.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

19.06.2003



Hulvátství nejmenované banky mě ohromilo. Ruším u nich účet.
Mám dva účty u banky patřící koncernu General Electric. Na jeden z nich mi chodí výplata, na druhý mi chodí peníze převodem, tedy když si vydělám něco jako „podnikatel” (nemám rád slovo podnikatel, má v našich zeměpisných výškách a šířkách trochu pejorativní nádech), a domluvím se s odběratelem, že bude platit fakturou. A o tento účet jde. Jedná se o tzv. podnikatelský účet. Při jeho založení jsem se zavázal, že na účtě budu mít minimálně 500,- Kč. Jelikož si „podnikáním”, přividělávám velmi zřídka, a ještě méně často inkasuji peníze jinak než v hotovosti, tak mi zůstatek klesl pod oněch 500,- Kč. Ano, jsem trochu nedůsledný, měl jsem si na to dát pozor.
Přišel mi tedy doporučený dopis od této finanční instituce. Doporučeně a s dodejkou. A v dopise se psalo, že mě žádají o neprodlené zaplacení 411,53 Kč. Tento nedoplatek je úročen 30% p.a. V pořádku. Ovšem to, že mi hned vyhrožují soudem a to, že byl tento gigantický dluh již předán pro potřeby Centrálního registru úvěrů ČNB mi úplně solidní nepřipadá.
Nechci se vymlouvat, chyba byla na mé straně, měl jsem si zůstatek hlídat. Od toho mi ostatně chodí výpisy. Ale jako hulvátství nejvyššího stupně považuji jakékoliv vyhrožování.
Účet u této banky mám již 6 let. Jako stálého zákazníka mě mohli upozornit trochu jinak. Třeba "Dobrý den, zjistili jsme, že zůstatek na vašem účtu je menší než požadovaných 500,- Kč. Jistě se jedná o nedopatření z vaši strany, které jistě napravíte. Děkujeme a na závěr bychom vás chtěli ujistit, že jsme velmi rádi, že využíváte služeb naší banky." nebo něco podobného. Také na mě mají telefonní číslo a možná i e-mailovou adresu. A ne mi hned vyhrožovat soudem.
Pokud se takto chovají ke svým mnohaletým zákazníkům, tak jdu od nich.
Mám ale obavu, že takto budou jednat i jiné banky.
A abych nezapomněl, mám trochu nedůvěru k lidem, kteří když se podepisují, tak nejprve uvedou své příjmení a pak jméno. Tak, jak to bylo v hlavičce tohoto dopisu.


Zadal White Dog, 19.06.2003 11:44:56, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/261

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Nejednají :)) - Alraune (web)

V Komerčce dlužím dost často, dokonce bývám v mínusu... a chovají se docela mateřsky {big grin}
    


 - pixy

Jsem v eBance od jejiho zalozeni (podle cisla meho uctu kazdy pozna, ze jsem jeden z prvnich klientu {smile} ) a spokojenost takrka bezmezna. A hlavne - do banky se dostanu jen jednou za par let, kdyz mi konci platnost platebni karty. Slecny na bezplatne tlf. lince jsou placeny za slusnost a usluhu a i vsechny dalsi formy komunikace jsou nadmiru pratelske a korektni. Nemohu nez doporucit...
    

Re: - White dog (web)

Dík za tip. Pokud to píše znalec tvého formátu tak se na tu eBanku podivám.
Kromě toho by to už mělo fungovat i pro MacOS X z prohlížeče Safari, což by pro mě bylo velmi přínosné.
    

Re: - Jirka Kouba (web)

Taky tam mam ucet dlouhe roky a jsem uplne spokojeny...
    


Re: - fczbkk (web)

Svojho času som eBanku dosť prudil, prečo ich webové rozhranie nebehá pod Mozillou. Na to mi povedali, že Mozilla ešte nemá finálnu verziu (inak podľa mňa nič nebránilo tomu, aby to pod ňou bolo funkčné), tak som počkal do releasu Mozilly 1. Síce im to potom ešte dosť dlho trvalo, ale momentálne je ich webové rozhranie použiteľné vo všetkom možnom (na rozdiel od rozhrania inej banky, v ktorej má účet moja priateľka a ktoré proste nebeží inde než v IE a používa nepodpísané activeX bludy a pod.). S eBankou som teda plne spokojný. Ako hovorí Pixy: osobne tam nemusím chodiť prakticky vôbec a po telefóne sú extrémne milí.
    


eBanka, Spořka a Komerčka - Lukáš Mižoch (web)

eBanka je pro normálního člověka celkem dost drahá. Já osobně mám ČS a jsem s ní spokojený. Na těch pár bankovních operací měsíčně mi bohatě stačí. U KB jsem před lety měl účet, ale když jsem dostal obdobný dopis (jenom vyhrožování tam chybělo, byla tam jen výzva k zaplacení), tak jsem odešel. Zrušení účtu stálo ovšem nehezké peníze. {sad}

Ale ta dlužná částka stála za to: 1,51 Kč plus úroky za každý den. Vskutku horentní suma. Jen si říkám, zda se jim ten doporučený dopis vyplatil. {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek