.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

10.09.2003



Buď se stalo něco s NG nebo se mnou...

Když loni na podzim vyšlo první české číslo NG, ze zvědavosti jsem si ho koupil (ve skutečnosti mne čekala tříhodinová cesta vlakem, tak jsem potřeboval něco ke čtení). A byl jsem nadšený. Dokonce až tak moc, že jsem si NG předplatil. A rodičům jsme dali roční předplatné k vánocům...

Jenže asi u čtvrtého čísla jsem se přistihl, že mne to čtení už tak nebaví, že časopis nechám třeba tři, čtyři dny nerozbalený... Pak jsem ho vždy poctivě prolistoval a stalo se to nejhorší, co se s časopisem může stát: NIC MNE NEZAUJALO! Abych byl spravedlivý — fotografie jsou hezké.

Stejně tak i moje manželka — koukla, prolistovala, řekla HM a odložila.

Vím, že něco takového popisoval Jirka Kouba. Chci se zeptat — máte někdo podobnou zkušenost?

PS: Předplatné NG neprodloužíme... Spíš si budeme kupovat Revue 21. století, která mi připadá poutavější a u které mám tzv. Reflexí syndrom: Pokud např. jedu někam vlakem, přečtu si s chutí i články, které jsou z oblasti pro mne nezajímavé, protože jsou zajímavě napsány (syndrom jsem si pojmenoval podle časopisu Reflex).


Zadal Arthur Dent, 10.09.2003 9:48:04, 13 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/433

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - svetlo

stejny dojem jsem ziskal i u Koktejlu a tak jsem se rozhodl nechat dobehnout predplatne a nechat to byt. Jinak vsiml jste si ze 21.stoleti dela cast lidi, co delala drive Koktejl?
    


Kdepak, - Tokugawa (web)

předplácet se nevyplácí. Pokud chceš jen obrázky, doporučuji PhotoLife ( http://www.photorevue.cz ), tam je nááádherných obrázků až až {big grin}
    


Stejná zkušenost - Martin (web)

Mám velmi podobnou zkušenost. Ale předplatné z paranoických důvodů (každý může zkrachovat {smile} naštěstí nemám. Zaujme mě tak jeden článek z čísla, ale fotky tam jsou velmi pěkné.

Podobný pocit mám už i z 21. století.
    


Nebude to spíše syndrom Internet? - Honza

Nebude to spíše syndrom Internet?
Denně se tu toho objevuje spousta nového a čte se o tolika věcech, že už se hold doma nedá těšit na nový právě doručený NG a není už ani ta chuť si sednout někam do koutka...
    

Re: Nebude to spíše syndrom Internet? - Arthur Dent (web)

Na Internetu se pohybuju od roku 1996, nikoli od třetího čísla NG... Syndrom Internet mám už za sebou.

To by to postihlo i knihy nebo jiné časopisy - a ty to nepostihlo {big grin}
    


Ackoliv... - David (web)

...NG nekupuju, troufam si odhadovat, ze je porad stejny a ten "problem" je v tobe. Ale stava se to asi kazdemu. Ja mam podobnu zkusenost se 100+1 - babicka ho odebira uz leta a ja to tam vzdycky vasnive cetl. Pak jsem si ho zacal i sam kupovat, jenze me to asi po 3 mesicich omrzelo a nemohl jsem to ani videt. Clovek se toho totiz snadno presyti.

Ted uz 100+1 ctu zas jen kdyz jsem obcas u babicky - za nekolik mesicu najednou a vzdy jen to, co me zajima opravdu nejvic - a i tak je toho hodne. A tak je to ok. A podobne to mam se vsema ostatnima casopisama vcetne Reflexu - jednou za cas - zajimave, ale vseho moc skodi {smile}
    


Jo :-( - George K. (web)

Mám úplně stejnou zkušenost s T3. Asi se nevyplatí kupovat si jeden časopis častěji než za čtvrt roku, protože témata se pořád opakují.
    


 - pixy

Zvláštní, já taky používám "syndrom Reflexu", ale v poněkud opačné souvislosti. RX jsem četl od prvního ročníku a nevynechal opravdu ani jediné číslo. Četl jsem i věci, které by mě jinde nezaujaly, ale v tom RX se prostě daly číst a forma mě přitáhla k obsahu.

Četl jsem takhle RX až do té osudné a otřesné změny grafiky přeloni (nebo kdy to bylo). Mně se tak krutě nelíbí, že mě rázem pravidelné čtení opustilo, ten nepopsatelný dychtivý pocit před otevřením nového čísla zmizel, stejně jako to zaujetí i pro jinak pro mně nezajímavá témata. Pak jsem si začal vybírat a četl z každého RX jen něco, potom už jen sem tam něco z některých čísel - a dnes musím říct, že teď se mi Reflex dostane do ruky tak jen jednou za dva měsíce (a to jen proto, že tam dělám)... Proč mi to jen Pistora udělal, já měl RX tak rád {sad}

Forma mě odpuzuje od obsahu. To je můj "syndrom Reflexu".
    

Re: - Arthur Dent (web)

Mluvíš mi z duše. RX kupuju z určité setrvačnosti, protože - co bych čet?

Ale pravdu máš v tom, že už to není ono. Já si "syndrom Reflex" pojmenoval někdy v roce 1999 a už mi to nějak zůstalo...
    


NG - Lukyn.cz (web)

Já si taky koupil první číslo a byl jsem nadšen. Potom ještě další dvě a pak už jsem neměl čas na čtení, tak jsem přestal. Vydržel jsem až do července. Něco z toho jsem přečetl, ale už to nebylo ono. Pak jsem si koupil srpnové číslo a zjistil jsem, že mě nějak ty články nebavily. Tyto poslední dvě čísla mi přišly jaksi moc politické. O přírodě (zvířatech) málo, a ani žádný vědecko-technický článek. Jsem rád, že nejsem předplatitel.
    


 - Capslick

"...fotografie jsou hezké.
Stejně tak i moje manželka..."

To se mi líbí! {smile}
    

Re: - Arthur Dent (web)

Jejda! To nebylo mým úmyslem, ale mohu jí to ukázat a tvrdit, že se v tom projevilo moje podvědomí... {smile}
    


 - JM

Ahoj, dostali jsme předplatné NG pod stromeček a byli rádi, první 3 čísla jsem přečetla celá a potom si vybírala jen fotogragie + to, co mě upoutalo s přesvědčením, že se ke zbytku vrátím, teď už to opravdu vypdá, že až "někdy"
i tak: děti děkuji. m.
    
HotLinks
Zpět na článek