.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

22.05.2003



Obrátil se na mne 41200 se žádostí, kterou rád a ihned plním. Hledá se vhodný dárce kostní dřeně a vhodní dárci krve pro dvacetiletého mladíka. Krev je třeba skupiny 0+, dárce kostní dřeně by měl být muž ve věku 18 — 35 let. Může se ozvat na mail lukas@djronny.ath.cx nebo lulka@centrum.cz. Doufám, že se najde! Aktualizace 25.3. — Bližší info najdete v novém příspěvku Přečtěte si prosím i komentář podepsaný nickem ESE dole v komentářích, dozvíte se důležité informace o dárcovství. (děkuji)


Zadal Arthur Dent, 22.05.2003 9:54:09, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/157

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Mockrat dekuji - 41200

Dekuji Arthutovi, ze napsal o teto zalezitosti. Mockrat dekuji a doufam ze najdeme spravho darce. Vzdyt jakykoliv zivot, je zivot a kazdy ho chce zit.
    


Registr - Lukáš Mižoch

Nebylo by vhodnější obrátit se na registr dárců kostní dřeně?
    

Re: Registr - Arthur Dent

Predpokladam ze se na registr uz obratili a registr jim rek', ze bohuzel...

V tom pripade nezbyva nez oslovit "sirokou verejnost" a doufat, ze se vhodny darce najde mezi neregistrovanymi lidmi.
    

Re: Registr - Lukáš Mižoch

Rozumím. Jenom se bojím, že to moc nepomůže, protože šance, že mají dva lidé kompatibilní typ kostní dřeně je strašně nízká. Já v registru jsem, takže pár drobností o tom vím. Nicméně i tak držím všechny palce, ať se někdo najde.
    

Re: Registr - Arthur Dent

Taky se bojim, ale - jak pravi klasik - "je lepsi zapalit svicku nez nadavat na tmu". I kdyby tahle zprava mela zvysit sanci jen o 0.1 %, stoji za to ji zkusit.
    


Oficialni informace - ESE

Volal jsem na transfůzní oddělení Brněnské fakultní nemocnice a dozvěděl jsem se zhruba toto. Ta iniciativa vzešla pravděpodobně od příbuzných nebo kamarádů toho člověka a to aniž by to konzultovali s kýmkoliv z nemocnice. Pokud chce někdo pomoct, nemá cenu aby tam volal, ale může se zaregistrovat jako dárce kostní dřeně nebo začít dávat krev. Ani jedna z těchto činností však nemůže být cílená na nějakou určitou osobu (pokud se nejedná o blízké rodinné příbuzné). Podmínkou pro vstup do registru dárců kostní dřeně je věk 18-35 let a dobrý zdravotní stav. Krev se může dávat taktéž od 18 a bližší informace vám rádi poskytnou na nejbližší transfůzní stanici.
Proto vás prosím ? nedožadujte se přímé pomoci tomu člověku. Komplikujete tím život zdravotníkům a nemá to smysl.
Petr Šabata, Brno
Český Registr Dárců Kostní Dřeně - http://www.czechbmd.cz/
Dárcovství krve - http://www.darujkrev.cz/
    

Re: Oficialni informace - Arthur Dent

Diky za upresneni... Dam to do toho clanku.
    
HotLinks
Zpět na článek