.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

19.06.2003



Arsinoe ve svém blogu dnes dští oheň a síru na muže, kteří jsou negalantní, tedy podle jejího názoru asi na všechny. Nesouhlasím!

Já osobně se opravdu snažím. I když je možno mi mnohé vytknout, snahu mi upřít nelze! A tak ženám dveře přidržím, při setkání je zdravím první, při pozdravu se usmívám, u šatny jim do kabátů a z kabátů pomáhám, místo uvolňuji... A na sex v tu chvíli nemyslím, opravdu ne, milá Arsinoe!

A co na to ženy? Často se mi stává, že na pozdrav neslyším odpověď, na úsměv mi dotyčná odpoví šklebem a dveře nemohu ženě přidržet, protože ta se dere dovnitř HLAVNĚ ABYCH JI NEPŘEDBĚHL! Když uvolním místo, tak se dáma tváří, jako by chtěla říct No konečně tě to napadlo, burane!

Takže Arsinoe a ostatní dámy: Cancáte o tom, že by měl být muž galantní. Ale k tomu také patří na galantní gesto odpovědět buď „děkuji” nebo alespoň milým úsměvem, pokynutím hlavy... Když vám uvolním místo v tramvaji nebo pomůžu zvednout kočárek při nastupování, neočekávám, že mi budete ještě dvě hodiny potom líbat ruce. Nečekám dokonce ani hlasité děkuji, i když potěší... Bohatě mi bude stačit, když se na mě usmějete...

Protipól ke galantnímu muži je totiž dáma. A dáma oceňuje galantnost mužů, protože ví, že je tak povzbudí k ještě větší galantnosti. Vždyť i anglická královna se usměje a pokyne, když ji někdo pozdraví, a ta by to mohla brát sakra jako samozřejmost!

Takže milé ženy a dívky — až zas budete skuhrat, že vás nikdo nechce pustit sednout, zkuste popřemýšlet... Vždyť už v Machovi a Šebestové, když paní učitelka vysvětluje slušné chování, říká: „A žena muži oplácí čím? No přece svou roztomilostí...!”


Zadal Arthur Dent, 19.06.2003 13:20:50, 12 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/263

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - HUB (web)

pěkný závěr z Macha a Šebestové {smile}
    


Nenene - Arsinoe (web)

Takže se hlásí ta bídná Arsi. Nedštím oheň a síru. Jen sdílím zažitá fakta. Máš naprostou pravdu v oplácení roztomilostí, ale i já kritizovala ženské chování, tak mi nekřivdi! Pokud bys vycházel z uváděných příkladů, pak nebylo co oplácet - nikdo se tak nezachoval! Nešetřím úsměvy. Nešetřím hezkými gesty k mužskému chování a netvrdím, že to máte s námi jednoduché.
Ovšem to, co zažívám poslední dobou, mě znechucuje. Když se pak objeví muž, který se pěkně chová, ženy se mu samy vrhají do náruče. Taky chyba, ale kdo by se divil?
Zkuste se jednou nehádat a zkuste být milí. Možná se nebudete stačit divit !
    

Re: Nenene - Arthur Dent (web)

Arsi, asi jsem špatně četl, nebo jsem četl optikou apriori ukřivděného, ale kritiku ženského chování jsem nenašel. O to ale nejde.
Já to totiž nepochopil jako "stížnost na to, co jsem zažila včera", ale spíš jako "stížnost na stav věcí obecných". A proto jsem cítil potřebu oponovat a napsat, že ne všichni muži jsou hulváti co myslí pohlavním údem! (Stejně jako ne všechny ženy jsou slepice, které zajímá jen oblečení a co dělají celebrity.)

Ale nechme si flamewar na jiné příležitosti! Kdybychom se totiž hádali, nevedlo by to k ničemu. To bych ti pak mohl vyčítat i nevinnou větičku: "nedošlo by jim (mužům), že je vlastně nepotřebujeme..." {big grin}

Dovolím si parafrázovat Tebe samotnou:
"Zkusme se jednou nehádat a zkustme být milí. Možná se nebudeme stačit divit!"

(Přiznám se - nerozumím tomu závěru. Jaké "zkuste se nehádat..."??? Zatím mám zkušenost tu, že hádky vyvolávají především ženy!)
    


Generalizace jsou vždycky nebezpečné - Alraune (web)

a polemizovat s nimi není těžké. Všichni chlapi nejsou křupani a ženské nemají exklusivitu na vyvolávání hádek.

Já Arsinoin článek považuje ze nevinnej fejeton, spíš povzdech, tak nechytejte na první našlápnutí, děťátka {big grin}
    

Re: Generalizace jsou vždycky nebezpečné - Arthur Dent (web)

Měl jsem připravenou brilantní filipiku, ovšem smazal jsem ji - nemá to cenu. Zrovna Alraune ani Arsinoe (proč obě začínají od A???) nejsou typické ženy vhodné pro generalizace, stejně tak jako já nejsem typický muž z vtipů...

Vážnost mého příspěvku je stejně velká jako vážnost povzdechu Arsinoe. Zhruba na úrovni fejetonu ve víkendové příloze novin. A zatím mi připadá, že jste na první našlápnutí chytly vy, děvenky... {big grin}
    

Re: Generalizace jsou vždycky nebezpečné - Alraune (web)

Kdepak na první našlápnutí, já si předtím přečetla 40 příspěvků na pooh {big grin})
Ne, prostě to obecně nemám ráda... tyhle polemiky, připadá mi to, jako když se slavie a sparta sejde v jedné hospodě, klubismus vyeskaluje{big grin}
Navíc myslím, že je to teoretický spor,neadresný a tutíž hádatelný až do aleluja {big grin}
Na druhé straně, když jsem připsaní v žoldu chtěla mít čtenost, tak ženy kontra muži je zaručené téma. Každého se to týká a kdekdo tomu rozumí.
Doufám, že to tu všichni berou jako zábavu, a už nerozvažují sepsání další knihy "Proč ženy olizují lízátko nejprv z jedné a muži z druhé strany, nebo podobně {big grin}
    

Re: Generalizace jsou vždycky nebezpečné - Arthur Dent (web)

"Kdepak na první našlápnutí, já si předtím přečetla 40 příspěvků na pooh {big grin})" - tak pak tomu rozumím! To je nejen našlápnutí, ale i túrování!

Spory o to, jestli jsou lepší muži nebo ženy mi připadají podobně umělé a nanic jako spory o to, jestli je lepší zámek nebo klíč... Čím akademičtější diskuse, tím víc člověkohodin dokáže promrhat!

A proto si dovoluji navrhnout ukončení této "plodné" debaty. Ovšem poslední slovo nechávám Tobě, pokud chceš... {smile}
    

Re: Generalizace jsou vždycky nebezpečné - Alraune (web)

Ó děkuju {big grin}
    


Zbytečné pohlavní debaty - Mysh (web)

No, takže abych to shrnula, vše je v pořádku, akorát se k sobě musíte chovat jako lidi, nikoli jako tlupa orangutanů. Na pohlaví podle mého záleží v menší míře, koneckonců, většinou ho máme schované v džínách a u leckoho máte problém poznat, co je uvnitř (Alraune, pozdravuj toho kámoše, co si na Silvestra perfektně zařádil se super babou a pak se dozvěděl, že to byla transka {smile}. Starosvětské poučky považuju za zbytečně komplikované a situace řeším pragmaticky. Kdybych měla s každým otevíráním dveří čekat na nějakého chlapa a lákat ho úsměvem, musela bych si nechat udělat plastiku ústních koutků. A ohledně odměňování roztomilostí: Takové sladkosti se brzo přejí a dostaneš chuť na kus pořádného steaku. Ráda bych viděla člověka, kterému by stačilo, že jeho partner je roztomilý.
    

Pojem "tlupa orangutanů"... - White dog (web)

...nedává smysl. Orangutani žijí samotářsky. Pro srovnání - gorily žijí v tlupách, ve kterých je jeden samec, několik samic a mláďata. V tlupách žijí šimpanzi a bonobové.
Tedy aspoň co se lidoopů týče.
    


že se k tomu ještě vracím - Arsinoe (web)

...... když by si někdo prošel tu diskusi, pak tu další diskusi a pak ještě tu jednu zjistí, že se vše může zvrhnout v téměř absurdní honbu za něčím, co nebylo řečeno. Nebo také to, že Alraune rozšířila řady bijících. To nejsou debaty, to je popraviště{big grin}
Normálně tam asi desítka nezlomných upálila čarodějnici {big grin})))))))))))
Jo.... a díky za deníčky {big grin}))))))))
    

Re: že se k tomu ještě vracím - Arthur Dent (web)

Kdepak. Když rozumný človek chce, dokáže ledacos. Ale když se netolerantní blb zabejčí, pak se teprve dějí věci, že i hovado pláče!

Jo a ... za málo {smile}

    
HotLinks
Zpět na článek