.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.06.2003



Stejně vás nebudou poslouchat.
Na této stránce si můžeme přečíst výzvu, kterou podepsalo mnoho známých osobností. Nabádá nás, abychom nepřipustili vliv komunistů na dění v naší zemi. Velmi správně! Přesto bych měl k výzvě jednu výhradu. Je vůči komunistům příliš tolerantní.
Komunismus a fašismus byly dvě nejhorší zla minulého století. Těžko říci, které z těchto zel bylo horší.
Zkusme trochu zapojit fantazii. Dovedete si představit, že by po druhé světové válce v Německu byla legální NSDAP? Přesto ji podporovalo mnoho lidí. Slušných lidí, pracovitých lidí, kteří tomu prostě uvěřili.
Pro lidi, kteří si myslí, že srovnávám nesrovnatelné, si dovolím uvést několik postřehů:
Komunismus, socialismus, stalinismus, maoismus. Několik názvů pro ideově příbuzná hnutí.
Fašismus. Nacismus — ideový směr fašismu, zdaleka ne jediný. Fašismus v různých podobách přežíval do konce 20. století. Španělsko, Portugalsko, Paraguay atd...
Připomínám, že všechny tyto -ismy hlásaly především nenávist. Rasovou nebo třídní.
Mnoho lidí tvrdí, že za socialismu se u nás udělalo mnoho dobrého. Nebyla nezaměstnanost, podporovaly se rodiny s dětmi atd atd...
Když se Hitler chopil moci v Německu, také velmi zredukoval nezaměstnanost. Rodina pro jeho ideologii byla také základem společnosti.
Nacismus způsobil smrt desítek milionů lidí ve jménu rasové nenávisti, komunismus (nebo spíše socialismus) má na svědomí možná ještě více obětí z důvodů nenávisti třídní.
Jak dopadly země, kde se socialisticko-komunistický experiment ujal? SSSR, Čína, Kambodža, KLDR, abychom uvedli nejotřesnější případy. Vyvražďování ve jménu třídní spravedlnosti, hladomory, úpadek o desítky, ne-li stovky let zpět.
A nyní si budou komunisté otvírat hubu a tvrdit že jsou státotvorná strana.
Mějte prosím na paměti, že na komunistické ideologii není nejhorší to, že její stopa v historii je zalitá krví. Nejhorší na této ideologii je to, že je zvrácená, je proti jakékoliv lidské přirozenosti. Každou iniciativu, každý svobodný názor hubí již v zárodku. A pokud je nevinně zabito jakékoliv množství lidí ve jménu této zrůdné ideologie, pak podle soudruhů jde o historickou nutnost, nebo přehmat.
Proto si myslím, že výše uvedená výzva je ve skutečnosti příliš mírná. Něco ve smyslu „nejste naši kamarádi, nebudeme s vámi mluvit, a máte to vy oškliví komunisti!”. Správné by bylo uvést, že komunistická ideologie je krokem do pekel.
A proto si dovoluji citovat slova jednoho komunistického idolu z dob II. světové války: „Lidé, měl jsem vás rád, bděte!”.
Tato slova platí stále...


Zadal White Dog, 11.06.2003 1:25:04, 3 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/231

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Komunismus - Karel


Komunismus je metla lidstva, je to ta nejhnusnější a nejpodvodnější ideologie stejná jako fašismus, která existuje

je třeba vykořenit ve smyslu toho že je u nás propagace komunismu zakázaná !!!
je třeba s nim zamést jednou provždy a ne je nechat opět patolízalsky se roztahovat, kdo je jdenou zakusil tak ví co je to za zlou sebranku a co se od nich dá očekávat.....
    


Komunismus = zločin - Vlk (web)

Nemám komunisty rád (ty zaryté v korytech), ale na druhou stranu se domnívám, že ta myšlenka je opravdu nádherná, pouze lidé pro ní ještě nejsou dospělí ... Na druhou stranu považuji za docela moudrou větu: "Kdo nebyl komunistou v 15 letech, nemá srdce, kdo jím je ještě ve 30 letech, nemá mozek." A nebezpeční nejsou ti, kteří té idei věří, naopak se většinou jedná o lidi s vysokým sociálním cítěním, ale ti, kteří komunismus (a cokoliv jiného) chápou jak chodníček k moci no a samozřejmě i ti co tomu věří zcela zaslepeně, ale to je v podstatě ve všech náboženstvích stejné, muslim není ani dobrý, ani zlý, je to prostě muslim a stejné je to s komunistou.
P.S. Naše zkušenost nám však říká, že komunista je spíše zlý. Snad generace po nás už nebude toto slovo mít spojené s těmi předlistopadovými kretény.
    

Re: Komunismus = zločin - White dog (web)

Dovolím si trochu odporovat. Mě ta základní myšlenka komunismu (každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb) nepřipadá špatná. Ale nejvíce zla bylo vždy napácháno při budování různých Utopií.
Tato myšlenka může možná platit u společenského hmyzu, ale ne u lidí.
Ale děkuji za názor.
    
HotLinks
Zpět na článek