.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

14.07.2003



Můj páteční spot o názvech rockových skupin sklidil nebývalý ohlas, proto jsem se rozhodl přihodit další várku. Snad vám pomůže překonat pondělní dopoledne.

A začneme těmi názvy, které mi v průběhu psaní vypadly z hlavy, i když jsem na ně původně myslel. Díky patří Adamu Javůrkovi za připomenutí skupin Dřevěné pytlí v jutových uhlích a Monty Pičusův létající pes (jestli je žlutý, to nevím), Tokugawa přidal Utlučtumůru, Marvin přihodil Travní orchestr města Chomutov a White Dog mě mírně vyplísnil za to, že jsem nevzpomněl na kapelu, ve které on hrál. Ta se zovala Oliverova dálka a legendy praví, že se tak jmenovala proto, že jejich první bubeník měl přezdívku Oliver a skákal do dálky. Další názvy kapel, dodané vámi, čtenáři, najdete u toho výšezmíněného prvního článku.

I zapátral jsem znovu a objevil také moc pěkné kousky. Například skupinu bubeníků s názvem Údery údy. Klasikou jsou už Majerovy brzdové tabulky. Celkem ještě roztomilý je název Hugo Fogo Color Orchestra, poněkud děsivější se mi zdají Nukleární vokurky, nevím, co řeknou normy EU na Úplně rovný banán a Talking Heads by měli asi radost ze skupiny Dee Bill Heads. A co teprv kdyby všechny tyhle kapely hrály Pohromadě na přehradě!

V Trutnově na festivalu uslyšíte mimo jiné i Budoár staré dámy, Barový mouchy, Šajkedelík Šraml Band nebo dokonce skupinu Hever a vazelína. U Magora ve Vydří vystoupí Čvachtavý lachtan. (Pokud by se náhodou tato skupina někdy chtěla přejmenovat, navrhuji název Lachtavý čvachtan.)

Zvláštní pravopis si zvolila Zvlášňý škola. Možná do ní chodí Ozubené děti.

Prouza se zpočátku jmenovala Brumerová prouza. V Praze působily svého času kapely Vo100sex a Nářez brouků na palouku. Tam co bydlí WhiteDog (a leží Little Big Horn) hrála kapela Nový hrábě a kousek na sever zase Nízko letící matice M16.

Zkrátka — neotřelý název musí být, i Kdyby tisíc periskopů!

A protože vím, jak těžké je být rockovým muzikantem, přidávám pro povzbuzení text písně Zkušebna od skupiny Ženy:

Zkušebna čeká
dřevěná, měkká
těsná jak zvíře
co choulí se blíže.
Blíže k té díře
kterou se tam vniká
vyplňme ji Špejblem
i my se tam vejdem!


Hezký den!


Zadal Arthur Dent, 14.07.2003 1:50:07, 4 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/318

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Tomas (web)

Nedavno jsem v reklamni letacku na jeden motorkarsky sraz zaregistroval skupinu "Píča"
    


jojo - T. (web)
(07.03.2005 17:49:36)

Vo 100 sex byli z Tabora. Odtamtud je taky Deverova chyba (nazev vznikl tak, ze kytarista jmenem Devera odjel do ameriky a zbytek jiste party bez nej zalozil novou kapelu).
    


jo a ještě - T. (web)
(07.03.2005 17:55:42)

současný baskytarista Dřevěného pytlí v jutových uhlích Radek hrál mimochodem také v Lucidum Intervalla a pokud se podivas na web kapely Kachny šejdrem ([www.kachnysejdrem.com]), najdeš tam odkaz na jiny članek s touto tématikou
    

Re: jo a ještě - Arthur Dent (web)
(07.03.2005 20:59:50)

Protože Lucidum mělo basáky, alespoň co vím, tři, a jen jeden z nich byl Radek, tak asi vím, který to je! {smile}

A jak tak koukám na jejich web, tak se fakt nemýlím!
    
HotLinks
Zpět na článek