.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

10.08.2003



Chcete vědět, co jsou české celebrity a časopisy jako je Spy byste do ruky nikdy nevzali? Nezoufejte, od toho je tu váš blogger, který za vás pátrá, radí, deformuje...

Na úvod definice: Celebrita je věhlasná, ve společnosti nebo ve svém oboru vážená osobnost. (Slovník cizích slov)

Ovšem ve světě časopisů, píšících o celebritách, je to jinak. Česká celebrita je ten, kdo chodí na večírky celebrit! Posuďte sami, kterou z definic splňují následující osobnosti(?), které jsem vybral namátkou z jednoho čísla Spy.

Věřte nebo ne, ale jsou mezi námi tací, kteří nevědí, že jedna z populárních českých celebrit je Rola Brzobohatá, ba dokonce o její existenci pochybují. Ale ona opravdu existuje. Pokud se ptáte, čím je tak význačná, tak vězte, že má největší prsa mezi českými celebritami a chodí na všechny večírky.

Stejně tak i Sagvan Tofi, tento snědý idol osmdesátých let. Posledních několik let nic nenazpíval, nikde nehrál, přesto jeho historky plní stránky časopisů s lesklou obálkou. Na karaoke show časopisu Spy zachlastal s Helenou Zeťovou a jsou z toho dvě stránky! (18 a 19 ve Spy č. 31/2003).

Tofi dokonce ukázal i bratra. Přijel s ním do Drnovic na exhibici. A na téže akci se ukázal například i stylista Daniel Procházka (to je ten vlevo vpravo), který našim celebritám radí, jak mají vypadat, co si mají brát na sebe (pokud si na sebe vezmou něco ne-trendy, zkritizuje to známý a populární zpěvák Veny), které auto je právě IN a jaký mobilní telefon mají používat. Třeba Lucie Kachtíková používá Nokii 7210. (Že nevíte co je to Lucie Kachtíková? To nevadí, důležité je vědět, že je to už její šestý telefon!)

Pokud nevíte, kdo celebritám na večírcích hraje, vězte, že to jsou DJ Uwa a Lucky Lucaso. Nikdy jste o nich neslyšeli? Nevíte, jaké povedené kousky dělají tito dva šprýmaři? Vy dokonce nevíte ani to, že na každé jejich akci jsou Leona Gyöngyösiová a Robert Rosenberg? A kde to žijete?!

Jo a — Krainová si vzala Slezáčka a Šeredová už spí s úplně jiným Italem!


Jsem sám, komu připadá, že je něco špatně? Že mnohem větší celebrita než tihle všichni dohromady je třeba Václav Bělohradský? Že mnohem větší pozornost než Aleš Valenta (jednou vyhrál, teď už žije jen ze svého jména, poslední závažná věc, kterou dokázal, byla svatba s Elen Černou) si zaslouží třeba Štěpánka Hilgertová (ta vyhrává závody)? Že dnes stačí zazpívat v béčkovém muzikálu a stane se z vás „hvězda” spíš než z neurochirurga, který dokáže přišít uříznutou ruku tak, že funguje?

PS: Jak to všechno vím? Cesta z Budějovic do Berlína je dlouhá, něco se číst musí, tak jsem vzal zavděk i „společenskými týdeníky”.


Zadal Arthur Dent, 10.08.2003 17:41:28, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/354

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - pixy

Co k tomu říct? Tohle už tu jednou bylo a opakovat se s komentáři je skoro zbytečné. Ale pěkný článek o pseudokomunitě českého pseudobulváru (tedy o těch cca 15 lidech) vyšel kdysi (snad letos) v Reflexu...
    

Re: - Arthur Dent (web)

Já vím. Už to tu bylo. V době, když se začalo šířit ufounství. (V Reflexu to bylo tuším loni, možná že i předloni... Pamatuju si ale jenom to, že Sagvan Tofi byl samostatná kategorie.)

Já to napsal hlavně kvůli těm komentářům, které mi podsouvaly, že jsem si ty lidi vymyslel. {smile}
    


Re: pseudokomunita - Jan Vaněk jr. (web)

Já už vážně nevím, co by ti chudáci bulvární novináři, redakce zábavy TV Nova atd. měli dělat. Pořád to schytávají, že točí pořád dokola jen uzavřený kroužek 15 celebrit, mezi něž nelze proniknout, ale když se rozhodnou vpustit do něj čerstvý vítr Roly B., Venyho a DJ Uwa, schytají to taky {smile}

I když při tom, jak málo čtu "společenské týdeníky", je docela možné, že výšeuvedení už jsou tam několik let pečení vaření.
    


Ahoj - arsinoe (web)

Arthure, jsem ráda, že jsi zpátky.
Lidi byli vždycky posedlí po bulváru. Odvádí je to od jejich starostí, ukazuje to, že i někdo další má problémy a navíc to hasí jejich žízeň po krvi, vzniklou ze závisti.
Víš, možná lepší, když pomluvy čtou, než kdyby je museli vymýšlet.

    


Dvě poznámky - Filip Rožánek (web)

1) Proč by měl být Bělohradský celebrita?!
2) Daniel Procházka je ten, co vypadá jako ženská po hormonální léčbě, tedy ten vpravo, nikoliv ten vlevo.
    

Re: Dvě poznámky - Arthur Dent (web)

1. Jako ve svém oboru a ve společnosti vážená osobnost

2. Jasně, překlep, díky za upozornění.
    

Re: Dvě poznámky - Filip Rožánek (web)

V oboru možná, ale jak chceš určit, jestli si ho váží společnost? Já si ho třeba nevážím.
    


mno.. - alesiino

.. .. otazkou ale zustava jestli autor clanku alespon jednoho z uvedenych zna / zna jak a proc na tech vecircich jsou prave oni..
// verte mi, ze po otravnem dni mezi < intelektualy > clovek opravdu rad vypne a naladi se na nesmrtelnou lehkost ziti...

// to , ze to vetsina obyvatel/buranu z cr bere opravdu uplne vazne je pochopitelne vec jina a odstrasujici

// apropos kazdy jsou hvezdu hleda jinde \ nekdo v casopisu atelier, nekdo bohuzel v bulvaru

// doufejme, ze bulvar ceske burany nauci alespon tomu , ze dobre jeany proste stoji tech 6.000 Kc a ze bychom si misto nike nemeli kupovat meike u nasich sikmooych kamaradu

// na zaver / z toho clanku na me bohuzel dycha urcita zavist ..jakoby autor nechapal proc na ten vecirek neni s jeho intelektem zvany prave on..

bohuzel pravda je opet uprostred nasi kriticti pisalci se musi naucit s faktem existence < celebrit > zit a trochu si je zacit vychovavat a spy atd. si musi najit take trochu jine redaktory..
    

Re: mno.. - Arthur Dent (web)

Jde mi jen o definovani pojmu "celebrita"...
    
HotLinks
Zpět na článek