.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

21.07.2003



Koukám, že se tu rozjela diskuse o homosexualitě. I já přidám polínko do ohně. Já totiž s WhiteDogem a spol. nesouhlasím.

Aby to mé prohlášení nebylo tak ostré: Souhlasím s ním v tom, že homosexualita je „módní” záležitost. Kdo chce být in, musí se buď k homosexualitě přiznat, nebo (pokud je to žena) musí mít několik homosexuálních kamarádů — mužů. Druhý souhlas — rovněž mi lezou krkem požadavky, že člověk nesmí říct o muži, že je homosexuál, popřípadě teplej, protože to není politically correct. (Ve většině případů ovšem tyto požadavky vymyslela „většinová” populace, homosexuálům je to srdečně jedno jak se o nich mluví, pokud jim někdo nenadává do „buzen zasranejch”.) To, že ti (=WhiteDogovi) je nepříjemná představa sexuálního kontaktu s mužem je v pořádku — homosexuálům je stejně tak nepříjemná představa styku s opačným pohlavím.

A teď k těm, co se projevili v diskusi...

Česko má málokdy v něčem primát. Ovšem nesporné prvenství mezi evropskými zeměmi má právě v dekriminalizaci homosexuality — díky pracem Kurta Freunda v padesátých letech Česká republika jako jedna z prvních zemí zrušila paragraf o trestnosti homosexuálního styku. Ona totiž homosexualita není nemoc.

TheOnly v diskusi demagogicky srovnává homosexualitu s Downovým syndromem. Snaží se tvrdit, že do asi šesti týdnů zárodečného vývoje má jedinec obě pohlaví a pak se vlivem rovnováhy či nerovnováhy hormonů rozhodne, zda to bude homosexuál či ne. Chci TheOnlyho mimochodem upozornit, že pohlaví je dané při oplodnění vajíčka, tedy zárodek má JEDNO JEDINÉ pohlaví. To co popisuje je jedna teorie vzniku homosexuality...

Proč není homosexualita nemoc? Na tuto otázku odpovídá podrobně tento článek. TheOnlymu pouze připodotknu, že jde o projev jiného utváření mozku, tedy o jev podobný jako levorukost. Ten má podobné příčiny a je společensky podobně škodlivý a podobně „nakažlivý”. Leváka také na praváka předěláš jen těžko.

Pokud je ale homosexualita nemoc, musí být nemoc i „nižší inteligence” v důsledku kouření matky v těhotenství, ne? Ale blbcům nikdo nezakazuje adopce dětí!

To, jestli se někdo může rozmnožovat nebo nemůže, nemá naprosto nic společného s tím, jestli je úchyl nebo ne! Pokud má žena hysterektomii, je úchylná? Ve věku padesáti let má hysterektomii za sebou významné procento žen! Pokud má muž vasektomii (přeťaté chámovody), nemůže se rozmnožovat — je úchylný? Je méněcenný?

Homosexualita je pozorována i mezi primáty.

Homosexualita patří k lidským dějinám od starověku (možná od pravěku).

Homosexuálové obtěžují okolí naprosto stejně jako heterosexuálové. Možná míň. Pokud se nějakému chlapovi líbí ženská, je schopen ji otravovat, obtěžovat a třeba i znásilnit. Ovšem ještě jsem neslyšel, že by něco takového udělal homosexuál. (Vynucený homosexuální styk ve vězení je jiná věc. Tam ho většinou vynucuje homosexuálně se chovající heterosexuál!)

Takže — kdo je úchyl? Nejsou náhodou nakonec úchylní ti, co se homosexuálů bojí, kterým jsou „odporní”, kteří by je „převychovávali”, popřípadě rovnou „jim je řezali”? Ale ano, jsou! Jejich porucha se nazývá homofobie. Ovšem nikdo jim za ni nenadává, jako to činí oni! {smile}

Jo a ještě mimochodem — velká část homofobů má své homofobní postoje jako projev potlačené vlastní homosexuality. Aneb na druhých každému nejvíc vadí to, co se u sebe samého snaží potlačit!


Zadal Arthur Dent, 21.07.2003 20:40:42, 12 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/328

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Ok, - TheONLY (web)

koukám, že tohle je docela ožehavé téma ---
Fakt je ten, že ani lékaři, psychologové apod. nejsou v tomto zajedno, takže jsem se asi neměl vyjadřovat tak jednoznačně, když nemám dost důkazů.
Ta demagogie pochází z knihy od Peasových Proč muži neposlouchají atd., tedy populárně naučné literatury. Přiznávám, že tomu nerozumím, takže bych rád tohle prostudoval z původních materiálů, jenže jsem žádné práce na toto téma nenašel.
Wrtr něco povídal o vědeckých pracech, pokud má nějaké odkazy na literatury či comp podobu této problematiky, velmi rád si to prostuduji.
Pojednání na toto téma na serveru o homosexualitě ve mně nevzbuzuje příliš důvěry v objektivitu, takže se prosím nezlobte.

TheONLY má prostě pocit, že i kdyby to BYLA nemoc (dejme tomu nějakém paralelním vesmíru), tak by to dopadlo úplně stejně - v rámci slušnosti, solidarity, studu apod. by to stejně nikdo nepovažoval za nemoc ale za alternativu...

Kamarád v diskuzi na stejné téma se mě zeptal: "počkej až se ti narodí homosexuální dítě, bude potom nemocné?" Tímhle mě dostal, je to sice malinko podraz, tahle otázka, ale i tak, na tohle bych odpovědět nedokázal. {sad}
    

Re: Ok, - Arthur Dent (web)

Homosexualitu nepovažuji za alternativu proto, že jsem slušný, solidární, stydlivý apod., ale proto, že ji zkrátka nepovažuji za nemoc. Stejně tak není pro mně nemocný levoruký. Stejně tak pro mně není nemocný černoch.

Teď se dívám do Jyxo, jaká je definice "nemoci" a nemohu to najít. Škoda. Mohla by být docela zajímavá a v diskusi bychom se pohnuli o kus dál. Budu hledat...
    

Re: Ok, - Tokugawa (web)

Myslím si, že to slovo NEMOC se do diskuse prosáklo jaksi omylem.
    


Re: Ok, - David (web)

Nemoc - stav organismu vznikající působením zevních či vnitřních okolností narušujících jeho správné fungování a rovnováhu. Dochází k poruchám funkce a struktury orgánů vedoucím ke vzniku příznaků nemoci a dalším důsledkům.

naproti tomu:

Zdraví - definice WHO: "Stav úplné fyzické, psychické a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo tělesné chyby."

- Praktický slovník medicíny, 6. vydání.

{big grin}
    

Re: Ok, - Arthur Dent (web)

Tak ten nemám. Díky.

Jenže to moc nepomohlo. Otázka je, jestli se mezi "správné fungování" počítá sexuální aktivita směřovaná k rozmnožování.

Ať si myslí kdo chce co chce, primární funkce sexuality je rozmnožovací, hedonistická až v druhé řadě. Veškeré příjemnosti spojené se sexem jsou IMHO od přírody proto, aby se jedincům nějak "rentovala" námaha spojená se zachováním druhu... {smile}

Ale to je asi na delší diskusi...
    


Re: Ok, - wrtr

webu 004.cz se co do objektivity vůbec nemusíš bát. Byť nemám některé jejich autory příliš v lásce a některé jejich články (něco jako "vztahová poradna gayů") mě spíše odpuzují od čtení, musím říct, že pan Kaňka (ALCA) věnoval hodně času a hodně pečlivého studia všem tématům před přípravou těch populárně naučných částí. Navíc (pokud se tedy nepletu) tyto texty odborně recenzovali i sexuologové a psychologové, takže by to mělo být OK.

Já se zkusím podívat na nějaké další studie v angličtině. Někde jsem na ně měl odkazy, tak to zkusím vyhrabat.
    


je to "in"? - Trillian (web)

já jen, jestli náhodou přeci jen nejsem blíže svému snu stát se frikulínem :o)
    

Re: je to "in"? - Arthur Dent (web)

To si piš že ano. Napiš na svém blogu o tom, jak ses se svou přítelkyní krásně pomilovala a uvidíš, jak se ti zvedne návštěvnost. Budeš in!
Musíš ale napsat, že jsi bisexuální, pak budeš kromě IN i COOL.

A pokud k tomu napíšeš, že sex je pro tebe radost a že je ti jedno s kým to děláš, že to prostě MUSÍŠ MÍT, budeš i FREE. Sice kurva, ale free {smile}
    

Re: je to "in"? - Trillian (web)

no, otazka je, jestli o to za tu cenu stojim... nekterych snu proste nedosahneme ani se zebrikem :o)
    


Nemoc? - TheONLY (web)

Nemá cenu bavit se o tom, jestli to je nebo není nemoc, to už chápu, a teď mi to připadá jako filozofická debata, spíše. Mnohem důležitější pro mě je jiná, naprosto konkrétní otázka:
"Co to tedy je, pokud to není nemoc"
Rád bych dostal nějaký výraz logicky nadřazený slovu homosexualita.
A slovo alternativa tedy neberu, poněvadž to není termín, ale klišé {smile}
    

Re: Nemoc? - Arthur Dent (web)

Je to IMHO totéž co levorukost. Odlišnost? Menšinové uspořádání mozku? Statisticky významná odchylka?
    

Re: Nemoc? - rony (web)

zamysli sa nad otazkou: preco pozorujeme lavorukost? co nas prinutilo ju odlisovat?

a teraz sup to iste na homosexualitu {wink}

no a poznamka k tomu, ze homosexualita je pozorovana medzi primatmi: ano videl som nejaky prirodopisny dokument, kde "sulozili" primaty medzi sebou kompletne v akychkolvek kombinaciach - avsak mne to pripadalo skor ako "sposob pozdravu" - pretoze to nebol pohlavny styk - proste len take "pomrdkanie".

Jeden zasadny fakt tu je - ze ludia vo svojej blbosti zacali sexualitu chapat aj v dalsich rovinach.

dnes som pozoroval moje dve macky (su to v skutocnosti matka a dcera) ako sa _oblizovali_ - ak by som napisal toto iste o ludoch a presne popisal to iste co robili tie dve macky, tak by ste ich oznacili za _uchylne_lesbisticke_pederasticke_osoby_ ale akonahle su to macky - tak co mam tvrdit? ze homosexualne spravanie som dnes pozoroval aj u maciek? alebo co mam vlastne tvrdit? kto zasa urcuje hranicu co je homosexualne a co heterosexualne u jednotlivych druhov zivocichov? (a co slimaky? dazdovky? hady? - maju hady pipika?) {wink}

A este k tomu frikulinstvu: tusim maju pravdu ti, ktori tvrdia, ze uz zacina byt akosi "mestiacke" ked nezabudame spomenut na nasich homokamosov ci bikamaratky... ach jaj..
    
HotLinks
Zpět na článek