.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

12.06.2003



Musím reagovat na euroskeptický příspěvek, zveřejněný na 41200 — DOHROBU.
Jedná se o klasickou europaniku. Vezmeme to bod po bodu:
Blogy a linkování bude možné jen a pouze přes doménu .EU — tzv. EUBLOGLINK.EU
To je zavádějící informace. Samozřejmě že si budou moci blogy ponechat své adresy, pouze jim přibyde koncovka .eu, tedy například blog.maly.cz se změní na blog.maly.cz.eu

Nejvyšší povolený rozměr obrázku dle norem má být 320*240 a musí obsahovat minimálně 30% obsahu modrého podkladu a zlatých hvězdiček.
Opět ukázka europaniky. EU nikde nenařizuje maximální rozměr obrázku. Pouze je potřeba sladit jejich rozlišení — obrázek tedy může mít klidně 1200*1024 bodů, ale musí být uložen v rozlišení 96 dpi. EU rovněž nikde nenařizuje modrou plochu pokrytou hvězdičkami, to je typický euroskeptický lživý argument. EU pouze požaduje, aby v obrázcích bylo umístěno logo EU viditelně a rozpoznatelně.

Komentáře musí být přesne 160 znaků, a musí se vejít do 40 slov.
Další zkreslená informace. Komentář může mít slov kolik chce, může mít i znaků kolik chce, ovšem EU vyžaduje, aby v nich bylo sloveso na konci věty, kvůli kompatibilitě s německým trhem. (např. „Tyto argumenty budu stranou nechat ležet muset.”)

V rámci přechodné doby NENÍ povoleno linkovat z blogů z domén .DE a .AT
To je sice pravda, ale proč autor nenapíše, že ihned po vstupu bude možné linkovat z domén .eu nebo .gb??? Takhle podaná informace je jednostranná!

Nebude povoleno používat jiný název než BLOG, protože „deníček” se skládá s neznámých znaků a neodpovídá normám EU.
A komu to vadí? Stejně se již dnes většina weblogů v .cz jmenuje „blog”. Pro tyto blogy se tedy vstupem nic nezmění.

Navíc je třeba si uvědomit, že po vstupu do EU získají naše malé české weblogy obrovský počet čtenářů na západ od našich hranic!


Zadal Arthur Dent, 12.06.2003 13:34:37, 2 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/238

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Presnejsi informace? - 41200 (web)

Chtel jsem jen prines par zasadnich bodu, ale jak vidim, nekdo ma presnejsi informace {smile} Takze EU a blogum Zdar {smile}
    


Další výhoda pro Bloggery - White dog (web)

Podle smlouvy o dohodě budou čeští bloggeři také moci využívat obdoby Toplistu z jiných zemích. Připomeňme si, že Toplisty v jiných zemích jsou kontrolovány "Úřadem pro informatiku, oddělením pro internet, sekcí pro audit" při "Nejvyšším úřadu pro dozor nad informačními toky" se sídlem v Bruselu. Takže fanatičtí počtáři přístupů dostanou ověřrné informace, na které podle legislativy EU mají nárok.
    
HotLinks
Zpět na článek