.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

18.05.2003



Moje ufounství se asi opět projevilo. Zatímco spousta českých weblogů píše o Matrixu, vzývá Matrix, diskutuje o Matrixu a medituje nad Matrixem, já upřímně a na rovinu přiznávám, že na něj nepůjdu.
Viděl jsem ten první Matrix a nelíbil se mi. Ne že bych mu nerozuměl — prostě se mi nelíbil a ten povyk okolo něj mi připadal přehnaný. Navíc mi šíleně vadilo to, že skoro všichni pak měli „spořič Matrix”, na webu všude padala zelená písmena a někteří mí známí začali pronášet věty jako: „To je holt Matrix!” nebo „To víš, žijeme v Matrixu!”
Matrix je dobře natočený akční film, nic víc a nic míň. Připadá mi hloupé hledat hlubší filosofické významy v akčním filmu, jak se o to mnoho lidí snažilo. Navíc jsem asi naladěn na jinou vlnu, takže mne ani „kultík” nezasáhl.
Jak si oddychnu, až to všichni uvidí, vykecají se a dají s ním zas pokoj...


Zadal Arthur Dent, 18.05.2003 19:29:31, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/148

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Já se na Matrix dvojku podívám - White dog

protože jsem si u jedničky báječně psychicky odpočinul. Hezká akční podívaná, nic víc a nic míň. A protože od toho nic hlubokomyslného a převratného nečekám, tak jsem přesvědčen že i dvojka se mi bude líbit.
    


Me se to libilo - Láďa Rejpal

Ja se pridam ke stadu a verejne se prihlasuju ke svy zalibe do Matrixu. Zeru ho naprosto totalni, videl jsem ho petkrat, coz je nejvic ze vsech filmu, NEMAM setric Matrixe, a hluboke filozoficke a nabozenske teorie, myty a odkazy (z nichz nektere tam skutecne jsou a jsou umyslne) aktivne vyhledavam {big grin}). Ale je to jedna z mala veci, kdy jdu skutecne s proudem :oO
    

Re: Me se to libilo - David (web)
(28.01.2005 14:40:10)

    


pán prstenů - Lendys

Podobně jsem byla znechucená z povyku kolem Pána prstenů a taky Harryho Pottera, že jsem ani jedno neviděla /přitom to mám doma na CD, třeba k tomu někdy dojde{smile}/.
Ovšem Matrix shlédnu už jen kvůli Keanu Reevsovi {smile}. Jinak že bych to kdovíjak žrala se říct nedá. Jsem trošku skeptik k dvojkám, trojkám a dalším pokračováním.
    


 - fczbkk

Mam na Matrix taky isty nazor ako ty. Ale pojdem nanho -- uz len preto, ze to bude v ramci firemnej akcie a dostanem nanho listok zadarmo.
No neberte to, ked je to tak lacne...
    
HotLinks
Zpět na článek