.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

22.07.2003



Mám na některé věci názor, který se nemusí a ani nebude každému líbit.
V jednom z mých předchozích příspěvků jsem si dovolil naznačit, že homosexuální jednání je úchylka, že není normální. Vysvětlím tedy, co považuji za úchylku a co ne.
Osobně nic proti homosexuálům nemám. Nikdy mě neobtěžovali ani nenapadali, vídám je málo. Čili mohu prohlásit, že bych neměl důvod se do nich nějak „navážet”. Mezi touto minoritou je překvapivě mnoho umělců, sportovců a dalších lidí, kteří něco dokázali (bez ironie, prosím). Přesto tvrdím že jde o úchylku, že to prostě není normální.
Abyste rozumněli, ať si žijí s kým chtějí, ať si v rámci své menšiny dělají co chtějí, ale ať nehlásají, jak je to normální.
V tom případě by totiž byly normální i jiné věci.
Napříkald pedofilie. Domnívám se, že málokdo je tak tolerantní, aby to považoval za něco normálního. Přesto si myslím, že někteří lidé tyto sklony prostě mají. Budeme tedy bojovat za práva pedofilů? Ti lidé za to třeba ani nemohou, prostě se tak narodili!
Podobně zoofilie. I z historie (to si nevymýšlím, mohu doložit) jsou známy případy, že se člověk zamiloval do zvířete a prováděl s ním různé sexuální praktiky. Bylo to normální? Dříve se za to upalovalo, dnes se jedná maximálně o týrání zvířat (a i to je sporné).
A tak bych mohl jmenovat další a další deviace. Česky úchylky.
Jsem přesvědčen, že tito lidé mají právo na existenci. Ale nikdy mě nikdo nedonutí pohlížet na homosexualitu jako na něco NORMÁLNÍHO . Je to prostě úchylka, kterou je možno ještě tak možná tolerovat, ale rozhodně ne glorifikovat a chlubit se s ní.
Protože pokud na tyto sklony budeme pohlížet jako na něco normálního, za pár let budeme považovat za normální všechno. A v médiích budou vystupovat nejmenovaní sochaři a chvástat se, s kolika mladými holčičkami už to dělali a jak na to jsou hrdí.
To, že jsou homosexuálové obecně bráni jako něco špatného je prostě jen a pouze přirozená obrana společnosti před jinými nepřirozenostmi.
A ještě poslední poznámka — pokud homosexuálové chtějí registrované partnerství, budiž. Ale pokud budou dva chlapi chtít vychovávat společně děti, tak to bude konec civilizace v tom pojetí, jak ji známe.


Zadal White Dog, 22.07.2003 23:07:25, 15 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/331

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Normální - robynson (web)

Neřekl bych nenormální, snad nepřirozené. Normální je norma kterou si sami určujeme a je platná pouze v našem vlastním případě, jako výpověď o našem pohledu na svět okolo nás. {big grin}
    


Opakuji se: - Arthur Dent (web)

Aniž bych s tebou chtěl nějak polemizovat, položím ti otázku: Definuj co je "normální". Vím, že máš logicky uvažující mozek a nesnížíš se k odpovědi "Nevím, ale TOHLE určitě normální není" nebo "Normální je to co dělá většina"...

Definuj prosím normalitu! Co je to "NORMÁLNÍ"? Je normální mít 32 zubů? Tak jsou děti nenormální! I já jsem nenormální, protože mám už několik zubů vytržených.

Je normální když má žena jedno dítě? A když má dvě? A když nemá žádné? A když jich má pět?

Pokud bude "normální" synonymem "obvyklého" a "nenormální" synonymem "neobvyklého", tak to beru. Jenže já osobně cítím ze slova "nenormální" jakýsi pejorativní nádech, jako by u toho bylo ještě nevyřčeno "špatné" nebo "méněcenné".

Takhle mi to připadá, že lidstvo se dělí na normální a nenormální a toto dělení určují ti normální!
    

Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - White dog (web)

Normální je mít 32 zubů a děti normální jsou, protože během dětství se počet zubů mění. Tohle jako argument neberu.
Pojem normální pochopitelně není jednoduché definovat, možná to ani nejde. Vždy se budou vyskytovat slova jako "běžný", "obvyklý".
Tudíž chování "normální" je takové, jakým se chová většina populace.
Pokud bereš počet dětí - tady jsi úplně mimo. Je obvyklé mít 0 až 30 dětí.
Otázka na závěr - právě mám na sobě modrou košili. Přitom většina lidí má na sobě tričko nebo košili jiné barvy. Je tedy moje oblečení nenormální?
Mimochodem, myslíš, že je "obecné termíny" potřeba za všech okolností definovat?
    

Re: Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - Arthur Dent (web)

Ano. Konkrétně "normálnost" ano. Právě kvůli tomu, že "nenormální" je nazíráno jako pejorativní označení.

A teď protiútok: Většina populace má nějaké problémy psychického rázu. Deprese, nespavost, úzkostné stavy, poruchy osobnosti. Je tedy normální mít psychické problémy? (Tedy vulgo řečeno: "Ty jsi normální? To není normální!")

Nahraď slovo "normální" slovem "většinový" a bude vše OK.

Právě ten posun, kdy "normální = většinové" a "ne normální = špatné" implikuje vztah "menšinové = špatné".

Většina lidí nehraje šachy. Normální je tedy nehrát šachy. Pokud hraješ šachy, jsi nenormální.

Většina lidí má doma domácí zvíře, kočku nebo psa. Je ten kdo je nemá nenormální?

Většina lidí v ČR kouká na Novu. Je tedy sledování ČT2 nenormálním chováním?
    

Re: Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - Felchar

Me pripada, ze tohle vsechno zpochybnovani "normalnosti" taky k nicemu nevede. Perfektne je to popisovano v knizce Utok deprivantu (kurna autory nevim, znami cesti psychiatri). Schizofrenici by mohli tvrdit, ze jsou normalni, akorat jsou jenom v mensine. Stanovovani hranic normalnosti dulezite je, ale nejspis jenom v urcitych oblastech. Pak uz se to da stanovovat pouze tak, ze at si dela co chce, kdyz to neposkozuje nikoho druheho. A pripojuji se k nazoru Davida, lepsi vychova v trosku odlisne rodine nez vubec zadne.
    

Re: Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - Arthur Dent (web)

Je to opravdu z mé strany slovíčkaření. Posuďte ale sám:
Když někdo řekne "Ty jsi snad nenormální", cítím z toho "Jsi jiný, špatný, méněcenný, podivný"...
Jedná se mi právě o negativní či pozitivní konotace slov normální-nenormální...
    


Re: Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - Ghost (web)

Jen pro přesnost, ta zmíněná literatura je
Koukolík,F., Drtilová, J.: Vzpoura deprivantů . Makropulos, Praha 1996
    


Re: Podle mého názoru jsi vedle jak ta jedle. - Peto

Normálnost ma kazdy z nas zadefinovanu, kazdy sa na nieco pozrie a povie ci to je normálne alebo nie.... Homosexualita rozhodne normálna nie!!
    


Konec civilizace - David (web)

Konec civilizace v pojeti, v jakem ji zname jsou podle meho nazoru ustavy, kde vyrustaji deti, ktere nemaji rodice. Odchazeji do zivota socialne debilni, sotva umeji psat, v 17 letech se leci jako alkoholici a jejich zivotnim cilem je napriklad delat uklizecku v hotelu. Kdo se nekdy s nekym takovym setkal, vi, o cem mluvim.

Pro takove deti je miliardkrat lepsi vyrustat v rodine, byt homosexualni, presto fungujici. Dokaze je pripravit pro zivot a na jejich orientaci nic nezmeni. A i kdyby - budou mit sanci to nekam dotahnout, neco dokazat, zit kvalitni zivot, coz ustavni vychova rozhodne nezarucuje. Homosexualni rodina jejich vnimani sveta atd. pokrivi (pokud - ja myslim, ze vuvec) rozhodne mene nez kojenecky ustav.

Je dokazano, ze jedinec v casnem detstvi potrebuje neco, cemu se rika "love bombing" a je to maminkovske "tututu, nununu, ty muj broucku, jak jsme se vyspinkali?". Ale je to dulezite i v pozdejsim veku. Pokud se to diteti nedostava - coz se prave v ustavech zakonite dit nemuze - vyrusta z nej prave ten "socialni debil", ktery neni schopen normalnich lidskych vztahu a v horsim pripade je z nej nasilnik.

Proto rikam jednoznacne ANO homosexualnim rodinam na ukor devastujici ustavni pece.
    

Re: Konec civilizace - Arthur Dent (web)

Ano, to je hezka myslenka, bohuzel zatim spolecensky neprijatelna... Musel bys nejdriv vsem lidem srozumitelne vysvetlit, ze homosexualite se neda naucit...

(Neco jineho je homosexualni chovani heterosexualu...)
    


Re: Konec civilizace - wrtr

Já byť jsem gay (a dítě jsem si stihl pořídit), tak bych v součanosti byl jedním z velkých odpůrců adopcí dětí. A to nejsem ani v nejmenším příznivec ústavů (ať už jakýchkoliv). Změny jsou potřeba jinde než v tom, že povolíme mít děti dvěma "buznám".
    


    


    


Normalita - iko

Tvoj clanok ma zmysel len vtedy, ked normalitu definujeme ako to, co TY povazujes za normalne.

Inak su to len tresky-plesky jedne pani, co povadala...
    


Normálne? - Thalantyr

Nemám k tomu čo dodať,len to že pre dieťa ktoré napríklad vychovávajú dvaja chlapi znamená peklo na zemi,keď sa doňho za to pustia ludia jeho veku(priznajme si to-puberťáci sú riadne"hovadá",viem čo hovorím)a decko z toho môže mať traumy do konca života a kludne sa môže stať že svojich
"otcov" nakoniec úplne znenávidí.
    
HotLinks
Zpět na článek