.: Rychlé menu: navigace .:. odkazy .:. kategorie .:. vyhledávání .:. archivy .:. autoři :.  

08.10.2003



Před chvilkou mi přišel hoax od člověka, kterému jsem dal svou adresu proto, aby mi posílal nové tituly, které má ve své půjčovně DVD.

Je to smutné. Striktní řešení by bylo upozornit ho na to, že mou mailovou adresu nemá na to, aby mi posílal hoaxy. Ale takto postupovat nechci. Je to člověk „internetově naivní” a věřím tomu, že ten mail rozeslal v dobré víře a s dobrými úmysly (ty však, jak známo, dláždí cestu do pekel...) Tady nemá ostrá reakce místo.

Našel jsem ten konkrétní případ na stránkách www.hoax.cz a poslal jsem mu odkaz i s vyjádřením odborníků (jednalo se o známý mail „Nutně potřebujeme krev...”) Doufám, že si příště dá už větší pozor.

Ale napadá mě: Je to stejně svinstvo, tyhle zprávy, co? Už když jsem byl malý chlapec, vyprávěli mi pohádku o chlapečkovi, co jen tak z legrace volal „pomoc, pomoc...”, až mu na pomoc nikdo nepřišel... I Rychlé šípy se o tom zmiňovaly...


Zadal Arthur Dent, 08.10.2003 19:46:02, 5 komentáře...,
TrackBack URL tohoto příspěvku je http://www.maly.cz/tb.php/510

Zpět na článek

HotLinks
Zobrazit komentáře v chronologickém pořadí

Hoax - Rengen (web)

Jo, pravda je, že pokuď někomu dám emailovou adresu, např. na zasílání novinek nebo čehokoliv jiného a on mi tam posíla, byť hezké, hoaxy, je to přinejmenším otravné. Pokud email dám ale své kámošce a ona mi jednou za čas pošle nějký ten milí hoax, tak mi to zase tak moc nevadí. Jen by se mohla vynechat ta poslední tradiční věta : Pošli toto 10-ti lidem nebo se ti nebude v životě dařit. Já na takové bláboly sice nevěřím, ale cítím se pak trochu "trapně" že jsem to nikomu neposlal.
    


Smůla - Mirun (web)

Mě zase již od počátku internetu ohromně prudily maily upozorňující na viry, které se šíří tím, že si mejl pouze přečtete, aniž by jste museli klikat na přílohu. Nejprve jsem všem trpělivě vysvětloval, že to není možné. Když to nepomohlo, tak jsem byl hustej. A mé okolí tomu časem víceméně začalo věřit, protože po poplašných zprávách žádný takový vir nikdy nepřišel. Pak se však jednoho dne objevil I-Worm a bylo vymalováno. Jsem za blbce.
    


krev - lummox

nevim, jestli je tentokrat nazev hoax na miste - pokud si dobre pamatuji, tak "krev" je jednim z mala hromadnych mailu, ktery mel oporu v realite. i kdyz i tak samozrejme nadelal vic skody nez uzitku a taky uz davno neni aktualni.

jinak s clankem souhlas, hoaxy jsou svinstvo.

ale spamy jsou horsi.
    


jeste horsi zkusenost - mudd (web)

Ja takhle dostal myslim dokonce stejny hoax, kde byly v tele mailu vsechny adresy na ktere to poslali ctyri predchozi odesilatele. Vytezil bych z toho asi 90 funkcnich adres.
Nicmene jsem pouzil jen ty odesilatele, poslal jim odkaz na ten konkretni hoax na www.hoax.cz a vysledkem byly dotcene odpovedi v tom smyslu, co ze jsem to za kazisuka, oni ze chteli pomoct a ze je lepsi to poslat i kdyz je to hoax, nez to neposlat, kdyz si nejsou jisti.
Tak jsem osvetu vzdal.
    

Re: jeste horsi zkusenost - Sokolík (web)

Tak to jsem zažil úplně stejně. Zvláštní, já bych se cítil hloupě, kdyby na to někdo upozornil mě a asi bych se rozhodně necítil dotčeně.
    
HotLinks
Zpět na článek