.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

23.07.2003



V souvislosi s diskusí na tomto blogu jsem narazil i na reakci Petra z Gay Blogu. A na jeho stránkách byl uveden i Dotazník pro heterosexuály s podtitulem Máte-li nějakého známého — heteráka, nechejte ho vyplnit tento dotazník. {big grin})

Zkusil jsem si ho vyplnit také, jako představitel heteráka s (myslím) liberálním postojem. A je dost možné, že právě proto na některé otázky odpovídám tak, že to homouše může pobouřit... Mám totiž dojem, že vlastně ani odpovědi na tyto otázky nechtějí slyšet. Spíš chtějí, aby si heterosexuálové (a ještě spíš homofobové) uvědomili, odkud pramení jejich postoje.

Zde jsou tedy mé odpovědi. Pokud s nimi bude někdo chtít polemizovat, může tak učinit v komentářích...

1. Co podle Vás způsobilo Vaši heterosexualitu?
Přirozený přírodní vývoj.

2. Kdy jste si poprvé jasně uvědomili, že jste heterosexuální?
V pubertě, když se mi začaly líbit ženy.

3. Je možné, že se přitom jedná jen o určitou fázi, kterou někdy v budoucnu překonáte?
Nikoliv. Jedná se o přirozenou orientaci, preferovanou přírodou, protože jen taková orientace zajišťuje přežití druhu.

4. Je možné, že je Vaše heterosexualita způsobena neurotickým strachem z ostatních lidí stejného pohlaví?
Odpověď viz výše.

5. Jestliže jste nikdy nespali s osobou stejného pohlaví, je možné, že vše, co Vám schází, je dobrý homosexuální partner?
Nemám ten dojem. Představa sexu s mužem je mi nepříjemná (ale to asi homosexuálové znají v opačném gardu) a proto ho nebudu vyhledávat.

6. Komu všemu jste řekli o svých heterosexuálních sklonech? Jak na to zareagoval?
Skoro všem a zareagovali na to normálně. Dokonce i můj homosexuální známý prohlásil: „Myslel jsem si to!” (Má totiž smysl pro humor.)

7. Proč mají heterosexuálové neustále tendenci přesvědčovat ostatní o správnosti svého životního stylu?
Nutí je k tomu tlak silnější než etika, tlak silnější než politically correct — tlak přírody a její imperativ, který zní „zachování druhu!”

8. Proč pořád dáváte najevo svoji heterosexualitu? Nemůžete být prostě sami sebou a přitom o tom nemluvit?
Nemám dojem, že bych dával najevo svou heterosexualitu. Chovám se tak, jak je mi přirozené (a podobně se chová většina mužů které znám).

9. Chcete, aby vaše děti byly heterosexuální, když vezmete v úvahu problémy, které je čekají?
Je mi jedno, jestli budou moje děti heterosexuální nebo homosexuální, důležité je, aby měly jiné kvality, které se sexuální orientací nesouvisí. Prostě řečeno — aby z nich byli dobří a spokojení lidé.

10. Neúměrně vysoký podíl odsouzených za pohlavní zneužití je heterosexuálních. Myslíte si, že je bezpečné vystavovat vaše děti působení heterosexuálních učitelů?
Když porovnáme procentuální zastoupení heterosexuálů a homosexuálů v populaci, není ten podíl zas tak neúměrný. A je to stejně bezpečné jako vystavovat je působení homosexuálních učitelů. Myslím si, že případy pohlavního zneužití chlapců učitelem (dívek učitelkou), tedy homosexuální, je podobně časté jako heterosexuální. Opět — není to záležitost sexuální orientace ale sexuální zdrženlivosti...

11. I přes veškerou společenskou podporu, které se dostává manželství, roste stále míra rozvodovosti. Proč existuje tak málo stabilních heterosexuálních partnerství?
Zhruba stejně málo jako homosexuálních. Tohle není problém sexuální orientace, to je problém párové komunikace.

12. Proč heterosexuálům tolik záleží na sexu?
Heterosexuálům záleší na sexu stejně jako homosexuálům. Je to nezávislé na sexuální orientaci, spíš na povaze toho kterého jedince.

13. Když se člověk zamyslí nad přelidněním Země, jak by mohlo lidské pokolení přežít, kdyby byl každý jako vy heterosexuální?
Jako každý jiný přemnožený živočišný druh. Mimochodem tato otázka je velmi zcestná a svou formulací útočná. Pokusme se ji obrátit: Jak by mohlo lidské pokolení přežít, kdyby byl každý jako vy homosexuální?

14. Můžete věřit v nezaujatost heterosexuálního terapeuta? Nemusíte se obávat, že bude ovlivněn svým vkusem?
Této otázce nerozumím. Je mi jedno, jestli je terapeut homo- nebo heterosexuální, důležitější je, jestli své práci rozumí.

15. Můžete se stát vyspělou vyrovnanou osobností, pokud se výhradně omezíte na heterosexualitu a nerozvinete a neprožijete přitom svůj přirozený zdravý homosexuální potenciál?
Takto položená otázka je nekorektní. Nemám dojem, že homosexuální potenciál je přirozený. Pokud „přirozené = přírodou preferované”, tak přirozený potenciál je heterosexuální, bohužel...


Zadal Arthur Dent, 23.07.2003 8:59:39, 11 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/332

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Jak to myslel? - Tokugawa (web)

Ten, kdo dotazník sestavoval, byl buď:
a) blbec
b) myslel to ironicky

Vaše odpovědi podepisuji.
    

Re: Jak to myslel? - Arthur Dent (web)

Já tomu docela rozumím. Třeba ty otázky 3 a 4 jsou podle mne stoprocentně reakce na tvrzení "Ono tě to přejde" nebo "Je na chlapy, protože ještě neměl ženskou..."

Chápu, že lidi, kteří něco podobného tvrdí, by mohl takovýto dotazník přimět k zamyšlení... Ale bohužel. Ti, co něco takového tvrdí, tento dotazník nikdy ani okem nezahlédnou {smile}
    

Re: Jak to myslel? - Lukáš Mižoch (web)

No, lepší, když ho nezahlédnou, než kdyby sklouzli např. k tomuhle: http://homofobie.004.cz/t-buzerantobijci/
    

Re: Jak to myslel? - Arthur Dent (web)

No prave. A predevsim taci by si ho meli precist a zamyslet se nad nim... (I kdyz - zamyslet... To bych toho asi po nich chtel moc!)
    


Re: Jak to myslel? - rony (web)

neda sa to citat
nema niekto ten text v typograficky a pre oci citatelnejsom tvare?
    


 - Trillian (web)

podle mne to myslel jen dobře :o) prostě je to jen "pohled z druhé strany" :o))
    


Drobná poznámka - Lukáš Mižoch (web)

K bodu 11 musím hnidopišně poznamenat, že u nás je rozvodovost homosexuálních párů nulová, protože se u nás gayové (a lesbičky) nemohou ženit (vdávat). {smile}
    

Re: Drobná poznámka - Arthur Dent (web)

Nechtel jsem tam rozmazavat, ze stabilita nebo nestabilita partnerstvi netkvi v tom, jestli je "uredne potvrzene" ci ne.
    


Mimochodem, nechtěl bych... - White dog (web)

... se vůči homosexuální menšině nějak radikálně vymezovat. Ne nadarmo existují přísloví typu "odříkaného chleba největší krajíc", "co se škádlívá, rádo se mívá" a podobně.
To není můj případ.
    


 - Jiri Krakora

Ten dotazník je zavádějící a nutí zúčastněného heterosexuála o sobě přemýšlet, jako o něčem nenormálním.
    


 - filer

Ja som ten dotaznik pochopil ako otazky, ktore su casto kladene homosexualom, ale v otocenom garde.
    
HotLinks
Zpět na článek