.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

04.10.2003



Já myslím, že některé ano. Ale občas je lepší k volantu je nepouštět.

Akce číslo 1. Couvání.
Malý červený pažoutek (tedy Peugeot), v něm atraktivní blondýna. Pokouši se nastartovat, auto vždy pouze zachrchlá a nic. Jdu náhodou okolo. Dáma vyleze a se slzami v očích mě prosí, abych jí pomohl. To se pochopitelně nadá odmítnout. Nabízím, že ji (tedy auto) roztlačím, jestli ví co má dělat. On řiká že ano.

Jelikož auto stojí těsně u křižovatky, navrhuji, že budeme raději startovat na zpátečku. Dáma souhlasí, nic jiného nezbývá.

Roztlačuji — auto je lohoučké, dáma taky, a po rovince to jde samo. Když usoudím, že má vozidlo správnou rychlost (tlačím dozadu!), křiknu na ni „teď”, tedy pokyn, aby pustila spojku. Auto tvrdě škubne a nic.

"Co jste tam proboha zařadila?" (auto má couvat!)
"No přece dvojku, auto se přece roztláčí tak že se zařadí dvojka a pak se pustí spojka, né?"

Nechci se smát, nebylo by to slušné.
Půjčuji si klíčky, sedám za volant, zkouším startovat a ejhle — okamžitě to chytá.

Předám řízení a jdu pryč, když mi někdo příliš děkuje, cítím se nesvůj.

Poučení: pokud je při roztlačování auta nutné couvat, řadí se zpátečka.

Akce číslo 2. K čemu je první rychlostní stupeň.
Paní přijede na parkoviště, pravý přední nárazník značně zmuchlaný.
"Co se stalo?"
"Vjížděla jsem do průjezdu a nevytočila to." — průjezd je úzký, pokud tam vjíždíte autem, tak tam příliš místa nezbývá, ale pokud jedete dostatečně pomalu, tak se nemůže nic stát.
"Kolik jste jela? Aspoň 20, ne?" (20 kilometrů za hodinu)
"No asi tak nějak."
"Proč ne pomaleji?"
"To by mi dvojka nevzala, motor by cukal."
"Proč jste si proboha nepodřadila na jedničku?"
"To přece nejde. Vždyť mi manžel říkal, že jednička je akorát na rozjíždění!"

Poučení: první rychlostní stupeň je možné beztrestně použít i v případě, kdy potřebujeme jet opravdu pomalu.

Akce číslo 3. K čemu dobré znát rozdíl mezi benzinem a naftou.
Rodinka se chystá jet k moři. Autem. Už mají sbaleno, pán říká manželce, ať ještě zajede k pumpě a vezme plnou nádrž, aby se po cestě nezdržovali. Paní dojede k čerpací stanici a vezme plnou nádrž benzinu.
Auto bohužel jezdí na naftu.

Dovolená pochopitelně končí ještě dříve, než začala, auto je v servisu.

Poučení: přestože nafta i benzin mají podobné složení a oboje se vyrábí z ropy, motoru to není jedno.

Proto je třeba při zacházení s technikou aspoň minimálně používat hlavu.

Jistě se stane, že se nějaká podobná příhoda může přihodit i ledasjakému chlapíkovi. I když... no moc tomu nevěřím. Podobné kiksy jsou asi opravdu dámskou záležitostí.

Takže pardon, příště si zkusím vzpomenout na nějaké jiné tragikomické situace, jejichž aktéry budou muži.


Zadal White Dog, 04.10.2003 21:19:50, 16 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/492

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

dík - HUB (web)

Aha, dík..až budu dělat zkoušky tak mi to snad pomůže {smile} Koukám že se blog opravdu posouvá do humorně laděných deníčků. Já bych měl jít nakoupit zásoby..jestli to opravdu bude tak pokračovat tak zkrachuje i ekonomika {smile} h
    


Tady si oponenturu prostě neodpustím :-) - Mysh (web)

http://weblog.bestijka.cz/ShowRecord.aspx?day=20031005
    


Z vlastní praxe - Ota (web)

Ad 1. Jedete-li rychlostí 40 a víc, nesmíte zpátečku zařadit ani omylem...

Ad 2. Přesvědčil jsem opakovaně na příkladu několika známých (2.p.mn.č. od "známá"), že ženy se snaží jezdit vyváženě v tom smyslu, že se bojí jakýchkoli rychlostních výkyvů a z nějakého nepochopitelného důvodu odmítají přeřazovat. Takže když je zařazena čtyřka a jedou přes město sebeklikatější, tak tam prostě ta čtyřka musí zůstat až na výpadovku. A když se tahle zásada dodržuje v zatáčkách, jako to dělá moje manželka, tak je třeba si opravdu držet alespoň kloubouk.

Ad 3. A jednou jsem dojel na záměnu benzinu Natural95 a Natural92 nebo tak nějak. Teď už se raději ptám i na chemické složení.
    

Re: Z vlastní praxe - White dog (web)

Re: ad2: jeden můj kamarád, kterého jsem již několikrát zmiňoval (je to ten, co v příspěvku "Lenochodi" jezdil každý den 2 km. autem) takhle také jezdí. Jak jede, tak se postupně propracuje ne "čtyřku" a důsledně odmítá podřazovat. Takže ani tomu bych auto nesvěřil :o))
    


 - Trillian (web)

vy mě děsíte :o)))
za pár týdnů jdu autoškolovat a vy mne nervíte takhle dopředu... ať vás proboha Pravednes.cz okamžitě vrátí do obecných :o))
    


 - JM

Už mám dost těch chlapáckých reakcí na ženy PROBOHA!! řidičky, jezdím 35 let a .... pokud se jede na dovolenou, má žena VŠECHNO na hrbu ona (připravit,
navařit, zabalit atd) a pán tvorstva jí ještě nechá načerpat benzín? nenabízí se otázka zda to neudělal schválně
A)aby si mohl ještě chvilku poležet na gauči
B) protože se mu nikam nechce a neví jak to už jinak nenápadně navléknout, vyšle ženu pro benzín - a proč tentokrát, když jí jindy nadává, jak to proboha popojela o 2 metry, při mytí auta, protože jinak se nesmí manželova miláčka dotknout?!
Co se couvání týká? to je kapitola sama pro sebe, muž TO umí vždycky (mám bratrance, který jezdí též 35 let, ale ještě se nenaučil jezdit ani dopředu, přesto má za sebou měkolik tisíc km i po zahraničí a nepočítaně zaplaťbůh jen škrábanců), jak se má žena naučit jezdit, když jí ON už při nasedání peskuje, že: bouchá dveřma, nezavřela pořádně dveře, drží řadící páku jako vařečku, jak to řadí neslyší co dělá motor?- jak by mohla přes jeho průpovídky- atd atd.kam jede, že on si vzpomněl, že chce na pívo k Houžvičkům a né k Huličkům,(protože tam budou jeho kumpáni a zítra by se mu smáli)
nepoznáváte se někteří?? POTOM TEDY NEPAUŠALIZUJTE, né všechny ženy mají pevnou vůli vydržet i přes tyto DOBRÉ rady a nebo pohotově slovo, které by řidiče UMĚLCE utišilo, já, díky tomu, že mám řidičák od plnoletosti a s maželem jsem se seznámila až posléze, jsem měla začátky (s trpělivým otcem) dávnou za sebou a pro "slovo od plic" taky daleko nejdu.
Ženy držte se a blondýny zvlášť.
m.

    

:-) - Ota

Fajn. Já taky umím vařit, a přesto si s chutí a pochopením přečtu pojednání o mužích, co neumějí vařít -- Viz výše odkaz od Myshi.

Vždyť je přec jasné, že to je napsané poněkud odlehčeně {smile}
    

Re: :-) - Tokugawa (web)

Kdepak, souhlasím s autorkou. Kam člověk koukne, všude my, mži - řidiči, mluvíme o nich, ženách - neschopných řízení.
Kdysi a kdesi jsem četl poměrně zajímavý psychologický rozbor stylu jízdy muže a ženy. Psalo se tam cosi o navyklých postupech versus citech. Kdybych si jen vzpomněl, kde to bylo...
    

Re: :-) - White dog (web)

Asi budu muset napsat nějaký příspěvek kde trochu "shodím" muže. Zážitků a vlastních zkušeností mám dost :o))
    


Re: - maja (web)

pánové, nebylo těch gendrových stereotypů už dost? dýchla na mě retro vlna frustrace (mužské).
    

Re: - White dog (web)

Smůla byla, že se v těch třech případech vždy vyskytovaly dámy. Ale ničeho se nebojte, mám v rukávu dost příhod, ve kterých se i muži projevili jako totální mamlasové!
    


žena za volantem - muflonek (web)

OK asi z nas nebudou Fitipaldové, ale je známo, že ženy řídí bezpečněji, méně riskují.

Já má řidičský průkaz čtyři a půl roku. Přiznávám se, že mám občas problém s couváním - moje první kolize byla při vycouvávání z parkoviště před prací - já si zaplatila nové světlomety a nový nárazník (ten je přeci od slova narážet ne?) Majitel auta, které jsem odřela, se do dneška neozval. Druhou kolizi jsem měla tím, že jsem najela pravým předním kolem na obrubník (no jo nemám narovnávat ten burčák.o))) Táta řval jako Pán tvorstva, ale pak měsíc na to, našeho milého oplíka zrušil úplně.

Záměna benzínu: když někam vyrážím škodovkou, tak to je celkem jedno, vím, že tam nesmím nalít natural95 a ani naftu, jinak jí je to jedno.o)))) Ale stejně se obsluhy raději vždy zeptám.o)))) Já stejně mívám problém s otevřením nádrže u škodovky, takže si vždy řeknu někomu ať mi ji otevře a on mi většinou i natankuje.o)))

NO a jak si dokáži poradit v krizové situaci máte na mém blogu.o))) Tuším, že je to předposlední článek.o)))

Ano neumíme jezdit závody, ale jezdíme bezpečněji a míň riskujeme a zcela jistě oplýváme při řešení problémů značnou kreativitou.o))))
    


pravidla ... - SuE (web)

zdá se, že administrace jo, aspoň podle toho linku {smile}
http://windward.nodalpoint.net/doc/media/liikenne.swf
    

Re: pravidla ... - Tokugawa (web)

No to je super {big grin}
    


Re: pravidla ... - Arthur Dent (web)

Ten autor asi dlouho sledoval provoz na českých silnicích...
    


 - saybye (web)

No tak kupříkladu já řídím jako prase, couvat neumím (jsem prostě nemehlo) a snad jediné, co bch si přičetlk dobru je to, že řadící páky se nebojím :o)

Moje přítelkyně je naprostý opak...

Zkrátka předsudek o ženách za volantem je kravina. pokud ženská řídí špatně, tak to dělá většinou proto, protože se to o ní už předem předpokládá...
    
HotLinks
Zpět na článek