.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

02.10.2003



S Arsinoe a jejími blognutími většinou souhlasím. Dneska s ní, výjimečně, budu zase souhlasit.

Psala o tom, že se jí nějak nezdá termín „psychická kastrace”. Milá Arsí, ten termín a takové chování skutečně existuje. Ovšem není to tak jednoduché, jak naznačuje Administrace...

To že dotyční už nepobíhají po horách a nezpívají Nohavicu není rozhodně vina jejich manželek!

Ovšem — jsou ženy, které ze svého chlapa udělají bábovku. A udělají to proto, aby už nemohl chodit za jinejma, nejlépe aby nic nechtěl ani po ní, a ona se pak mohla věnovat svým zálibám, koníčkům a — většinou — i milencům. Mají pak doma blbého impotenta, který je jim pouze pro smích a slouží jako zdroj peněz, popř. levný řemeslník. Tohle je pravá duševní kastrace!

Týpci, co vysedávají po hospodách a nadávají „moje stará mi zkurvila život”, lžou. Ne že by jim někdo zkurvil život — zkurvili si ho sami a pravé důvody jsou většinou jiné: Neuvážené manželství, neschopnost komunikace, lenivost. Nikoliv „duševní kastrace”.

A v souvislosti s tím jsem si vzpomněl na mnohem častější formu „kažení života”...

V manželství je kromě tolerance, schopnosti vzájemně komunikovat, schopnosti uzavírat kompromisy a dodržování smlouvy důležitá jedna věc: Aby byli oba partneři trojrozměrní. Co tím myslím? Myslím tím to, aby oba měli tři hlavní oblasti života: Rodinu (partnera), práci a koníčky. (Pozor! Vysedávání po hospodách ani drbání s kamarádkou po telefonu nelze za koníček považovat.)

Častokrát se totiž na ten poslední bod zapomíná. A přitom je velmi důležitý. To je totiž „oblast soukromí” v partnerství. Koníčkem tedy nemá být „společné navštěvování divadel”, nejsou to ani „domácí práce”, ale nějaká činnost soukromá, kde nejsme s partnerem. Dohoda mezi moudrým mužem a moudrou ženou vypadá asi takhle:

"Hele, choď si každej čtvrtek na šachy a v sobotu ráno na ryby, já zase budu v pondělí a středu chodit na aerobik..."

Páry, které se ve svých koníčcích navzájem podporují, většinou zůstávají „zdravější”. Muž naštván ženou si vezme červy a prut a jede na ryby, kde si odpočine, žena, vytočená manželem, si jde zaběhat... Nijak to neohrožuje ani mužnost muže, ani ženskost ženy, dokonce to ani nijak neohrožuje partnerství.

Mnohem horší případ je takový, kdy žena zavzlyká: „Ty si jdeš na ryby a co já?” nebo „Ty si chodíš na ty svý mizerný šachy, co ti jsou milejší než rodina — a co já?”. Což je citové vydírání a je pod tím skryto vyjádření: „Já se nudím, nevím jak se zabavit, tak se sakra budeš nudit taky!” Chlapa to dokonale otráví.

Samosebou i obráceně to platí: „Ty si chodíš někam hopsat, večeři mi neuvaříš a vůbec — kdoví jak to s tím aerobicem je!” Věta hodná sociálního debila!

Podle mého názoru je nesebevědomá žena nebo uťápnutý muž, který svůj protějšek chce osekat na „dvojrozměrného” člověka ("Má ho/ji zajímat jen rodina a práce!") mnohem častější případ než žena, která muže duševně kastruje... Ale výsledek je stejný, ne-li horší!


PS: Ano, Plzáka jsem četl...


Zadal Arthur Dent, 02.10.2003 12:57:59, 20 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/483

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

tak- - arsinoe (web)

tohle musí číst Žíža. Vytisknu mu to. Dvojrozměrnost jako by mi něco připomněla. Díky Arthure. Nebyla jsem mu schopná vysvětlit, co mi vlastně vadí.
    

Re: tak- - Trillian (web)

a proč ho sem nepošleš si to přečíst? já to tak udělám, je to méně nápadné :o))
    

Re: tak- - arsinoe (web)

Trill, on není jaksi v dosahu sítě. Ale tohle je prostě přesné !
Až se naučím vyjadřovat jako Arthur, tak u nás doma zavládne dobrá chlapská pohoda {smile}
    

Re: tak- - Arthur Dent (web)

Teď jsi uhodila hlavičkou o hřebíček! Příští díl bude o tom, jaké jsou rozdíly mezi ženami a muži (nemyslím ty viditelné, ale rozdíly v uspořádání jejich mozků) a závěr je neradostný:

Kdyby chlapi žili s chlapama a ženský se ženskejma, byla by to pohoda! {smile}
    

Re: tak- - Mysh (web)

To není tak jednoduchý, možná by míň vázla komunikace, ale na druhou stranu by se brzy ukousali/y nudou nebo navzájem sežrali z nervozity. Odlišnost mezi mužem a ženou tak nějak tlumí nárazy a ořezává extrémy, proto je podle mě důležité pohlaví kombinovat.
Nikdy jsem třeba nechápala, jak můžou skauti jezdit na tábory odděleně - při představě tří týdnů strávených mezi samými děvčaty mi naskakuje kopřivka (zlatej pionýr {smile}. A stejné je to s pracovním kolektivem: pokud je složen čistě z jednoho pohlaví, stává se podle mé zkušenosti jaksi deformovaným a méně schopným.
    

Re: tak- - Arthur Dent (web)

Přesně tak. Nechci tu zavdávat příčinu k nějakým mezipohlavním sporům, ale většina ženskejch mi potvrdila to, co si myslím, totiž to, že "ženský kolektiv" je protimluv {smile}

Ale počkej až to napíšu... To je samosebou jen nadsázka.
    


Re: tak- - Alraune (web)

Nebyla a to ti dám třeba písemně {smile} Jakmile totiž s někým začněš žít, začneš na něj mít úplně jiné požadavky než před tím.
Lesbické a gay páry se hádají stejně jako heteráci, včetně "zkazil(a)s mi život" atd.
Uspořádání mozku s tím nemá co dělat {big grin}
    

Re: tak- - Arthur

Takhle jsem to nemyslel. Mám na mysli rozdíly v komunikaci mezi muži a ženami. Až to napíšu, uvidíš.

(Taky proto za tím byl smajlík.)
    


Fuj! Chyba! - Filip Rožánek (web)

Výjimečně, NE vyjímečně!
    

Re: Fuj! Chyba! - Arthur Dent (web)

Fuj! Máš pravdu, díky, tohle mi uniklo.
Přitom znám takovou krásnou mnemotechnickou pomůcku: "Nejdřív dlouhý tvrdý, pak krátký měkký!" {smile}
    

Re: Fuj! Chyba! - SuE (web)

mě by se to líbilo naopak {smile}
    


Re: Fuj! Chyba! - Trillian (web)

já mám pomůcku, že nic z žádné jímky nevytahuji, ale je to výjimečné :o)
    


Re: Fuj! Chyba! - Mysh (web)

{big grin}, hezký, to si zapamatuju. Dodneška mi v hlavě utkvěla podobná poučka, kterou nám na gymplu učitelka fyziky usnadňovala pochopení jakéhosi elektrojevu: "Cívka je jako dívka - napřed napětí, potom proud." Asi jsem natvrdlá, ale dodneška mi nedochází, co konkrétně se tím dvojsmyslí, zejména mi vrtá hlavou ten proud {smile}...
    

Re: Fuj! Chyba! - Arthur Dent (web)

Napětí je 220V, proud 6A {big grin}
    


3D - mudd (web)

S tou trojromernosti je to presne. Jen bych uplne neZavrhoval to vysedavani v hospodach - ono kdyZ to ma charakter pravidelne (ne denni!) diskusni spolecnosti, tak to ma taky neco do sebe.
Jinak ta trojroZmernost je problem treba kdyZ se jeden partner pristehuje k druhemu Z vetsi vZdalenosti - muZe Ztratit kontakty na sve byvale konicky a je na tom druhem, jak pomuZe s integraci do noveho prostredi. Ne kaZdy to Zvladne sam.
    

Re: 3D - Arthur Dent (web)

Já jsem se přistěhoval ze vzdálenosti 200km. Koníčky, tj. četba a programování, jsem si vzal s sebou {smile}

Ale rozumím - když někdo chodí hrát volejbal s partou spolužáků ze školy, tak přestěhování tohle hodně rozbije!

Myslím, že víme oba, co jsem myslel tím "vysedáváním po hospodách". Pokud si chlap chodí jednou týdně do hospody na svá dvě piva a třicet partiček mariáše nebo jednou do měsíce si jdou s kolegy z práce posedět a pokecat, pak hospoda mu plní funkci jakéhosi "pánského klubu" a nechodí-li ožralý, nelze proti tomu nic namítat (pokud to vysvětlí manželce...) Pokud tam ale denně "leje", je to na pytel a není to rozhodně koníček!
    

Re: 3D - maja (web)

paní dentová tu jednou psala, že se pan dent během manželství "zakulatil, což je ovšem důkazem toho, jak mu manželství svědčí", tak nevím, co přesně si o tom v uvedených souvislostech myslet{wink} taky by mě zajímalo zařazení blogování - je to láska, práce nebo koníček?
    

Re: 3D - Arthur Dent (web)

No, znamená to tolik, že mi žena nikterak nezabraňuje v realizaci mého dalšího koníčku, kterým je vaření! {smile}

A v souvislosti s blogováním navrhuju termín BIAWOL. Blogging Is A Way Of Life. Česky PSBPMTB (Píšu Si Blog Protože Mě To Baví). {smile}
    

Re: 3D - Trillian (web)

ještě nám na to vymysli mnemotechnickou pomůcku, prosím :oD
    


Ukládám offline! - začátečník (web)
(19.08.2005 12:02:37)

Moc pěkně napsané, přiznám se, že tolerance mi asi chybí ale teď aspoň vim, v čem jsem dělal chybu. Díky.
    
HotLinks
Zpět na článek