.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

03.06.2003



Microsoft odpovídá přesně podle hesla: „Ptejte se mně na co chcete, já na co chci odpovím.” A navíc napíše, že je možná všechno jinak.

Na celkem prostý dotaz ohledně licencování MS Exchange nám odpověděl jistý pracovník Microsoftu. Pomiňme, že odpověděl na něco jiného. Perlička se skrývala na konci celého mailu. A tady si dovolím citovat:

UPOZORNENI: VYSE UVEDENE INFORMACE JSOU POUZE INFORMATIVNI. Text teto zpravy odrazi aktualni stanoviska a nazor spolecnosti Microsoft na prislusna temata. Vzhledem k tomu, ze spolecnost Microsoft musi denne reagovat na pozadavky svych zakazniku, nelze informace zde obsazene povazovat za zavazne a spolecnost Microsoft proto neodpovida za jakoukoliv skodu, ktera Vam vznikne na zaklade uziti nebo v souvislosti s uzitim techto informaci. Touto zpravou Vam spolecnost Microsoft nedava zadne zaruky, vyslovne ani predpokladane. Informace zde uvedene jsou aktualni k datu, kdy Vam tato zprava byla odeslana, a mohou podlehat zmenam.

Takže i když vám něco milostivě prozradí, nejsou to závazné informace a neručí ani za to, že jsou správné. Neručí za nic!


Zadal Arthur Dent, 03.06.2003 12:19:53, 7 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/195

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

ó, já se mám - White dog

v práci produkty Microsoftu nepoužívám, max, 2x denně Exel abych otevřel ceník.
A doma mám sice Windows, ale už je to poštelované tak že to "f u n g u j e e e e " i bez zásahů zvenčí.
    

Re: ó, já se mám - Arthur Dent

Chraň tě ruka Páně se někdy Microsoftu zeptat třeba na to, jestli můžeš používat stále svou OEM licenci Windows na počítači, ve kterém jsi vyměnil disk, grafickou kartu, motherboard a procesor. Odpovědí ti "Ano, ale nemůžete na to spoléhat, může nám kdykoli prdnout v kouli a zakázat vám to..."
    

Re: ó, já se mám - White dog

Koukám že jsem obsah příspěvku pochopil správně!
    


Re: ó, já se mám - Pavel

No, pokud se tohle stalo, tak gratuluji. Kamarad se snazil o prevedeni OEM XP na jiny motherboard, ale tam mu rekli, ze to nedelaj, ze to je vazany na ten motherboard... takze mel smulu (btw. neni to vazany prodej ???)
    

Re: ó, já se mám - Arthur Dent

Hm... A proc bych za to, ze vymenim desku ve svem pocitaci, mel znovu platit Microsoftu?!?!
    

Re: ó, já se mám - Pavel (web)

No to ja nevim, ale registracni hotline argumentuje tim, ze OEM verze je jen a pouze pro tu desku, s kterou se koupila... Proste mu to neudelali (a to zkousel volat nekolikrat a mluvil s ruznejma operatorama)...

Me se to taky nezda a nelibi, ale pry je to napsane i v licenci
    


Takhle se dela "byznys" - orA

1/ No ja bych poslal stejny dopis znova. A pokud bych jednal z pozice zakaznika, tak bych to rozeslal na vsechny zname mejly MS (at je to otravuje - treba to nekoho trkne). Pridal bych dotaz, zda jsou infos uvedene v dopisu v soucasne dobe platne a jestli se nezmenilo stanovisko spolecnosti.

2/ A mimoto, mam pocit, ze MS si pokud jde o licencovani narokuje vse, ale zaroven se "vzdava" vsech pripadnych problemu...
    
HotLinks
Zpět na článek