.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

25.06.2003



Nedávno jsem četl v červnových Softwarových novinách zajímavý článek s jakýmsi Tomášem Větrovským, který v současné době pracuje pro společnost Microsoft, a to přímo v sídle této společnosti.
Články tohoto typu mě docela baví, rád si přečtu, jak to chodí v různých firmách.
Pan Větrovský píše, že v Microsoftu se musí tvrdě pracovat. Tomu docela věřím, bez ironie.
Co mě ovšem opravdu pobavilo, byla odpověď na jakousi otázku ohledně standardů. Pan Větrovský tvrdil — a já nemám důvod mu nevěřit — že vnitřní IT organizace v rámci Microsoftu běží na alfa a beta verzích jejich produktů. To jsou verze, které ještě nejsou určeny pro prodej, jedná se o verze programů, které se teprve dolaďují a u kterých se „vychytávají mouchy”. Jak to ale koresponduje s větou o tvrdé práci? Předpokládám, že u Microsoftu „tvrdě pracovat” znamená také „smysluplně pracovat”. Ale pokud se nedá efektivně dělat s finálními produkty, jak potom mohou zaměstnanci Microsoftu pracovat s beta verzemi?
Odpověď mě napadá pouze jedna — alfa a beta verze programů jsou lepší než finální produkt!
Proto vyzývám Microsoft: pokud stvoříte u nějakého produktu beta verzi, pusťte ho směle do světa! Horší než „ostrá” verze to být nemůže! Obzvlášť pokud s tím pracují samotní zaměstnanci Microsoftu.
Poznámka na závěr — pokud by někdo nevěděl, jaké programy společnosti Microsoft fungují nespolehlivě (schválně používám slabší výraz), rád mu já, nebo jistě i jiní čtenáři a znalci, odpoví.


Zadal White Dog, 25.06.2003 21:47:05, 25 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/278

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Ota (web)

myslím, že produkty společnosti Microsoft nejen nespolehlivě fungují, ony i spolehlivě nefungují. dále myslím, a nebudu daleko od pravdy, že z produktů společnosti Microsoft spolehlivě nefunguje především jeden (schválně nepoužívám množné číslo). Pokud někdo ještě nikdy neseděl u počítače, rád mu já, jistě i jiní čtenáři a znalci, odpoví.
    

USA - HUB (web)

Koukal jsem dneska na MTV a tam byl takový zábavný pořad a byl tam rozhovor z jedním člověkem v rádiu. Ten kameraman zabran jeden ze 4 monitorů a hádejte co tam bylo ! Modrá obrazovka SMRTI. Proč to neresetoval ? že by nechápal že to už nespraví ?
    


Re: - radek

Nesouhlasím. Pokud někdo ještě nidky neseděl u počítače, rá mu já, jistě i jiní čtenáři, odpoví, že produkty společnosti MS nejenže fungují, ale fungují spolehlivě. Který je ten jeden program, který spolehlivě nefunguje? Konkrétně, prosím.
    

Re: - Arthur Dent (web)

Windows NT 4
    

Re: - IP:62.177.122.7

Na tom ještě dneska někdo pracuje?
    

NT + service pack - orA

Onehda (v dobe jednoho pracovniho pomeru) jsem si v praci rek, ze me NT potrebuji SP6 (teda dostal jsem takovou odpoved od ms - neco me nefungovalo).
Tak jsem jej chtel nainstalovat...
Zkracene receno - totalne me "to" podelalo system (proste odmital nabehnout a nastolit stary poradek nefuungovalo) a musel jsem reinstalovat. Obetoval jsem systemovou partition. Jeste, ze dulezite dokumenty jsem mel na serveru a na jinych partitions...
Od te doby neinstaluju sp u produktu ms, jen vzdy na cistou instalaci jednou za rok...
    


Microsoft = dobrý software - radek

Tak teda prosím o nějaký ty nespolehlivý produkty. Na produktech MS pracuji už léta a jsem s nimi spokojen.
    

Re: Microsoft = dobrý software - White dog (web)

Jako typický příklad nekvalitního produktu bych si dovolil upozornit například na Microsoft Internet Explorer, jakákoliv verze.
    

Re: Microsoft = dobrý software - radek

Nevím jaké je rozšíření MSIE, ale pokud by byl opravdu nekvalitní, tak ho nebude používat většina uživatelů (pokud odhlídnu od toho jakým způsobem byl prosazen).
    

Re: Microsoft = dobrý software - Arthur Dent (web)

Pokud by nebyl prosazen takovym zpusobem, jakum byl, je jeho podil tak okolo 40%. Zbytek by mela Mozilla a Opera.
    

Re: Microsoft = dobrý software - radek

To si ale neodporujeme. Nekvalitní produkt by snad nezískal 40 %, ne?
    


Re: Microsoft = dobrý software - Arthur Dent (web)

Windows 95, Windows 98, MS Word 95, MS Word 97, MS DOS, MS Outlook, MS Excel... Mam pokracovat? Libovolny z techto programu se kdykoliv uprostred prace zastavi, zasekne a data jsou v nenavratnu (zkusenost 95% lidi, kteri s niki kdy delali)

S produkty MS pracuji take leta...

Ovsem vy pracujete NA NICH. To jako primo na vyvoji???
    

Re: Microsoft = dobrý software - White dog (web)

Na Outlook jsem zapomněl. Tam by místo charakteristiky "nekvalitní" mělo správně být "nepoužitelný". Aspoň ve srovnání s konkurencí {smile}
    

Re: Microsoft = dobrý software - Ota (web)

...a nebezpečný.
    

Re: Microsoft = dobrý software - radek

To byla pravda, ale poslední dobou se to rapidně zlepšilo.
    


Re: Microsoft = dobrý software - radek

To je pravda, ta čeština. Asi tam má být v nich. Většinu programů používám a problémy s nima nemám, myslím že je to otázka nastavení. Chtěl jsem jenom reagovat na to, že se z MS dělá dobrý terč. Programy mají samozřejmě svoje chyby ale když to vezmu celkově, tak podle mého názoru není lepší software pro běžného uživatele.
    

Re: Microsoft = dobrý software - White dog (web)

Tím "software pro běžného uživatele" myslíš třeba MS Word?
Absolutně předimenzovaný program, jehož 95% funkcí "běžný uživatel" nikdy nevyužije.
Nebo Expolorer, který třeba běží stabilně, ale způsobí zatuhnutí jiných programů?
    

Re: Microsoft = dobrý software - Arthur Dent (web)

S Explorerem mam dokonce i tu zkusenost, ze:
1. mam otevreny Explorer
2. mam otevreny jiny program
3. zavru jiny program
4. Explorer vzapeti spadne {smile}

Bezny uzivatel? Ale ja nejsem bezny uzivatel! Ja jsem programator a vyzaduju po operacnim systemu ne to, aby delal vsechno co vidim na obrazovce. Chci po nem, aby delal to, co mu naridim! A kdyz se dozvim, ze nektera systemova funkce, kterou jsem vycet z MSDN, nefunguje, dokud nenastavim nejakou "undocumented value" v registry...
    

Re: Microsoft = dobrý software - radek

Aha, kolega programátor. Pak teda nemůžeš souhlasit s názorem, že programy od jakékoliv firmy jsou špatný (paušálně). Nebo jo? I u firmy s takovým záběrem?
    

"Spolecenstvi programu XP" - orA

Me spis u MS stve, ze nedela "nove" programy, ale prepracovava stare (proste pridava funkce ci obcas pozmeni design - jadro zustava ale vetsinou stejne) a zaroven vse optimalizuje jen pro sve soukmenovce (mysleno spolecenstvi programu). A pak to prodava jako novinku a to bez zaruky...

Mozna jdou tou nejlepsi cestou, ale nechapu, proc takove problemy pri prechodu na verze, kdy motor je stejny a jen se zmenila kastle...

Jo a nemam rad ActiveX... ale to by bylo na dalsi komentar
    


Re: Microsoft = dobrý software - radek

S tím Wordem souhlasím. Ale i z těch 95 % je občas něco potřeba. Explorer mi programy neshazuje, nemohu sloužit.
    


Re: Microsoft = dobrý software - orA

hmm a co MS-Dos, ale ten vlastne neni tak microsofti...
    


2 Radek - Ota (web)

Radku, radku, to by mě zajímalo, jakou povahu má tvoje práce ve windows. Ja znam spokojene uživatele jenom takové, kteří si občas otevřou prohlížeč, v práci napíší dopis ve wordu nebo pošlou e-mail, a víc od toho počítače nechtěj. Tak těm, když se v tom nehrabou nebo nepustěj virus, může optimismus vydržet opravdu dlouho.
    

Re: 2 Radek - radek

Optimismus mě drží už dlouho. Poslední verze s přídavekem XP - systém i kancelář, stejně tak i Visual Studio už od verze 6 jsou u mě stabilní a nemůžu si vůbec stěžovat. Modrou obrazovku jsem už dlouho neviděl. Nechci ale působit dojmem nějakého bezbřehého fandy MS. Prostě jsem s jejich softem spokojenej.
    

Visual Studio .net - orA

... no ja si hral v JBuildru a memu programovani WinXP pro neodolaly a proste zatuhly...
... VS .net jsem zkousel ve skole - pekna skladacka - docela neprijemne hlasky (sit instal - takze asi blbe instalovane)...
    
HotLinks
Zpět na článek