.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

23.06.2003



Chtěl jsem původně napsat „Tento příspěvek nesmíte číst!”, ale Arthur by se mohl zlobit, že chci čtenářům něco přikazovat.
Ale k věci. Všimli jste si někdy, jak lidé ignorují různé rady a doporučení. Kolikrát už se stalo, že byly děti zasaženy elektrickým proudem, když si hrály na nádraží a lezly na vagóny. Kolik lidí se těžce zranilo u vody, kde byla cedule „Koupání zakázáno”. Kolik lidí se zmrzačilo, když neuposlechlo příkazu „Do tohoto lisu nestrkejte hlavu!” nebo „Neskákejte do této 12 metrů hluboké studny!”. Kolik lidí má na svědomí blouznivec, který si v Brazílii u Sao Paula v padesátých letech nepřečetl cedulku na úlech „Pozor, vražedné včely, nedopusťte aby se královna dostala ven!”
Kolik lidí si mohlo ušetřit zklamání, kdyby poslechlo autory projektu „Český sen”, kteří v reklamě upozorňovali aby nikdo nejezdil, že stejně nic nekoupí.
A vy se klidně podíváte na příspěvek, i když jsem to v titulku nedoporučil!
Beru tento příspěvek jako malý průzkum. Schválně kolik lidí se podívá.
Ale předem tuším, jak to dopadne.


Zadal White Dog, 23.06.2003 22:46:57, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/270

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

to je jasny - mort

kazdej chce zjistit "proc" je to (at uz je to cokoliv) tam napsany a jak jinak nez praktickou zkouskou. kdo z vas by nezmackl velke cervene tlacitko s napisem "V zadnem pripade nemackat!"?
    


Uz i - Láďa Rejpal (web)

Terry Pratchett se podivuje nad tim, jak to, ze kdyz nekde bude skrin a na te skrini napis V ZADNEM PRIPADE NEOTVIRAT. OTEVRENI ZPUSOBI TOTALNI ZHROUCENI CASOPROSTORU A KONEC SVETA. OPRAVDU TUTO SKRIN NEOTVIREJTE, ze konec sveta nastane hned, jak se pobliz skrine objevi nejaka rozumne uvazujici bytost...
Krom toho lidi nemaj radi, kdyz jim jiny lidi neco nakazujou. U Koupani zakazano se to da pochopit, ale kdyz se mi snazi neco prikazovat nejakej blogger, tak na to just kliknu!{smile}
    


Myslela jsem si to - Mysh (web)

Myslela jsem si, že půjde o něco takového. Lidská zvědavost (a ta moje zejména) je mocná. Všichni známe to kouzlo, které nás pudí dělat ulepené otisky na sloupu, na kterém je papírek s nápisem "Čerstvě natřeno". To je ale něco jiného, než když Američanům dávají kafe v pohárku s velkým nápisem "Pozor, obsah je horký!" Zvědavost je něco jiného než blbost a ta je zase jiná než úmyslné hazardování. I když se to může prolínat - vemte si třeba ty červené čudlíky v metru na eskalátorech: Cizinci je pravidelně mačkají (to je ta zvědavost), čímž zastaví celý eskalátor a vyslouží si notného sprďana od obsluhy. Přitom by stačilo vytisknout asi za tisícovku nálepky s textem cca "Press only in emergency" a dát je k čudlíkům, to ale DP Praha nenapadne (a to je ta blbost {smile}.
    


nebezpečí - HUB (web)

Myslím, že jsem si článek přečetl protože jsem na 99% věděl že se nic nestane.. Kdyby ale byl v místnosti vypínač na kterém by viselo "životu nebezpečné", pak bych nato raděj nesahal.
    


Varovani? - Rebe

Zkusenost pravi, ze je lepsi zadne varovani nedavat. Pamatujete tu scenu z Obecne skoly, kdy reditel rozhlasem varuje zaky, aby v mrazu neolizovali zabradli a po hodine uz jsou tam primrzli tri? Kdyby reditel nic nerekl, ani by je to nenapadlo.
A kdybys ty nechal tenhle clanek bez titulku, asi bych tu ted nebyla{smile}
    
HotLinks
Zpět na článek