.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.06.2003



Jsem EUskeptik a teď i ČRskeptik...

Jak jsem se dočetl na Novinkách, ministr Sobotka hodlá zdražit kdeco a vybírat poplatky za každý prd. Je to nepříjemné, ale bohužel nutné. Ty peníze, které dnes chybí, profrcala hlavně vláda Medvěda Zemana a jeho GerontoBoys. Když se v té době někdo odvážil říct, že se štědrá politika bude muset někdy zaplatit, byl označen za škarohlída. Navíc je hloupé, že se o reformu financí snaží vláda, ve které není žádný ekonom. Připomíná to socialistický model, kdy divadlo řídil dělník z fabriky, který tomu sice nerozuměl, ale byl to kovaný soudruh.

Na druhou stranu — alespoň si zvykneme na to, že nám stát sebere přímo nebo nepřímo co bude chtít... Teď na „vylepšení schodku rozpočtu”, v budoucnu do „společné kasy EU”. Jen s tím rozdílem, že teď o tom rozhodují mamlasové, co jsme si sami zvolili, no a v EU o tom budou rozhodovat vysloužilí politici z jednotlivých států, na jejichž zvolení nebudeme mít ani ten minimální podíl.

Co si s tím počít? Nevím! I když se objevily určité pokusy o definitivní řešení, mám dojem, že to není ten pravý způsob.


Zadal Arthur Dent, 03.06.2003 9:59:18, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/193

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - White dog

To že Sobotka hodlá lepit rozpočet z peněz vybraných kdovíjak nesouvisí s EU.
Co si myslet o ambiciózním mladíčkovi bez životních zkušeností s právnickým vzděláním?
Vy jste někdy potkali sympatického, inteligentního a slušného třicetiletého právníka?
Na jeho obhajobu musím dodat, že tlak ostatních, stejně fundovaných ministrů, musí být drtivý.
Nechtěl bych být v jeho kůži a nikdy v jeho (Sobotkově) kůži nebudu. Jsem sice ambiciozní, ale ne chorobně!
    

Re: - Arthur Dent

Souvisí to nikoliv s EU, ale s naším vstupem... Shodou okolností se obě tyto záležitosti vyskytnou ve stejném čase, takže kromě zvýšení poplatků pocítíme ještě úvodní náraz při vstupu do EU. To načasování je nešťastné...

Měli bychom mít stabilní rozpočet, ale na to měla myslet už předchozí vláda. Nebo ať vstoupíme do EU o pár let později, kdy už budou finance stabilizovány! Takhle opravdu vlezeme do EU vydeptaní...

Možná to je záměr, aby nám EU nepřipadala tak strašná {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek