.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

06.07.2003



Okurková sezóna zjevně zasáhla i reklamní tvůrce. Dovoluji si jim proto nabídnout dva neotřelé nápady. A aby bylo vše stylové, budu vám všem tykat:

Reklama první: Malá holčička se houpe na houpačce. Do toho hlas komentátora říká hlubokým hlasem: „Oběšení Jánošíka si připomínáme jen jednou. Ale Intimky Alldays můžeš nosit každý den.” (Hurá. Všeobecná euforie...)

Reklama druhá: Ženě zapípá mobil a na displeji se objeví: „Zkazilas mi celý život, ty krávo...” Žena nasedne do auta, jede za svým manželem do práce a následuje bitka, do které se zapojí i spolupracovníci, přivolaní policisté, náhodní kolemjdoucí a dva psi. K tomu komentář a slogan: „Pošli SMS a sleduj, co začne!” (Ve zvucích rvačky můžeme zaslechnout výkřiky ženy „Ty debile!”, které nenápadně evokují jistého mobilního operátora.)

Připadají ti tyto scénáře přitažené za vlasy a nevhodné pro zpracování??? Reklamistům asi ne, protože obě reklamy jsem dnes viděl, dokonce na vlastní oči (to aby WhiteDog neremcal, že mi o nich někdo vyprávěl). V té první si malý chlapec opékal buřta, místo Jánošíka byl Mistr Jan Hus a místo intimek byla nějaká minerálka. No a ta druhá je notoricky známá reklama mobilního operátora, jehož klient pošle nějaký obrázek lidí, co něco dělají, a najednou to začnou dělat všichni.

Reklamy Týmobajlu mi pijou krev už dlouho svými stupidními frikulínsými slogany. Tak to rozjeď, je čas na další akci se drží v mém soukromém TOP TENu blbých sloganů už dlouho. Jejich reklamy ti sugerují, že pokud budeš mít něco, co ti nabízejí, život se ti promění v nevázanou párty plnou krásných žen a veselí. Přitom to není pravda. Promění se ti leda tak v peklo při každém pohledu na účet za telefon.

A použít justiční vraždy upálení k propagaci minerálky? Škoda slov!

Ale abych jen nehaněl. Líbila se mi reklama, kterou jsem viděl před chvílí: Žena se dodívá na film na domácím kině. Náhle někdo zvoní. (Že by to byl Calgon tým s Václavem Bláhou, opravářem praček? Nebo že by MUDr. Hana Suralová přišla zkoumat vodní kámen?) Žena otvírá a za dveřmi stojí asi deset týpků s mikrofonama a sluchátkama a jejich šéf říká: „My jsme zvukaři od filmu a přišli jsme vám poděkovat, že naši práci oceňujete tím, že se díváte na filmy na domácím kině Sony.”
To mi připadá jako docela milá reklama, která navíc upozorňuje na známý fakt, že málokdo odchází z kina a říká si: V tom filmu byl fakt perfektní zvuk! A přitom na něm tolik záleží.


Zadal Arthur Dent, 06.07.2003 23:15:41, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/304

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Upálení Mistra Jana Husa... - White dog (web)

...nebyla justičná vražda. Výzkumy a historická bádání ukazují, že jeho poprava byla v dané době legitimní, tedy že za to, co kázal se v té době skutečně popravovalo.
Ale spojovat to s reklamou na minerálku je tak blbé, že to nelze ani komentovat.
Jaká to byla minerálka? Abych si ji omylem nekoupil.
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Ota (web)

Po Hradci Králové jezdila svého času dodávka, jejíž majitel (nevím, z jakého důvodu) místo reklamy na vlastní firmu na zadní dveře velkým krvavě rudým (!!!) písmem namaloval nápis: "Pomni, že Jana Husa zabili KAT-olíci." A od toho slova KAT byly nakreslené krvavé kapky až k podvozku. Vážně, je to pravda, nevymýšlím si, ta dodávka se velmi často parkovala u lékařské fakulty, pamětníci mi to dosvědčí {smile} Ta dodávka byla tuším černá.
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - White dog (web)

To si pamatuju. Byl to člen nějaké jiné než KATolické církve. Ale to, že nějaký pomatenec jezdí pomalovanou dodávkou, na věci nic nemění.
Ačkoliv je mi upalování kohokoliv za cokoliv protivné, přesto bych si nedovolil bez znalostí všech okolností tvrdit něco o justiční vraždě.
Ovšem chápu Arthura, že to takhle formuloval. Chtěl zdůraznit absolutní stupiditu reklamy. A propagovat výrobek tímto způsobem mi silně, velmi silně říká něco o špatném ubírání se naší společnosti a civilizace vůbec. Tedy pokud lidi tuto reklamu akceptují, popřípadě jim připadá "dobrá" nebo "vtipná".
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Ota (web)

Pokud Husovy dopisy z Kostnice nejsou podvrh, pak nepochybuji, že to byla justiční vražda. Získal jsem z nich dojem, že tak závratné porušování nějakého práva se Hus nedopustil, ba naopak brojil proti jakési nemorálnosti své doby. (Nejsem žádný -ík).
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - White dog (web)

Mordyjé, Jan Hus zpochybňoval platnost všech "svátostí". Nic horšího už snad z pohledu katolické církve udělat nemohl!
    


Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Arthur Dent (web)

Trošku demagogie: Stejně tak budu považovat za justiční vraždu popravu cara Mikuláše v Rusku - i když podle tehdy a tam platných "zákonů" byla legální.
Stejně tak je justiční vražda libovolný čarodějnický proces s upálením na konci - i když byl podle tehdejších zákonů v pořádku.

Termínem "justiční vražda" označuji, možná nepřesně, trest smrti za něco, co není v rozporu se zdravým lidským rozumem. Hus kázal proti tehdejší ideologii a představitelé ideologie ho za to zlikvidovali. Tomu říkám justiční vražda. Vítězství ideologie nad nepohodlným kritikem... Možná to není justiční vražda, ale máme pro to nějaký jiný termín?
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Arthur Dent (web)

Abych to tedy shrnul - nahraďme mnou použitý termín "Justiční vražda" termínem "poprava za názory nepohodlné ideologii". Je to tak lepší? (A není to to samé?)
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Ota (web)

Je.
    


Re: Upálení Mistra Jana Husa... - White dog (web)

Už nebudu rozebírat, co je a co není justiční vražda. Mám prostě na tento pojem jiný názor.
A taky jsem zřejmě četl jiné výklady tohoto procesu než vy.
Ale o to vůbec nejde. Jde o debilní reklamu!
    

Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Arthur Dent (web)

Baba. Důležitá je ta souvislost mezi popravou a minerálkou (která mi, dlužno říci, poněkud uniká...)
    


Re: Upálení Mistra Jana Husa... - Arthur Dent (web)

Mám dojem, že to byla ta samá minerálka, co loni zvyšovala svůj prodej tím, že nabízela "dovolenou v kraji Pána prstenů", tj. Korunní.
    


 - Ota (web)

... jo, teď mě to došlo, já se už tři týdny nekoukal na televizi {big grin})))))))))))))))
    


OT k tomu zvuku u filmu - Vlk (web)

Nepopírám, že zvuk je ve filmu velmi důležitý, ale v poslední době mi nepoměr hlasitosti mluveného slova a hudby + efektů začíná lézt na nervy - mohu si v podstatě vybrat, kdy je rozumná úroveň dialogů a při efektech mi praskají bubínky, nebo rozumné efekty a "němý film". Připadá mi to, že kvalitu hudební tvůrci začínají nahrazovat kvantitou.
    
HotLinks
Zpět na článek