.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

29.05.2003



Ty ještě nemáš Explorer 6.0? Jak je to možné?
Ano, i s takovými dotazy se setkávám. Obecně bych to nazval upgradovací mánií.
Jsou to běžné dotazy od lidí, kteří používají počítač jako pomocníka při práci. Například na něm vedou účetnictví, tisknou nabídky a faktury, ti pokročilejší se připojují k internetu.
Takovíto uživatelé se mě s oblibou ptají jestli je lepší Explorer 6 nebo Netscape 7.02.
Nevím co je lepší.
Další kamarádi se ptají co používám, zda dva výše zmíněné programy, Operu, nebo Mozillu. Když jim řeknu že Expolorer 5 tak kroutí hlavou jak s tím vůbec mohu pracovat.
Mohu. Dokonce velmi dobře. Za rok práce v tomto nenáviděném prohlížeči jsem si sehnal všechny pluginy co potřebuji (není jich mnoho) a při představě že bych si nainstaloval jinou verzi a musel ji znovu dolaďovat ke své spokojenosti se mi dělá špatně.
Nevím k čemu jsou všechny ty verze ProgramuXY verze 11.3.2. Dělám na tom, co funguje, a pokud to funguje, tak nemám potřebu cokoliv měnit.
Pokud svým přátelům řeknu že mám doma počítač s procesorem AMD 800 MHz, tak omdlévají, případně se ptají proč už nedělám ve firmě která počítače a příslušenství prodává. Ale já tam stále dělám. Vím o všech nejnovějších vymoženostech. Ale počítač který mám doma mi na spouštění těch několika prográmků (MS Office, Explorer, účetnictví, občas nějaká gameska...) bohatě stačí.
Proto nemám rád dokumenty, které mi přicházejí v nejnovějších verzích všech těch Wordů, Excelů apod.
Používám prostě věci které fungují a o modernizaci nebo upgradu budu uvažovat až tehdy, když už opravdu nebude jiné východisko.
Ano, nikomu nezávidím jeho nejnovější verze programů. Nezávidím nikomu třikrát rychlejší procesor. A upřímně těmto uživatelům přeji aby si svých nejnovějších věcí opravdu užili.
Poznámka na okraj: pokud narazím na www stránku která nepodporuje můj prohlížeč, už se na ni nikdy nevrátím. Takových stránek je ale minimum.
Pokud mi obchodní partner posílá nabídky v měsíc starém doc. formátu, upozorním ho na to aby dokumenty ukládal do starších verzí. Pokud to není schopen pochopit, tak začnu kupovat od konkurence, kde nejsou tak „in”.
A na závěr kontrolní otázka: proč jsou vyvíjeny stále nové verze programů a nové modely počítačů a jejich příslušenství? Odpověď je naprosto jasná, ale zkuste na to přijít sami.


Zadal White Dog, 29.05.2003 16:22:02, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/180

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Odpověď na otázku - Lukyn.cz

... protože to je jeden ze zbůsobů, jak vytáhnout z lidí peníze. Např. Microsoft to dělá moc rád.
    


ha - rony

stara tema, uz pred rokmi kamos sa vratil zo staze v statoch a hovoril ze tam ludia makali vo firme na AutoCade verzia 2 a na slovensku sme sa hnali (vsetci sa vsetkych pytali ci uz maju 12tku a 11tka uz vychadzala z warezackej mody). A ich dovod? Kupili ju davno a medzicasom menili hardware a pochvalovali si, ako ta dvojka na tych spickovych 486kach neskutocne slape.

Ja podobne, som zacal makat v CorelDraw2, to bol ten co este nevedel editovat vyfarbene obrazky, hned som presiel na trojku a tu som opustil pomerne neskoro, az ked sa naskytla skvela cena na sedmickovy Corel. No a ten mam zasa doteraz, pretoze absolutne neviem v com by mi mohli zlepsit zivot tie novsie. No a mam zarucene, ze moje cdrka otvori naozaj kazdy {wink}

Office nepouzivam, v praci trosku ale popritom mam OpenOffice (z istych dovodov suvisejucich s html)

Roky rokuce pouzivam FAR (predtym Volkov commander) a poznam to skrz na skrz, takze netrapim sa ucenim ovladania a zmenenych shorcutov.

Proste fakt pracujem.

Dneska netrpim komplexom poslednej verzie, nervem si na cedecka kopie poslednych programov, mam v podstate kludnejsi zivot, pretoze uz par rokov je portfolio programov na mojom pocitaci stale rovnake.
    


nejnovejsi verze - ora

1, Zaslech jsem, ze novych verzi IE se uz asi nedockame - chvala bohu {wink})

2, Upgradovaci manie: zasadne neberu nejnovejsi verze, ale kdyz jednou za rok (uz se to blizi) zkratka provedu kompletni reinstal a tak si tam narvu novejsi verze Opery a dalsich utilitek.

2WhiteD: podpora prohlízecu je osemetna vec. Kdyz si zakaznik usmysli, ze tam chce takove a takove menu, flash animaci jako ma konkurence atp. tak co ma chudak programator delat?
I kdyz na jeden zapych jsem musel stranky optimalizovat pro lynx.. {wink}

2Upgrade compu: zda se mi, ze vic je tenhle "problem" viden na mobilech. Sakra i me tak trochu nalakali na Mjavu a ted si toho ani nevsimnu...
    


 - pixy

Vítejte mezi ufouny... {smile}

Tohle by si měli přečíst marketingoví specialisté M$ a podobných... "S naším novým hardwarem můžete využívat dvakrát více programů a aplikace XYZ poběží sedmdesátrkát rychleji! Upgradujte svůj software!" ... "Tato verze aplikace XYZ vyžaduje dvakrát výkonější vybavení! Upragdujte svůj hardware!"

Když si uvědomím, že dnes mám na stole 30x rychlejší počítač se 160x větší pamětí a 333x větším diskem než před 8 lety a nové programy se na tom dokážou belhat úplně stejně jako tehdy ty tehdejší, je to na pováženou.

A když si představím, že jedna operace dnes procesoru trvá cca 0.000000001 sec, že během mrknutí oka dokáže 80.000.000krát přesunout čísla mezi registry, sečíst a odečíst je, během toho současně pětatřicetkrát překreslit všech 995.328 bodů na obrazovce a ještě si 130.000x ověřit, jestli jsem náhodu mezitím nestiskl klávesu nebo nepohnul s myší - tak se prostě musím zeptat: co ten Word už minutu dělá, KURVA?!!!
    

Re: - Arthur Dent

K vašemu dotazu ohledně našeho produktu Word (tm) Vám sdělujeme, že v další verzi, kterou naše společnost bude trejdovat ve IIIQ, bude nová feature, která bude každých 0.1sec ukládat na disk aktuální stav procesoru a paměti, takže budete moci zcela transparentním a user-friendly způsobem zjistit, co to vlastně KURVA dělá.
Bude ovšem potřeba minimálně 320 GB volného místa na disku, procesor 2GB a grafickou kartu GeForce4. Běh Wordu se zpomalí, ale jen neznatelně.

Tuto vlastnost bude možno vypnout, pokud do Registry zapíšete klíč HKLM/Software/Microsoft/Office/Word/Extra/Enhanced/Features/Debug/Writing/Limit a nastavíte jeho hodnotu na 55842.

S pozdravem
M$
    


nekomerční wecicky - HUB

Pokud se jedná o nekomerční věcičky jako třeba prohlížeč obrázků irfan nebo prehrava Winamp, pak jsem ochoten si stáhnou novou verzi. Samozrejmě ze ne kazdy druhy den..
    


AMD - warhammer

To, ze mas 800 MHz AMD je docela v pohode, ja delam webmasterovani na celeronu 566 MHz a to pri praci Photoshopem docela tuhne usmev na rtech. Ono se u nas setri na spatnych mistech... {sad}
    


Vlastní zkušenosti - White dog

Před týdnem jsem si (konečně) stáhl nejnovější verzi jinak výborného přehrávače WinAmp. Už jsem nechtěl čelit posměškům kolegů a známých.
Výsledek - kromě nepatrně jiného vzhledu nic. Takže jsem 20 minut (download, odinstalování starého WinAmpu, instalace nového WinAmpu) totálně promarnil.
    


 - llook

800mhz ani tak strasny jeste neni. ja mam 200mhz a to teprv lidi cumej.
    
HotLinks
Zpět na článek