.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

11.04.2003



Měl jsem programátorské stránky. Bylo tam k dispozici asi 130 souborů ke stažení, převážně algoritmy a utility v Pascalu a C. Když mne přepadla psavá, psal jsem i články o programování. A celé to běželo na PHPNuke.
Před několika dny mi někdo přepsal článek o přístupu k disku přes Int13 pod DJGPP nějakým „ANTI WAR” cancem. Zapatchoval jsem Nuka, ale článek je ve pryč. Pak mi začaly chodit na adresu spojenou s touto stránkou spammy. Docela se mne to dotklo, říkal jsem si: „Ve volných chvílích se s tím člověk moří, snaží se psát články tak, aby byly zajímavé a o něčem, snaží se hledat zajímavé utility a popisy algoritmů, když mi někdo pošle mail a chce poradit, odpovím, i když mne to stojí třeba půl hodiny času a výsledek je ten, že si nějaký debílek ukájí ego tím, že mi to ničí? Tak to teda ne!” a dnes jsem stránky „zmrazil”.
Určitě to znáte také: Děláte něco čistě ze své dobré vůle, říkáte si, že to někdo ocení. Někdo ano... Ale spousta dalších idiotů vám začne psát sprosťárny do vzkazů, začne vám posílat spammy, začne vaši adresu přidávat do přihlašovacích informací na stránkách typu hotsex... Používám pro ně označení deprivanti. Možná přesnější, ale ne tak slušné, je označení kazišuk, tedy člověk, kterému dělá radost, když někomu jinému jeho radost kazí.
Jasné je, že se jim nesmí ustupovat, vždyť většina projektů na internetu vznikla jen díky dobré vůli miliónů bezejmených nadšenců. Ale poraďte mi — jak se nenechat otrávit?


Zadal Arthur Dent, 11.04.2003 14:11:16, žádný komentář...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/48

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
HotLinks
Pokud bude váš příspěvek obsahovat podezřelé HTML značky nebo vulgární slova, nebude přidán!
Pokud napíšete http://... nebo ftp://..., bude z toho vytvořen odkaz.
WARNING: This pages uses anti-spam software blogspam.
VAROVÁNÍ: Tyto stránky používají protispamový program blogspam.