.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.04.2003



K weblogingu mne přivedl www.blogger.com. Ale po několika málo použitích jsem přišel na jeho nevýhody:
  1. Čeština — stránky jsou generovány v ISO-8859-1
  2. Neexistence vyhledávání, komentářů a podobných nástrojů
  3. Neexistence RSS

Určitě vás napadnou i další nevýhody. Naopak několik výhod má: Má jednoduchou administraci a myšlenka šablon je sympatická.
Hledal jsem tedy systém, který by byl jednoduchý, on-line, založen na PHP a MySQL a který by byl český. Nenašel jsem a tak jsem si začal, inspirován Bloggerem, psát svůj vlastní. Výsledek vidíte zde.
A teď proč o tom píšu: Chtěl bych vědět, zda by o tento systém byl zájem. Jsem ochoten ho poskytnout zcela zdarma, nejspíš pod licencí GNU. Návrhy, připomínky a podněty pište do komentářů (dokud nezprovozním posílání vzkazů...)


Zadal Arthur Dent, 11.04.2003 10:46:53, 9 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/47

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

 - Marvin

Ahoj Arthure {smile}
Musim rict, ze me prosla rukama uz spousta publikacnich systemu a ten idealni stale hledam. Nejnadejnejsi byly:<br>
Pivot (pivotlog.net) - problemy s cestinou<br>
Poseidon (wonko.com/poseidon/) - nutnost logovani pro vlozeni komentare
    

Re: Marvin - Arthur Dent

Ahoj Paranoidni Androide {smile} Diky za tipy, stahnu si to, podivam se na to a zkusim prevzit pozitiva do svyho systemu.
Ja problemy s cestinou nemam (pouzivam ISO) a rychle vlozeni komentare bez logovani resim bookmarkletem (tedy jako ma Blogger - v bookmarku mam odkaz "Pridat do blogu" a kdyz ho vyvolam, objevi se mi nove okno s predpripravenym odkazem na prave prohlizenou stranku)
    

Re: Re: Marvin - Ghost

Já jsem zkoušel Infocalypse od Wonko (to je jako Poseidon) a musím říct, že zatím mne to uspokojuje. Běží mi na tom celý Divoký Bahno a zatím dobrý {smile}
    

Re: Re: Re: Marvin - Marvin

Az na tu nutnost se pri psani komentare (ohlasu) logovat. Ja vim, ze jsi pridelal moznost podpisu, ale stale je prispevek nadepsan jako Anonym. To je asi jedina vec, ktera me tam vadi. Jinak ty prispevky pres SMS jsou super {smile}
    

Re: Re: Re: Re: Marvin - Arthur Dent

Přidávání komentářů SMSkou??? Sakra, jak??? Leda poslat SMS mail.

Já osobně přemýšlím nad Wapem. Komentáře půjdou, ale zadávání článků po Wapu naráží na dvě věci: čeština a autentifikace telefonním číslem. Uvidíme.
    


Re: Re: Marvin - Marvin

Temi komentari jsem myslel "Komentare" alias ohlasy ctenaru ...{wink}
    

Re: Re: Re: Marvin - Arthur Dent

Aha. Omlouvám se, nějak mi to nesecvaklo.
Jediný důvod pro zalogování před zadáním komentáře je snad proto, aby nikdo nemohl použít jméno a adresu někoho jiného (a pak proto, že nutnost logování odradí prudiče a sprosťáky).
Nevím, možná ve verzi 2 možnost nějaké registrace a "personifikace" dodělám...
    

Re: Re: Re: Re: Marvin - Marvin

Ja osobne preferuji, kdyz se clovek kvuli psani "ohlasu k clanku" {smile} NEMUSI logovat. Souhlasim, ze logovani se da pouzit proti ruznym prudicum, ale odradi i spoustu normalnich lidi (clovek by se kazde rano ulogoval k smrti). Myslim, ze "prudici" jeste weblogy neobjevili a tak se neni zatim treba nicho obavat. BTW: Je to tvoje dilko nekde ke stazeni? Rad bych to testnul, jestli muzu. (Kdyztak na marvin at minimag.cz) Diky
    

Re: Re: Re: Re: Re: Marvin - Arthur Dent

Já souhlasím. Zalogování si nechat jako možnost, ne jako nutnost.
"Ke stažení" to zatím není, ale poslat ti to můžu. Musíš ovšem omluvit poněkud "spartánskou" instalaci (je třeba ručně přepsat informace v konfiguráku).

Jinak k testování je jedna instalace na http://blox.wz.cz, jeho administrace je na http://blox.wz.cz/test/admin.php, login test, heslo test.
    
HotLinks
Zpět na článek