.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

08.10.2003



Charakteristický znak vlády levice: Náprava zlořádů tak, aby nápravná opatření postihla i slušné lidi, aneb Když se kácí les, lítají třísky!

Včera jsem tu soptil nad tím, že každý jeden úředník bude mít nad sebou dohližitele, který bude kontrolovat, jestli si dotyčný nežije nad poměry.

Časem určitě dojde i na kontrolu, jak často souloží lékárníci. A pokud budou souložit častěji než je celostátní průměr, bude je potřeba důkladně zkontrolovat, protože určitě kradou Viagru!

Ještě k tomu dodám citát, který jsem objevil u Miroslava Macka: čím více přerozdělování a čím více povolení s razítkem, tím větší korupce. A naopak.

A co mě to rozčiluje dneska, milí moji? Nic menšího než omezení Švarc systému. Snaha jistě chvályhodná, stát přichází o spoustu peněz na daních, ale proč to řeší tak, že zvedne živnostníkům zdrav soc poj? Spousta živnostníků tak „zavře krám” a rozmnoží fronty na úřadech práce.

Pamětníci vyprávějí o tom, že úplně stejně se zachovali komunisti v roce 1950, když začal „hon na živnostníky”...


Vláda skuhrá, že má málo peněz. Jestli ono to není tím, že s nima blbě hospodaří. Vláda mi připomíná rodinu, která ví, že každý měsíc má příjem 30.000, ovšem měsíčně utratí 50.000... A diví se, že má málo. Jenže rodina, na rozdíl od vlády, nemůže vyrazit a beztrestně okrádat lidi!

Pokud vláda neumí s penězi hospodařit, navrhuju toto řešení: Žádné peníze jí prostě nedávat! {smile}

Pokud vás zajímá, proč mě to tak vytáčí, tak vězte, že je to proto, že hodlám být sám živnostníkem, nechci už být zaměstnancem. A stát mi takhle signalizuje: „Koukej chodit do práce a bejt zaměstnanej, protože kdybys byl živnostník, tak je to pro nás nevýhodné! A my už umíme zařídit, aby ti to, co je pro nás nevýhodné, pořádně zhořklo!”

Před volbami koloval vtip: „-Koho budeš volit? -Komunisty! -Já vím, ale v jaký straně?”. Nebyl to vtip!


Zadal Arthur Dent, 08.10.2003 11:10:47, 15 komentářů...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/506

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Ale... :) - Tokugawa (web)

Tak ses nakonec rozhodl pořídit živnostenský list?
    

Re: Ale... :) - Arthur Dent (web)

Jojo... Má to několik důvodů, nebudu rozpitvávat. Hlavní důvod je snad ten, že programátora na HPP externě prostě nechcú...
    

Re: Ale... :) - Ota (web)

Vidíš, vidíš! Sem si to myslel... {smile}

Na to "zdražení" jsem se ptal na OSSZ. Paní mi to vysvětlila. Moc mě to nepotěšilo. Teď je vyměřovacím základem pro výpočet pojištění 35 % z částky, která vznikne po odečtení výdajů od příjmů. Ta 35% částka se po schválení v senátu zvedne snad na 40 % už pro příští rok a do roku 2006 to chtějí zvedat až na 50 %. Morcec hadry, to sou událostě!!!
    

Re: Ale... :) - Arthur Dent (web)

Nejhorší je, že stát je defacto organizace a daně jsou vlastně "platby za služby". A ty nemáš nárok nekvalitní služby nikde reklamovat {sad}
    

Kujme pikle, kujme pikle, obvyklé i neobvyklé - Ota (web)

Jenom mezi čtyřma očima: Hovořil jsem s účastníkem setkání minstra práce a soc. věcí s pracovníky poboček OSSZ v jednom kraji. Co myslíš, že tam bylo ústředním tématem: že podnikatelé (živnostníci) neplatí pojištění, daně apod. a tak si na ně stát musí došlápnout. Takže úředníci se scházej a drbou živnostníky. To nas*re, sprominutím.
    

Re: Kujme pikle, kujme pikle, obvyklé i neobvyklé - Jerry (web)

Dobrá logika. Neplatí daně, tak jim je zvednem, aby jich neplatili víc...
Kruci, proč já jsem takovej slušňák, že mám účetnictví v pořádku? {sad}
    

Re: Kujme pikle, kujme pikle, obvyklé i neobvyklé - Arthur Dent (web)

Nedá mi to a ocituju ještě jednou toho Macka:

Koncem roku budou i voliči Špidly a levice dlužit jeden každý 50.000,- korun, aniž by z nich měli nějaký dlouhodobý, hmatatelný užitek (nové dálnice, kvalitní veřejnou správu, investice, které v budoucnu ponesou), neboť většina z tohoto státního dluhu už je dávno prožrána, případně si k tomuto dluhu ještě lidé přidali vlastní zadlužení půjčkami( celkem 198 miliard a už mnozí nesplácejí) a koupili si "nezbytné" nové televize, přehrávače, auta či dovolené. Průšvih je v tom, že dříve nebo později se tyto dluhy budou muset splatit. Ještě větší průšvih je v tom, že se to s vysokou pravděpodobností odehraje typicky česky: zaplatí je ti, kteří mají peníze, neboť se takto nezodpovědně nechovali.
    


Zajímavý postřeh - White dog (web)

jsem četl v posledním Reflexu. Tam psali (podle mě správně), že Vladimír Špidla nikdy nebyl zaměstnán jinde, než ve službách státu. Nemá tudíž nejmenší zkušenost s tím, jak fungují živnostníci. Je naprosto odtržen od reality.
    

Re: Zajímavý postřeh - Arthur Dent (web)

No kruciprdel, pokud neví, jak fungujou živnostníci, tak se má někoho zeptat, ne? Pravomoci na to má!

Nebo už nám fakticky může vládnout kdejakej buran, co si o sobě myslí, že zná všechno? Asi jo...

Škoda, že patologicky nabubřelé ego není smrtelná choroba...
    

Re: Zajímavý postřeh - Ota (web)

No jo, holt: Voli volí voly.
    


Re: Zajímavý postřeh - White dog (web)

Zeptat se může. Je ovšem otázka, jak mu to kdo podá. Jsem osobně přesvědčen, že pokud mám nějakou problematiku znát opravdu dobře, tak si to musím osahat.
Jsem přesvědčen, že se Špidlín ptal. Ale druhá věc je ta, že politici obecně jsou obklopeni spoustou různých vlezdoprdelníků a tak mu stejně každý říká jen to, co chce slyšet.
Není to jen problém Špidly. Gross je taky krásný exemplář...
    

Re: Zajímavý postřeh - Arthur Dent (web)

A co teprv Cyrda Svobodovic! To je exemplář non plus ultra... Nejen že si nechává lézt, ale je i sám circumanálním akrobatem!
    

Re: Zajímavý postřeh - saybye (web)

A hlavně je to idiot (tp jsem si nemohl odpustit, omlouvám se převážně neškodnému)
    

Re: Zajímavý postřeh - White dog (web)

Myslím, že omluva patří spíše idiotům, že je srovnáváš s Cyrdou.
    


Výsledkem vlády levice je, - Martin Žantovský (web)

že nakonec musí realizovat pravicové kroky. Ovšem před tím nenávratně zatíží naši budoucnost...

Ale to je jen takový žantovský povzdech...
    
HotLinks
Zpět na článek