.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

25.08.2003



Jiří Hlavenka dnes píše na ŽIVĚ o tom, že spam prý nijak neničí e-mailový marketing (via ILUNaxiel-POOH). Nezdá se mi.

Ale nebudu s tímto názorem polemizovat — mám na spam svůj vyhraněný názor a asi není argument, který by mne přesvědčil o jeho legitimitě.

Prosím vás, naše čtenáře, o jinou radu:

Chci svou došlou poštu filtrovat whitelistem, tedy pustit pouze ty maily, které jsou z „povolené” adresy. Mám svůj mailbox u hostingové firmy, takže nemohu instalovat na server nic, řešení musí být na lokálním počítači.

Představuju si to jako mailový klient nebo doplněk klienta, který se na pozadí připojí na mailserver, zkontroluje doručenou poštu a pokud najde mail z adresy, kterou nemá v seznamu, smaže ho.

Víte o nějakém takovém řešení? Pokud ne, dejte mi vědět, v takovém případě bych něco napsal sám a dal k dispozici...

PS: Ano, opravdu chci začít filtrovat poštu takhle tvrdě. Spamfiltry se neosvědčují...


Zadal Arthur Dent, 25.08.2003 11:18:01, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/381

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Jori

Ahoj, já jsem našla tohle - http://www.thebat.ipex.cz/uvodni.htm - popis by naznačoval, že to umí zpracovávat zprávy na serveru, ale nevím, jestli je to přesně to, co potřebuješ. Nainstalované to ještě nemám, ale chci to v nejbližší době vyzkoušet.
    

Re: - Arthur Dent (web)

The Bat mám... Je dobrý, to ano - ale je to interaktivní. On mi ukáže zprávy na serveru a nabídne, které chci stáhnout a které rovnou smazat a já to musím ručně odklikat.

Možná tam je někde možnost jak to spojit se seznamem kontaktů, ale já ji ještě nenašel...
    

Re: - rony (web)

thebatov filter na servri ti pomoze.

vygeneruj si PGP, nut ho vsetkym znamym a potom budes v pohode.

funkcia thebata : inbox - know - zapnut. Daj si vsetkych do adresara a bude ti potom hadzat znamych z adresara do toho inboxu.

zozen si mail server s imap pristupom.
    


Re: - rony (web)

thebatov filter na servri ti pomoze.

vygeneruj si PGP, nut ho vsetkym znamym a potom budes v pohode.

funkcia thebata : inbox - know - zapnut. Daj si vsetkych do adresara a bude ti potom hadzat znamych z adresara do toho inboxu.

zozen si mail server s imap pristupom.
    


Re: - Pavel (web)

Ehm - a kolik stoji registrace te letajici krysy? {smile}
    

Re: - rony (web)

http://www.thebat.cz/

VELMI dobra podpora.
    


spam inspektor - Marigold (web)

Já s oblibou používám spam inspektor - je to možná něco jiného, než chcete, ale mi to hezky vyfiltruje spamy.
http://www.giantcompany.com/
    


relativne vyhodne - rony (web)

relativne vyhodne su aj sluzby, u ktorych si spravis konto, zanesies do nich svoje pop3/imap konta, oni ti postu sami stahuju a filtruju svojimi databazami a ty stahujes od nich.

proti je par argumentov:

- moze to byt pomalsie
- mensia nedovera k zachovavaniu tajomstva

Takato sluzba ale nevyzaduje ziadne instalovanie {smile} updatovanie apod.

Stalo by za uvahu keby toto niekto zacal poskytovat {wink}

Ale: ja sam NEVYZNAVAM ani blacklisty openrelay servrov ani spamfiltre, vsetko su to moc narocne systemy a pracuju bud na pevnych databazach alebo len na metodach odhadovania co je a co nie je spam.

Riesenie je skoro poruke: zacat naozaj tvrdo zavadzat elektronicky podpis a s tym suvisejuce upravy postovych servrov, klientov atd. V najostrejsom pripade nebudes do schranky prepustat ine ako podpisane maily. Spamer ti podpisany mail poslat moze, ale tym odhali svoju identitu (platnost je nutne overovat), a virusy? to je o tom istom.

Rad by som sa konecne dostal k nejakym zdrojom a ludom, ktori uvazuju prave o takomto rieseni - presadenie el. podpisu vo velkom (ale nie te bullshity o zakone a pod. somariny - aj ked to s tym suvisi - ku konkretnej realizacii je to daleko).

Blizsie pojednavam o takychto rieseniach na http://www.spravodaj.tk/
takze pripadne tipy radsej do prislusnych spotov (kategorie e-mail a spam)

dikes
    


filtrovani neceskych domen - Misha

nedavno jsem si udelal takovy primitivni spamfilter, ale docela funguje. jednoduse jsem odfiltroval primo na serveru veskerou postu, co neni z ceskych nebo slovenskych domen a z te schranky, kam se mi ty ".com" maily preposilaji, si nechavam posilat pouze upozorneni. no a ta upozorneni se mi hromadi v jeden slozce maileru, takze ji staci jednou za cas projet a checknout, zda tam neni nejaky mail opravdu pro me a pokud s tim clovekem hodlam komunikovat nadale, propustim jeho maily pres .com filtr. uznavam ale, ze pro nekoho, kdo casto komunikuje se zahranicim to neni idealni.
    

Re: filtrovani neceskych domen - Arthur Dent (web)

Není to ideální ani pro mne, protože mou soukromou adresu někde vyhrabali kreténi jako je Hotel Hormeda a posílají mi nabídky na ubytování.

Jak se k nim ta adresa dostala, když jí zná jen pár lidí a nikde uvedená není? Prostě! Díky těm, co mi posílají "veselé" maily a uvedou mne jako jednoho z příjemců...
    

Re: filtrovani neceskych domen - Misha

jo, ale temto hotelum muzete aspon od plic vynadat a jejich adresu dat do filtru. kdezto nejakou peknou hadku se spamovym robotem se mi jeste pohadat nepovedlo {smile} navic, kdyz porovnam mnostvi, tak tech ceskych je minimum oproti spambotum.
    


Třídění pošty - Sokolík (web)

Já mám nastaveno v Outlooku dost pravidel na třídění pošty a veškerá pošta se mi zatřiďuje do složek podle odesílatelů apod. Již v tuto chvíli se mi ve složce doručená pošta začaly hromadit z 99% jen spamy a viry (cca 30 denně). Když jsem k tomu nainstaloval cloudmark (antispam), tak mi ve složce doručená pošta už zbylo tak 5 zpráv za týden a to se dá přežít. Každopádně to neřeší stahování spamů a virů ze serveru.
    

Re: Třídění pošty - Arthur Dent (web)

No právě... Outlook je IMHO hodně nebezpečný klient, i když má nastaveny filtry... A hlavně drahý klient - když Vám někdo pošle dvoumegový mail (což není taková vzácnost, blbci nevymřeli) a Vy jste připojen modemem, tak nemáte šanci se dostat ke své poště dokud se vám tahle obluda nestáhne. A to je pěkně hloupé chování...
    
HotLinks
Zpět na článek