.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

06.09.2003



Problém (nejspíš) s IE, se kterým si nevím rady. Dokážete někdo pomoci?

Děje se následující: Na stránce s formulářem je input box pro text a když chce uživatel vložit české znaky, chová se to „divně”. Místo „ř” vkládá Y, místo „ž” vkládá tildu (~), stisk „č” funguje stejně jako stisk ENTERu...

Setkal jsem se s tím už jednou, u nás v práci. Dělalo to na jediném počítači ze 400. Pomohlo přeinstalování systému.

Nyní je na Bloguje.cz uživatel se stejným problémem. Konfiguraci má IE6, Win2000CZPro, SP4. Přeinstalování IE nepomohlo.

Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Stejný formulář funguje desítkám dalších lidí se stejnou konfigurací správně...

(Více o problému viz fórum na Bloguje.cz)

PS: Rady typu „Ať si nainstaluje Mozillu/Operu/Lynx” jsou sice hezké, ale v tomto případě k ničemu. Chci se dobrat podstaty problému, ne ho obejít.

Aktualizace: Shan už ví, čím to nejspíš bylo. GOOGLE Toolbarem!


Zadal Arthur Dent, 06.09.2003 22:06:27, 6 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/417

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

že by viróza ? - Ivan

Nemůže to být napadení virem (nenapadá mě jakým) ? Napadení virem bugbear se např. projevuje nemožností napsat korektně znaky, u kterých se diakritika vytváří "předstiskem" klávesy háček/čárka. To by i vysvětlilo, proč při stejné konfiguraci vykazuje chorobu jeden z mnoha počítačů.
    


Massa Shan děkuje - Shan (web)

massa Arturovi, že se ho zastal. Massa Shan doufá, že Arturovi někdo poradí, nebo že někdo poradí Massa Shanovi, jak problém odstranit. Virus to asi není, Massa Shan má McAfee, týdně aktualiovaný, navíc na mailserveru taky sedí nějaká ta žába, Windows se Massa Shanovi aktualizují jen je k dispovici aktaulizace, takže tím to snad nebude. Asi to bude SP4 a IE6....
Massa Shan ještě jednou děkuje a prosí o pomoc!
    


možné řešení ? - 41200

ja bych měl dva nápady.
Jeden: podivat se pomoci AdWare jestli v Pc neni spyware - taky jsem to resil ale u n kde se zdvojovali hacky. Po smazani spyware to zmizlo
Druhy: pokud to dela jen na bloguje.cz, tak to druhe reseni asi neni nasnade, ale pokud to dela i jinde, bylo by dobre preinstalovat klavesnici (Zkusenosti mluvi prepsat knihovnu, protoze u 2K a XP to nejde preinstalovat, oba sahnou na jiz existujici knihovnu, tudiz netahaji cerstvou z install cd)
    

Re: možné řešení ? - Shan (web)

AdWare je slabota, používám SpyBot, najde toho víc atd.. Takže tím to asi nebude.
Druhé řešení se zdá lepší, ale jaká knohovna to je? Win2K fakt nic nepřepíší, co se jim zdá O.K. Ale to přeinstalování asi nakonec zkusím - pomož mi pánbůh!
    


Re: možné řešení ? - aaa (web)
(12.08.2005 09:47:34)

    


Fuck the GOOGLE! - Shan (web)

Takže už vím, čím to bylo: nainstaloval jsem v ten samý den co IE6 a SP4 taky nový google toolbar. A tím to je! Už ho nemám a funguje to!!!
    
HotLinks
Zpět na článek