.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

01.07.2003



Ani o blozích, blogách, blogerkách, blogerech, ba ani o blogerčatech. Proč?
Protože o tom píše každý!
Jeden z důvodů vystihla celkem přesně Alraune v tomto příspěvku. Na spoustě „blogů” se píše o „blogování”, „žebříčku blogů” a podobně. A já neberu publikování na netu jako soutěž o nejlepší styl nebo jako honbu za co největší návštěvností — i když každé přečtení mého příspěvku potěší {big grin}
Dále mě nic neříkají diskuse o tom, co to je a co to není blog. Je mi to jedno. Na stránky „Převážně neškodného blogu” píšu proto, že mě to baví a proto, že mi to Arthur umožnil, za což mu ještě jednou děkuji. Ale kdyby se to jmenovalo například „Převážně neškodné komentáře” tak mi to vůbec nevadí.
Ale akademické debaty o tom, jsetli to či ono je nebo ještě není weblog, mi nic neříkají.
Zároveň si nemyslím, že jsem bloger. To by bylo podobné, jako kdybychom o někom, kdo stluče krmítko pro sýkorky tvrdili, že je truhlář, kdo občas napíše do novin tak by byl novinář, kdo si jednou za čas zahraje s kamarádem šachy tak by byl šachista a kdo jezdí každý den kilometr do práce na kole tak že je cyklista.
V jednom z předešlých Arthurových příspěvků padla zmínka o kategoriích blogů, které by stálo za úvahu udělat (např. na Toplistu.) Což takhle přidat kategorii „Weblogy o webu”? Myslím, že by jich byla většina {smile}
Tak se na mě, milé blogerky a blogeři, nezlobte, že se takhle distancuji a pište dál. Já budu taky v psaní pokračovat, dokud mi to Arthur nezatrhne {big grin}
Některé vaše blogy jsou opravdu pošušňáníčko, radost číst!



Zadal White Dog, 01.07.2003 22:54:49, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/290

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - David (web)

Jo jo, moje rec...
    


Neboj... - Arthur Dent (web)

já Ti tipec zatínat nebudu! Já mám teď hafo práce s bloguje.cz, ale až to dodělám (dodělám-li to někdy), vrhnu se na tenhle weblog a udělám mu silný face-lift. Ovšem jedna z mála věcí, která zůstane, bude spoluautor White Dog (bude-li si přát).
    


Proč ta skromnost? - Jiří Bureš (web)

>kdo si jednou za čas zahraje s kamarádem šachy tak by byl šachista a kdo jezdí každý den kilometr do práce na kole tak že je cyklista
Kdo hraje šachy JE šachista (nemusí ale být profesionální šachista, dobrý šachysta apod.). Kdo jede na kole JE cyklista (nemusí být profesionální nebo dobrý nebo jiný). No a kdo píše blog je bloger. Bloger není žádné povolání (pokud nepíše blog profesionálně/za peníze).

ad Weblog o weblogu + akademické debaty o weblozích.
Většina weblogů není o weblogu, ale rozvíjejí (opisují apod.) témata psaná na jiných weblozích. To je rozdíl. Weblog o weblogu by byl weblog, který by se týkal weblogu - tj. např. by rozebíral teorii blogování, strukturu weblogu, analyzoval by weblogy apod. Nevidím důvod proč to shazovat. Takové "akademické" debaty mohou jiným lidem, které to zase tak nezajímá pomoci ve zlepšování jejich činnosti. Mohou jim nabídnout srovnání s ostatními apod.
    


hele... - Trillian (web)

a není náááhodou pravda, že když píšeš, že nebudeš psát o weblozích, tak už o nich píšeš? něco jako zenonův paradox, jen posunutý do dnešní doby? ;o)
    

Re: hele... - White dog (web)

Žádný paradox v tom není. Když jsem příspěvek psal, tak pro mě byl čas přítomný, takže jsem ještě mohl psát.
Výraz "nebudu psát" jasně odkazuje do budoucnosti, kdy o tom tématu psát nebudu.
Takže myslím, že jsem neporušil žádný fundamentální imperativ Bytí a Všehomíra {smile}
    
HotLinks
Zpět na článek