na gablik Rakusaci az z Lince. Jedl jsem tam nejlepsi stejk ve svem zivote a na svete {smile}
A pred par lety uz tam ta hospoda nebyla a pry ji premistili nekam vic na jih.
Ale v tom novem miste jsem tam uz nikdy nebyl.
A ted dotazy:
1) Existuje jeste Na Tocne v tom novem miste?
2) Znas to? Byls nekdy na te "stare" Tocne?
3) Jesi 2-ANO, co na to rikas?
4) Pokud uz to neexistuje, kam se rozprchli kuchari otamtad?
    

Re: Točna - dotaz! - Arthur Dent (web)
(05.04.2005 13:36:21)

Mno, tak popořadě:

1. Na Točně existuje u silnice z nejmenovaného města do Krumlova, přímo v Plané.

2. Ne, nikdy

3. Nic

4. Mám dojem, že jsou v té Plané. Ale zeptám se dalších jedlíků co znám.

Tobě ty Budějce koukám ležej v žaludku silně... {smile}
    

Re: Točna - dotaz! - Roj (web)
(05.04.2005 13:52:31)

V zaludku rozhodne {smile}
V tom pripade se neptej jedliku, ale zajdi tam, pac uz nebudes mit potrebu delat reklamu na nejaky Podebrady. Jestli setrvali v puvodni kvalite, zacnes kvuli nim zanedbavat i bloggersky zivot {smile}
    

Re: Točna - dotaz! - IP:83.69.32.226 (web)
(15.04.2005 15:37:23)

Jestli je to ta Točna v Plané tak ceny jsou nekřesťanské. Skoro 300 za flambovanou palačinku...... {sad}(
    
HotLinks
Zpět na článek